2si 1 arada nescafe kilo aldırır mı, ne sıklıkla tüketilmeli?
Merhaba dontt, mümkün olduğunca hiç tüketmemek en iyisi sağlık açısından. Vücutta asitlenmeye sebep olur ve bu asitler yağ hücreleri tarafından tutularak kiloya sebebiyet verir Nescafe ve diğerleri. Ayrıca süt tozu da kalorili ve çok sağlıksız, asla tercih etmeyin. Şekerden hiç bahsetmeye gerek bile yok sanırım.Ayırca bir uzmandan,direk suda eriyerek yapılan kahvelerin çok zararlı olduğunu dinlemiştim. İlla ki kahve içilmek isteniyorsa arada bir özellikle spordan hemen önce(yağ yakımını hızlandırır bu şekilde),şekersiz Türk kahvesini ya da kafeinsiz filtre kahve tercih edin, abartmadan ama.Yanında da Bol bol su içmek kaydıyla, bu şart!!! Örneğin günde 2,5 litre su içiyorsanız,kahve içtiğiniz gün 2 büyük bardak daha fazladan içmelisiniz. pH ı 7,5 dan yüksek suları tercih edelim. Sağlıcakla kalın...
Alıntılar;
Alıntı;
Diyetisyen Rabia YILDIZ;
Nescafe 2 si bir arada kilo aldırır mı?
Cvp: tabii kii.... belki yağsız-yani st tozu konulmaması masum hale getiriyor gibi dşünyoruz ama öyle değil.. içindeki kafein ödem yapar, yani vcutta su tutar ve kilo alımı demektir bu......
Alıntı;
Bir arkadaşım vermesi gereken 3 kg için diyetisyene gidiyor
Diyetisyen kesinlikle nescafeyi içmemesi gerektiğini çünkü yağ hücrelerini güçlendirdiğini söylemiş.
Alıntı;
Kahvenin başka sistemler üzerine de ciddi etkileri vardır. Özellikle mide ve onun salgıladığı asit üzerinde artırıcı tesiri her zaman mide hastalıklarında bir sorun yaratır. Yüksek asitli ve ülserli hastalarda bu madde ve kahve yasaklanmalıdır. Yine pankreas hastalıklarında kahvenin olumsuz uyarıları da son yıllarda dikkati çekmiştir.
****Kanda kolesterin ve yağların da artmasına sebep olduğuna dikkat çekilmiştir. enfaktüs ve bazı kalp hastalıklarında kahvenin rolü üzerinde durulmaktadır.
Çok kahve içenlerde ruhi gerilim, çarpıntı, sindirim bozukluklan, hayal görme gibi olaylar ender değildir.
Fazla kahvenin kalp üzerindeki zararları son yıllarda aktüel bir konu haline gelmiştir. Bu içecek, kafeine bağlı alışkanlık yapan ve çok kahve için kişilerde "Ekstrasistol" denilen kalb çarpıntılarına zemin hazırlar.
Kanda kolesterin ve yağların da artmasına sebep olduğuna dikkat çekilmiştir. enfaktüs ve bazı kalp hastalıklarında kahvenin rolü üzerinde durulmaktadır.
Çok kahve içenlerde ruhi gerilim, çarpıntı, sindirim bozukluklan, hayal görme gibi olaylar ender değildir.
Çok kahve içmenin sağlıklı bir olay olduğu iddia edilemez
Alıntı;
slm bende bir neskayfe tiryakisi olarak sana bilgi vereyim gerçi ben hiç içmiyorum artık çünkü sana zararlarını sayayım; dişlerini saratiyor belli bir süre sonra çok kötü oluyor selülit(yağ ile oluşur) aşırı derecede yapıyor ve haliyle içindeki şeker ve maddeler kilo aldırıyor bana diyetisyenim bunları sölemişti.
Alıntı;
Benim diyetisyenim 2 kaşık sade nescafenin 1 tatlı kaşığı yağ içerdiğini söyledi. Bende günde 2 fincan bol sütlü şekersiz nescafe içiyordum, bunu bir fincana düşürdü. Süt ve şekerden bağımsız, sadece su ile yapılan kahve de yağ varmış.