2li Tarama Testi Yüksek Çıkanlar??? Fetal Dna Yaptıranlar??Acil bakarmısınız!!!

12+5 günlük. 33 yasındayım. Sadece ense yuksek cıktı diğerleri iyi😞
Kendinizi strese sokmayın.Başka dr.gidin ayrıntılı ultrason ile net bakılsın..Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eder inşallah🤲🏻 Test sonucum riskli çıkınca çok araştırdım..Ense kalınlığı yüksek çıkıp sağlıklı doğan bebekler var..Bol bol dua edin..

Kizlar benim kinede bakarmisiniz perinatoloji bebeği inceledi anormal birşey göremiyorum dedi burun kemigini felan gördü olumsuz birşey yok dedi ama fetal veya sıvı alınarak test yapabiliriz dedi ama durumum olmadığı için yaptiramadim üçüncü gebeligim 29 yaşındayım geçen hafta hastaneye gittim ilkinde korktuğum için üçüncü taramayı kabul etmedim şuan 19 haftalık hamileyim benim gibi olup sağlıklı doğum yapan varmı doktor TM sakinlestirmisti ama ne biliyim insanın içinde ukte kalıyor yinede

Eklentiler

• IMG_20230125_171907.webp
    IMG_20230125_171907.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 872
Bir şeyi çok merak ediyorum; 35yaş üstü anne adayları için yazıyorum, yaştan dolayı ikili testin zaten yüksek riskli çıkacağını biliyoruz. O zaman neden ikili teste hiç girmeden direkt fetal dna yaptırmıyoruz? İstersek böyle bir seçeneğimiz de olabiliyor mu? Herşeye rapmen yine de ikili test yaptırmamız gerekiyor mu?
Yok tabiki zorunlu değil .direk fetal DNA yapılabilir

Yok tabiki zorunlu değil .direk fetal DNA yapılabilir

Bir şeyi çok merak ediyorum; 35yaş üstü anne adayları için yazıyorum, yaştan dolayı ikili testin zaten yüksek riskli çıkacağını biliyoruz. O zaman neden ikili teste hiç girmeden direkt fetal dna yaptırmıyoruz? İstersek böyle bir seçeneğimiz de olabiliyor mu? Herşeye rapmen yine de ikili test yaptırmamız gerekiyor mu?
ben 39 yaşındayım ıkılı yaştan dolayı riskli çıktı ultrason ölçümleri normaldi hatta doktorum bebeğin sağlıklı görünüyor birşey çıkacağını düşünmüyorum ama biyokimyasalda biraz yükselme görünüyor dedi bizde fetal dna yaptırmaya karar verdik risk almak istemedim açıkcası ama istersen ıkılı yaptırmayıp direk fetal yaptırabilirsin bu tamamen isteğe bağlı birşey hakkımızda hayırlısı olsun

Kizlar benim kinede bakarmisiniz perinatoloji bebeği inceledi anormal birşey göremiyorum dedi burun kemigini felan gördü olumsuz birşey yok dedi ama fetal veya sıvı alınarak test yapabiliriz dedi ama durumum olmadığı için yaptiramadim üçüncü gebeligim 29 yaşındayım geçen hafta hastaneye gittim ilkinde korktuğum için üçüncü taramayı kabul etmedim şuan 19 haftalık hamileyim benim gibi olup sağlıklı doğum yapan varmı doktor TM sakinlestirmisti ama ne biliyim insanın içinde ukte kalıyor yinede
Rabbim Sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.. İkili testim beninde yüksek çıktı..Fetal DNA yaptırdım..Sonucunun çıkmasını bekliyorum..Çok zor bir süreç oluyor..Hakkımızda hayırlısı olur İnşallah

Merhabalar benim de 82/1 cıkmıstı ikili testim , fetal dna yaptırdık ondan bir sıkıntı görülmedi, cok sukur bebegim saglıklı dogdu. Su ikili testin yasaklanması lazım etrafta, cevremde , sosyal medyada nerde gorsem illa birinin bu ikili testle yasadigi bir sıkıntı var. Sonucta cogunlukla temiz. Herkese fetal dna yapsınlar o zaman 🤷‍♀️

ben 35 yaş üstü değilim ama yine de bütün bu stresi yaşamamak için direkt olarak fetal dna yaptırdım bir zorunluluk yok...

Canım bende çok anlamam.ama benimde 89/1çıkmıştı.yüksek risk dediler.Ama bu ikili test kesin sonuç değil istatistikliklere göre degerkendiriyor.yalı baz alıyo bende gecen sene 37 dim😊.yas yüksek diye öyle çıkar dediler .tabi ben dayanamayıp fetal DNA yaptırdım sonuç temiz geldi çok şükür..oğlum 1 yasına yaklaştı 10 aylık.yaş 35 üstüyse öyle çıkıyo hep.içini rahat tut
Fetal dnayi ne kadara ve nerde yaptırdınız acaba

Merhabalar benim de 82/1 cıkmıstı ikili testim , fetal dna yaptırdık ondan bir sıkıntı görülmedi, cok sukur bebegim saglıklı dogdu. Su ikili testin yasaklanması lazım etrafta, cevremde , sosyal medyada nerde gorsem illa birinin bu ikili testle yasadigi bir sıkıntı var. Sonucta cogunlukla temiz. Herkese fetal dna yapsınlar o zaman 🤷‍♀️
Rabbim kimseye o stres ve sıkıntıyı yaşamak zorunda bırakmasın.Gerçekten zor bir dönem oluyor..

1/110 cikmisti ikili test ve bebegin ense kalinligi yuksek ölçüldü perinatoloji bolumlerinde tekrar tekrar bakildi bud efa normal boyutta dediler ama bi kere yüksek cikinca risk olustu haliyle fetal dna yaptirmami söyledi doktorum direk yaptırdım sonucu temiz cikti oglumda 2 ay once dunyaya geldi allahima şükürler olsun ki saglikli sekilde..ikili test tarama testi yas mesela 30lu yaslardaysa yükseliyor risk egrisi hele bide bizim gibi ense kalnligi briaz yuksek cikmissa direk yuksk risk grubuna atıyor simdiki aklim olsa direk fetal dna yaptirirdim ikili testte cok kisiye riskli denilip insanlarin strese soktuklarıni düşünüyorum
Merhaba ense kalınlığı bize 2.74 dendi. İkili test sonucunm da riskli çıktı kombine risk 1 :424. Sizin kaç çıkmıştı acaba ense kalınlığı

Merhaba ense kalınlığı bize 2.74 dendi. İkili test sonucunm da riskli çıktı kombine risk 1 :424. Sizin kaç çıkmıştı acaba ense kalınlığı
Bizim 3.04 cikmisti risk 1/110. Fetal dna yaptirdik temz geldi oglumda sag salim dogdu cok şükür. Ense kalinliginda üst sinir 3 zaten sizinki siniri geçmemiş bile

Bizim 3.04 cikmisti risk 1/110. Fetal dna yaptirdik temz geldi oglumda sag salim dogdu cok şükür. Ense kalinliginda üst sinir 3 zaten sizinki siniri geçmemiş bile
Çok teşekkür ederim böyle şeyler okuyunca içim rahatlıyor. Rabbim size bağışlasın çocuğunuzu sağ salim büyütün inşallah 🤲🤲💕

Merhaba bizimde ikili test 1/69 çıkmıştı haftası geçtiği için sadece kordondan test önermişti doktorumuz ben hiç bir şey yaptırmadım sonucu kötü gelse aldırmayacaktım yurt dışına gönderilen testten yaptıralım istersen demişti eşim onuda kabul etmedim. Ayrıntılı ultrasonda herşey yolunda gözüküyordu. 2 3 hafta sürekli ağladım ya ben ona yetemezsem ya ben öldüğümde onun hayatı kime emanet olacak diye. Sürekli burda paylaşım yapanları okudum yıllar önceki yazılan yazıları.kendi kendime o benim mucizem allahın hediyesi 6 yıl sabırla beklemem sonucu gelen sürprizim ne olursa olsun ömrümün yettiği kadar ona yeteceğim diye beynime olumlama yaptım. Gittiğim bütün doktorlar senin tüp bebek şansın 1000 de 1 demişti doğal yolla gebe kalmıştım. 30 martta doğumum oldu doktorum gayet sağlıklı annesi dedi. O an dünyalar benim oldu yavrum sağlıklı sıhhatli geldi dünyama. Lütfen umutsuz olmayın. Hamileliği zehir etmeyin

Back
X