3-4 bebek

Merhaba arkadaslar
derdim su bi bebegim var Allah herkesinkini bagislasin olmayana da nasip etsin.
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.

Eğer çalışmıyorsan ve yaşında uygunsa aralıklı yaparsın, 3 çocuk çok değil. bence en az 3 yaş araları olsa 10 yıla bitirisin çocuk işini, fena değil :)

Benim kızımda o kadarken çok usluydu.1 yaşına yakın içinden ergenliğe girmiş Tazmanya canavarı çıktı:eek:
5 yaşına girmek üzere
Daha yeni yaptık kardeşini
Gözüm yemedi açıkcası

zengin de olsam 3-4 çocuk yapmazdım. sırf yapabiliyor olduğumuz için çocuk yapmamız fikri saçma geliyor. 1 ya da 2.

2 çocuk annesi olarak, hakikaten ev cıvıl cıvıl oluyor.
Eğer yaşım müsade etseydı ve tabii ki de enerjim, bir çocuğum daha olsun isterdim.
Ancak ne buna enerjim yeter ne de yaşım müsait artık.

Eğer yaşınız müsaitse, ki bundan kastım 20'li yaşlarda (ben 36 yaşımdayım) çocuk bakmak daha kolay.
Enerji daha çok oluyor insanda.
2 şer yaş ara ile 3 çocuk sahibi olmak güzel birşey olacaktır.
Hem bir arada büyürler, hem de zorlukları aynı zamanda bitmiş olur.
Keşke daha erken evlenseydim diye hep bu yüzden hayıflanırım.

Benim çocuklarımın yaş aralığı 3, tam vaktinde oldu bana göre.
Ben 2. çocuk düşünmüyordum, çalışan bir anne olduğum için, ancak Rabbim ummadık bir zamanda nasib etti, hayırlısı böyleymiş. İyi ki de nasib olmuş, dünyaya gelmiş.
İkisinin bir arada oyunlarını izlemek, onların eğlenmelerini görmek paha biçilemez.
Tabii ki zor yanları sayamayacağım kadar çok, ama güzel yanları bütün zor yanlarını kapatıyor/unutturuyor.

Kayınvalide konusuna gelince, susmaz onlar zaten.
Onlara göre lafa geldi mi "torun olsun torun olsun" ama torun olduktan sonra da "etliye sütlüye karışmasınlar" modundalar.
Benim 2. ye hamile kaldığımı öğrenince kayınvalidem bana "e daha erken değil miydi, şaşırdık açıkçası, keşke diğeri daha büyüseydi daha o bebek, şimdi bu çocuk telef olucak" demişti.
Zannedersin 2. bebek olunca, ilkini cami avlusuna bırakıcaz, tövbe yarabbim.
Niye "telef olacak" dediklerini de anlamıyorum doğrusu.
Ay bende anlamıyorum bu telef olcağı ya bana da aynısını diyip duruyo yok oğluma yazik torununa yazık falan bende dedim asıl bana yazik daha iki sene geçmeden ikinci doğumu yapicam ve rahim hastalığım varmış ilk doğumda kanamadan oluyordum 50 kıloyum oğlum hareketli uyumaz yemez sürekli kusuyorum gelip yardım etmek gelmiyo aklına dedim ama yazik olacak diyebiliyor yani çok sacma

Bu hayaliniz çok güzel aslında ama şuan bebeğiniz çokkk küçük, kızmayın ama kayınvalidenizin dediği doğru tabiki buna kendisi karar veremez ama bebeğiniz ufak daha benim ikinci bebeğim altı aylık büyük bebeğim üç yaşını bitirecek ama çok zorlanıyorum bazen kızım için çok üzülüyorum oğlum bu aralar çok huzursuz bazen kızımı ihmal ediyorum ve ona haksızlık ettiğimi hissediyorum bazen. Oğlumu uyutmaya çalışırken kızım uyuyakaldığında , kızım oyun isteyip oğlum ağlarken ona karşılık veremediğimde içim bi sızlıyor. Sözün kısası iki çocuk yaşları yakınsa çok zor. Yaşları iyi ayarladığınız takdirde gayet güzel bişey ki Mesela kızım kardeşini çok seviyor kardeşinin de ablasını görünce gözleri parlıyor

Şu an 2 yaşındaki kızımı uyuttum, 2 aylık bebeğimi ayağımda sallıyorum. Ben yaşım ileri diye acele ettim ama eğer yaşınız müsaitse hiç tavsiye etmem. Hamileliğim sıkıntılı geçmemesine rağmen ister istemez hormonlarım değişti, ağırlaştım, yoruldum, uyku hali oldu ama benden ilgi bekleyen 1 yaşındaki kızımı ihmal edemezdim, kucakta da taşıdım, doğuma girip hatta çıktığımda onu emZirmeye de devam ettim. Dişi çıktı sabahladım, hasta oldu başında bekledim, hamileliğin verdiği sıkıntılara bırakın nazlanmayı of demeye fırsatım olmadı. Kucakta başka bebekle kontrollere gitmek çok zordu, bebek için alışverşe gitmek zorladı. Koca göbekle sürekli kızımın peşinde park bahçe gezmek, sürekli evde tepişip güreşmek epey zorladı.
Doğum sonrasında da kıskançlık oldu, her 2 saatte bir bebeği emzirmeye kalkarken zombi oldum, bebek uyuduğu zaman kızım uyanıktı ve ben hiç dinlenemedim. Bebeği emzirirken kızımın "anne mama" dediği ve benim kucağımda bebek var diye ona yemek hazırlamayı geciktirdiğim an lohusalığın da verdiği duygusallıkla göz yaşlarına boğuldum... ister istemez gürültü yapıyor çocuk bu, bense uykusuz, aç, yorgun. Bu sırada bebek uyanır, gazlanır, benim sinirler tepemde. Malesef kızımı uyardığım, sesimi yükseltip ona yeni kurallar koyduğum zamanlar oldu ki sonra çok ama çok üzüldüm.
Kızım perişan oldu mu, hayır . Uyumadım ona zaman ayırdım ama ister istemez malesef ona ayırdığım 10 birim zaman varsa 7ye düştü, bebeğim sürekli kolumda ya emer ya gazı var ya ağlar, kızıma sürekli "bir dakika", "hemen geliyorum" vs vs... ki dediğim gibi hamileliğim çok rahattı, kızım çok anlayışlı, uysal ve sevgi dolu bir çocuk ve yeni doğanım olabildiğince uysal, uslu bir bebek ama tek olunca malesef her şeye yetişemiyorsunuz.
Çok şükür iki evladımı verene ama şimdi geriye dönecek olsam 2. Bebeği 2 sene falan bekler kızım 4 yaşında falan doğururdum.
Okurken ağladım ağlıyorum da benimde bebegim 2 aylik olacak oğlum 2 yaşına girdiğinde Allah güç versin sana da bizede hepimize inşallah bende senin gibi onu aksatmadan yorulmadan onunla ilgilenebilirim benim tam tersi zor geciyo hamililigim ama oğluma zamanın şuan tam bebek doğunca ne olacak bakalim:(:(

4 yaşında bir erkek annesi olarak söylüyorum bence erken.
ha ben de geç kaldım :D
sanırım çocuk 3,5 yaşlarındayken 2. doğarsa ideal olur. şu açıdan diyorum. bebek olana bebekliğini yaşatmış olacaksınız. ilk çocuk her zaman sıkıntı yaşıyor (kendimden biliyorum denek gibi hissederdim kendimi :D) bari ilk ve tek çocuk olmanın faydalarını da yaşamış olsun o yaşa kadar. anneyle babayla başbaşa gezme , başbaşa etkinlik, biraz şımarıklık falan gibi.
bez olayı biter. kendi başına ufak ufak yer. başının çaresine bakar. diğer bebeğin bakımı da daha kolay olur böylelikle.
Allah hayırlısını gönlünüze göre versin inş.

Allah sabrini verir diye dusunerek bende aynen 3-4 bebisim olsun istiyorum. Allah herkesin gonlune gore versin.

Cocuk buyutmek icin maddi durumun yeterli oldugunu dusunmuyorum.
Psikolojik acidan vs vs
Bebeginiz henuz cok kucuk, ilgiye alakaya ihtiyaci var
Diger yandan saglikli anne demek saglikli cocuklar demek
Biraz bebeginiz buyusun gezin tozun birlikte vakit gecirin

Merhaba arkadaslar
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.
Bebeğin 24 aylik olunca neden olmasın. Ama daha erken olması bence bebeğinin hakkına tecavüz. Şu an sana çok ihtiyacı var. Bir sorun yoksa 2 yaşına kadar da emmesi lazım. Onun fiziksel anlamda sana en ihtiyaç duyduğu dönemlerde hamile olursan biraz haksızlık olmaz mı?

Benim araları 1 yaş..
Yardımcım yok, bu yüzden çok zor. Az önce sinir krizi geçirdim. İlk çocukta ikinci öocukta perişan oluyor. Arka arkaya olunca tüm gün onları doyurmak, giydirmek, alt değiştirmekle geçiyor. Oyun oynayacak eğlenecek vakit asla olmuyor.. YAPAMAZSINIZ.. NET!

Maşallah, 2. çocuk düşünemiyorum oğlumdan sonra, çok zor bir bebeklik dönemi oldu bizim için, o yüzden sizin o cıvıl cıvıl dediğiniz yuvaları ben hayal ediyorum ama kafamda huniyle :KK53:

Komşum da 6 yıl sonra 2. doğumunu yaptı ikinci kızı oldu ben ilk kızımda çocuk büyütmemiş im ki diyor. Küçük kızı çok ağlıyormuş, huysuzmuş. Gerçekten her çocuk bir olmuyor demek ki. :ıslık:

Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.[/QUOTE
Bebeğinin uslu olmasına aldanma,
İkinci bebeğin kolik olursa ikisinde harap olur...
Göz önünde bulundurun diye yazdım.

Yorumlariniz beni cok mutlu etti :) insallah yapabilirim evet cok uysal sanirim bu beni tesvik ediyor.Her cocugum boyle olur diye dusunuyorum ama hepsi bir olacak da degil ya sonucta.Beklemeliyim 1 sene ozamanda 2 yas olacak aralari napalim :)
2 cocuklu hayati 1 cocuklular bilmez..2.cocuktan sonra her sey cok degisecek al 1 cocugu cik gez ama 2 ise oyle olamiyor..hele 3 hele 4 sizi yipratacak evliligi de yipratir..
durumunuz eger gunluk kadin tutacak kadat iyiyse cocuk yapin..Yani biri sabah gelecek evi temizleyecek utuyu yapacak camasiri asacak yemegi pisirecek vb.ayda 1.5 veya 2bin ekstra bu kadina verebilecek kadar iyiyse durumunuz 4 cocuk yapin yoksa geriye yasli yorgun bitkin ve cocuklariyla iletisimsiz bir anne kalir..biraz mantik yani kisaca..cocuklar heba olmasin

Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
Yapabilirsiniz çokta güzel olur,benim 3 tane var 4. yu istiyorum.

Kv ye bakmayın. kv lerin oğullarının başına çok çocuk sarılmasını istemezlerki oğulları kendisi ile ilgilensin, senin cocugunu düşündüğünden değil yani kv kendini düşünüyor.

Benim kv aynen öyle, oğluna kiyamadigi için birde eşim bize daha cok bağlanıyor diye çocuk doğurmama canı sıkılıyor.

2 cocuklu hayati 1 cocuklular bilmez..2.cocuktan sonra her sey cok degisecek al 1 cocugu cik gez ama 2 ise oyle olamiyor..hele 3 hele 4 sizi yipratacak evliligi de yipratir..
durumunuz eger gunluk kadin tutacak kadat iyiyse cocuk yapin..Yani biri sabah gelecek evi temizleyecek utuyu yapacak camasiri asacak yemegi pisirecek vb.ayda 1.5 veya 2bin ekstra bu kadina verebilecek kadar iyiyse durumunuz 4 cocuk yapin yoksa geriye yasli yorgun bitkin ve cocuklariyla iletisimsiz bir anne kalir..biraz mantik yani kisaca..cocuklar heba olmasin

Ben tek çocukla çok yıprandığım için, kesinlikle katılıyorum bu saydığınız imkanlar varsa ne yıpranırsın ne de stres yaparsın, çocuğuna da bol bol vakit ayırırsın. Çamaşırdan yemekten, temizlikten kaldıracak kafan kalmıyor çocukla ilgilenemiyorsun. Belki tek çocuk en kolayı ama biz oğlumla şuan 18 aylık hala rahat rahat gezemeyiz, inatçı çok ağlayan bir çocuk. Evde aylarca 12-13 aylıkken bile kucak kucağa otururduk bütün gün, uyuyacak ta ben işleri halledeceğim.

Hadi tek çocuk neyse, belki sakin olur, uyumlu bir çocuktur falan ama iki ve üstü gerçekten tek başına her şeyle ilgilenmek zorundaysan çok zor. Eskiler nasıl yapıyormuş çamaşır makinesi de yokmuş, bulaşık makinesi de der belki birileri ben annemin elinde leğen de çamaşır yıkadığını hatırlarım mesela, biz 3 kardeştik. Ben annemin gündüz vakti bizimle oturduğunu bilmem, hatırlamam? Bazen gelirdi öyle 5-10 dk otururdu nasıl hoşuma giderdi bizimle olması..

Yapma, çocuktan daha mı önemli? Hangisini nereye kadar yapmayacaksın? Eninde sonunda iş yine başa düşüyor ve biriktikçe işin içinden çıkmak daha çok zaman alıyor. Aracın yoksa 3-4 çocukla dışarı çıkabilmek bile büyük lüks olur. Kendine vakit ayırabilmeyi zaten geçiyorum, yani tabii yine herkesin kendi kararı biraz kişinin kendisiyle alakalı.

Son düzenleme:
Back
X