2li ve 3lü testin önemi

Aksamlar

Her şerde bir hayır var...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
662
5.161
58
32
İyi akşamlar Anneler bu testlerin yapilmasi çok önemli mi? Yapanlar ve yapmadan bebeklerine kavuşanlar bilgilerinize ihtiyacim var.:110::KK51::KK15:

Ben yaptirmadim ve yaptirmayi hic dusunmedim. Ama Eğer down sendromu olursa ben bebeğimi aldiracagim asla istemem diyorsan yaptıracak sin riskin yüksek çıkarsa amniyon sentez yaptırıp kesin sonuca ulaşacaksin ve karar vereceksin fakat iyi de çıksa unutma ki 1000 de 1 de olsa bir ihtimal bebeğin downlu doğabilir. Yani bu test sonucu tedavi yok ya aldiracaksin ya devam edeceksin

Ben yaptirmadim ve yaptirmayi hic dusunmedim. Ama Eğer down sendromu olursa ben bebeğimi aldiracagim asla istemem diyorsan yaptıracak sin riskin yüksek çıkarsa amniyon sentez yaptırıp kesin sonuca ulaşacaksin ve karar vereceksin fakat iyi de çıksa unutma ki 1000 de 1 de olsa bir ihtimal bebeğin downlu doğabilir. Yani bu test sonucu tedavi yok ya aldiracaksin ya devam edeceksin
İnşAllah sağliklidir bütün bebişler ve benimki de inşAllah... O zaman yaptircam en azindan içim rahatlar.9ay boyunca kotu kotu duşunmem

İnşallah canım zaten kötü düşünüp bebeği uzeceksen yaptır bu tamamen senin tercihin

İnşAllah sağliklidir bütün bebişler ve benimki de inşAllah... O zaman yaptircam en azindan içim rahatlar.9ay boyunca kotu kotu duşunmem
2li testi yaptır. Eğer problem yoksa 3lü 4lü yaptırmaya gerek yok. Bir de 21. Haftada detaylı ultrason önemli

Arkadaşın dediği gibi 2 li test ve detaylı ultrason çok önemli. Hiç bir şey yaptırma o ikisini yaptır.

Canm ben yalnizca 2li tarama testi yaptirdim soru cikmadi o yuzden digerlerinj yaptirmadim. Sonucta aldirmiycam ciksada cikmasada. 20.haftadaki detayli ultrason cok onemli birde onu yaptiricam. Rabbim hepimizin meleklerini korusun.

9ay 9ay teşekkürleeeer:KK200: bizim de 12.haftamiza az kaldi.inşAllah sağliklidir bebişim:KK51:

• Beğen
Reactions: 9ay
L life is good inşAllah dediğin gibi bütün bebişler Allahin izniyle sağlikli doğar AMİN.
Peki 21.haftadaki ultrason ne için?
Bilginiz için çok sağolun :anneadayı::KK15:

L life is good inşAllah dediğin gibi bütün bebişler Allahin izniyle sağlikli doğar AMİN.
Peki 21.haftadaki ultrason ne için?
Bilginiz için çok sağolun :anneadayı::KK15:
Rica ederim canm. 20. Haftada ayrintili ulrtason var. Bebek detaylica inceleniyor basi bedeni organlari kolu bacagi ölcumler yapiliyor bilgim bu sekilde bende henuz girmedim ama arastirmistim :)
Birde bu testlerin yanlis riskli cikma ihtimali cok yuksek
Yengemde 2 3 ve 4 lu tarama testlerinin hepsi yuksek riskli cikmisti dr amniosentez yapicakti kabul etmedi nolursa olsun kabulum dogurcam dedi ama downlu bebek die dogurana kadar psikolojisi bozuldu. Sonuc ne mi oldu 9 yasina geldi sipa :) hicbir sorunu yok cok sukur.
Cok yakin bir arkadasimda ayni sekilde cok yuksek riskliydi yinede dogurdu dogana kadar hep downlu dediler simdilerde 5 aylik oldu ben hayatimda bu kaar tatli bir bebek gormedim. Cokta sagliklu massallah. Anasi koyuyo yere battaniye ustune boyna cizgifilm izlio birde maci cok seviyor cadi spiker bagirdikca oda bagirio :) insallah benm bebegimde boyle tatli olur diyorum surkli.
Demem o ki aslinda bu testlere okaarda guven yok. Dusuk risk cikip downlu dogan bebekte var kesin downlu denip hic biseu cikmayanida.

Riskini ciktiginda aldiracaksaniz yaptirin derim ama dogurcaksaniz yaptirmasanizda olur. Ama 2liyi yaptir istersen. Insallah hepimizin saglikli olur surekli bunu diliyorm.

merhabalar..bnde ikili test yaptrdım 12+5 günlükkken doktor normal sadece yas riski çıkmış dedi bu herkesde çıkıyor dedi yaşın daha 24 dedi..3 lü taramayı da yapalım 1 ay sonra gel dedi bbeğim hiç dönmüyor zaten sürekli yüzüstü ya da ters duruyor cinsiyeti de belli olur o zamana dedi..grip oldum acile gittim yine aynı doktorum muayene etti bakarken ultrasonda sana ikili tst yapmıştık iyi çıkmış mıydı sonuç dedi evet dedim bnde 3 lü taaramaya çağırdınız dedim tamam dedi.ama aklıma takıldı bebek iyi dedi kalp atışı düzenli boyu biraz uzun dedi ..neden 3 lü test de istedi ki acaba ? etrafımdakilere soruyorum 2 li testi normal çıkanlar dan 3 lü test istenmemiş

merhabalar..bnde ikili test yaptrdım 12+5 günlükkken doktor normal sadece yas riski çıkmış dedi bu herkesde çıkıyor dedi yaşın daha 24 dedi..3 lü taramayı da yapalım 1 ay sonra gel dedi bbeğim hiç dönmüyor zaten sürekli yüzüstü ya da ters duruyor cinsiyeti de belli olur o zamana dedi..grip oldum acile gittim yine aynı doktorum muayene etti bakarken ultrasonda sana ikili tst yapmıştık iyi çıkmış mıydı sonuç dedi evet dedim bnde 3 lü taaramaya çağırdınız dedim tamam dedi.ama aklıma takıldı bebek iyi dedi kalp atışı düzenli boyu biraz uzun dedi ..neden 3 lü test de istedi ki acaba ? etrafımdakilere soruyorum 2 li testi normal çıkanlar dan 3 lü test istenmemiş
canım 3lü tarama testi istemedi benim dr um ama afp mom die bi hormon testi istedi onunda daha sonuçları çıkmadı 3lü testtede aynı hormona bakıyorlarmış bide başka hormonlara da bakıyorlar.
2 hafta once izmirde değildim başka dra gittim 2li testim iyi cıkmıştı gösterdim ısrarla 3lü tarama testi yaptırmak istedi kendi drum olmadıgı için yaptırmadım kendi drum 3lüyü istemedi zaten istesede yaptırmayacaktım sonuçta ne olursa olsun dogurucam Rabbim yavrularımıza saglık versin.
bebegin uzun boyluluğuna gelincede bi sorun yok benim eşim 188 ben 168 sanırım babasına çekicek oğlum 16+4 te 17.5 cm olmuş agırlığıysa 200 gr olmuş. normalde bu haftalarda 140 150 gr olmalıydı boyuysa 15 cm civarı. o yüzden bi sorun yok yani tosun gibi olcak paşam :)

canım birde dönme işi o haftalarda oyle ya yuzustu ya sırtustu olur 15 16da artık oturur pozisyonda oluyor

Back
X