2li tarama

busrasare

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2020
29
12
3
32
2 Li tarama yaptıranlar ne düşünüyorsunuz ?
çok gerekli mi yaptırılmalı mı sizce?
Kendimi bu konuda tedirgin hissediyorum

2li 3lu 4lü bence gereksiz. Bebekten vazgeçme fikri olanlar için. Detaylı ultrasonda bebekte bir problem varsa görünüyor zaten. O noktada da gebelik sonlandırmak isteyenler karar verebiliyor. Her şeyiyle kabulüm diyenler de bundan sonra bebeğin engel/ hastalık durumuna göre hazırlık yapabilir.

Bebekte sorun cikarsa aldirmak ya da aldirmamakla ilgili. Ama sonucta ogrenmek adina mantikli. Guvenilir de onemli. Bazilari neden bilmiyorum cok cok telaseye surukleyip masrafa sokabiliyorlar ailelerim bazen ikili testte sakinca gorunup saglikli dogan bebekler oluyor. Biraz doktor guveni biraz icguduselm ben yaptirmak istemedim dr ikiliyi yaptir bence dedim bi sorun gormedi. Uclu dortluye gerek yok dedi. Ve Allah a sukurler olsun saglikla dogdu.insallah sizin bebisiniz saglikla dunyaya gelir amin

Ben tam olarak bu sebeple yaptırmadım 2’li test filan. Hani yaptıranlara saygım var ama benim için bu testler çok geç . Yani 4-5.haftada olsa belki başka düşünebilirim ama 11-12.haftada bebeğin herşeyi oluşmuşken eli ayağı oynuyorken böyle bir karar arasında kalmak istemedim.
İlk gebeliğimde Allah sağlıklısını hayırlısını versin dedim hani varsa da bişey bilmek istemedim hamileliğim stresli geçmesin diye.
Detaylı ultrasona da cinsiyeti belirlenmemişti o yüzden girdim. Allah’a çok şükür sağlıklı bir evlat nasip oldu.
Hayırlısı ile tekrar anne olacağım ve bu testleri yine yaptırmayacağım. Allah kimseyi evladı ile sınamasın

Amin inşallah herkese sağlık versin.

Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. Allah'im sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Eşim de istemiyor. Belki kimine göre cahilce gelebilir ama kesin olmayan sonuçlar yüzünden kendimi strese sokamam, zaten oldukça stresli bir insanım..

2 Li tarama yaptıranlar ne düşünüyorsunuz ?
çok gerekli mi yaptırılmalı mı sizce?
Kendimi bu konuda tedirgin hissediyorum
Bu testlerde hep bir risk var zaten riski hesaplayan bir test eğer bebeğini her türlü kabul ediyorsa. Boşuna sitres olma imkanın varsa direk nipty testi yap yoksa gerek yok bence

Merhaba bizde eşimle bugün bunu konuştuk biz iki buçuk senedir bekledik rabbim bilir diyip ikili üçlü vs taramalarini yaptırmak istemediğimi söyledim eşimle onayladı sadece detaylıca girmek istiyorum oda bebeğimin yüzünü yakından görmek için bu tarama testleri bebeğin zekesi ile ilgili sanırım dimi otizim vs varmı diye

Otizm zeka geriliği değil. Genetik bir hastalık da değil otizmi doğup davranışları gözlemlenmeden anlayamayız. Genetik bozukluklar tespit edilebiliyor bu taramalarda. Trizomi sendromları. Down da Trizomi 21 diye geçer. Genel olarak down var mı diye bakıyoruz derler en bilinen o olduğu için. Benim de 2li taramam haftaya yapılacaktı isteseydim. Ama ben yaptırmıyorum.

Anladım bende yaptirmıcam zaten öyle istiyorum da acaba yaptırmasak oluyormu diye sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…