3-4 yaşındaki çocugun gece yarısı sokakta işi ne ?

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Başlıktan da anlaşıldıgı üzere konu şu :
Bizim bir komşumuz kızını her gün sokağa salıyor hiç baktıgı filan da yok kızım aç mı hasta mı ? Bir bakıyoruz yüzü gözü toprak içinde mikrop kapacak.
Gece yarılarına kadar tek başına sokaklarda çocuk.Annesi anca gece 11-12'de aklına gelirse cagırıyor eve.Bir de huysuz bir çocuk sürekli ağlama halinde.Tamam çocuktur biz de indik aşağılara o saate kadar değil.Hele onun yaşında bi çocuk ? Kadın balkonda oturuyor hiç baktıgı yok.Akşama kadar abisi anca eline bir cips veriyor onla idare ediyor.Dahası küçücük çocuk ana yollara çıkıyor.Ya araba çarpsa ya birşey olsa ? Nasıl kalkcaklar bu vicdan azabından.Ne biçim annedir anlamıyorum ki.Daha dün soda şişesini attı yere kırdı cam kırıklarıyla oynuyordu.Kesecek elini gece gece.. Ben bağırdım diğer çocuklar aldı elinden.
Ailesine göre ise hiçbir sorun yok gibi.Uyumsuz bir kız bu yaşında.Yan komşunun engelli kızı var.Allahım yardım etsin ailesine.Tükürmüş hep kızın yüzüne.Annesi getirdi gösterdi kızı ben utandım.Nasıl bir terbiyedir bu ? Hayvanlar için su koyuyoruz dışarı söylüyoruz bak böyle böyle onlar da içsin diyoruz ama hemen döküyor .Biz koyuyoruz o boşaltıyor kabı ! Birşey diyemiyoruz tabi. Geçen gün de kavga etmiş diğer çocuklarla.Annesi yine birşey demiyor.En sonunda babası geldi .Tuttu elinden yukarı çıkardı söylene söylene. "Kızım fazla geldi zaten bu apartmana" diyor !
Kusur bakmayın biraz uzattım ama durum böyle.Annesine göre problem yok.Söylemeye çalıştık anlamadı.Bizim zillere basması, apartmanı rahatsız etmesini filan geçtim de görüyoruz televizyonlarda neler oluyor.Kayserili çocuklar hala aklımızda.Ben 17 yaşındayım.Belli bir saatten sonra sokaga adım bile atamıyorum ki bu daha küçücük çocuk.
Üstüne çocuk kaçırmalar da malum.Bi de çok şeker bişey sarışın masmavi gözlü filan.. Allahım onu korusun şu mübarek günlerde.:nazar:

Son düzenleme:
allah herkese akil fikir versin,herzaman derim herkez anne baba olmayi haketmiyor.Dediginiz gibi o cocugun basina bisey gelse hic aglamaya haklari bile yok.Sanirim ailesi cok vurdumduymaz insanlar sizin yasinizda oldukca genc siz degilde anne babaniz yada apartmanda sözü gecen bi büyük ailesi ile konussa en azindan sizin rahatsizliklarinizi degilde cocugun basina gelebilecekleri anlatsaniz belki biraz gözleri korkar.

benim de 4 yaşında bir kızım var ve bir dak bile olsa onu sokağa tek başına bırakamam... şu an yazlıktayız. burada nispeten daha az trafik var... ama yinede asla ben olmadan bi yere gidemez... tabi şu da var o kadar bana bağımlı ki elimi tutmadan yürürken tesadüf araba gelse bu sefer de panik oluyor.. hangisi daha doğru bilemiyorum... ama bu aile gibi de olmaz ol ma ma lı....dediğin gibi herşey olabilr Allah korusun... sapığı iti kopuğu herşey var artık çevrede... İnşallah çocuğun başına bişey gelmez....

Söylemeye çalıştık ama anlamadı ne yazık ki.Mahallenin güvenli oldugunu düşünüyor sanırım.Ama öyle değil.Bir oglu daha var 8 yaşında.Bi kaç hafta önce araba çarpıyordu aynı mahallede ! Bütün çocuklar sokak ayaklandık bişey olacak diye söylediler hemen.Sıyırmıs biraz bişey olmadı Allahtan.Aşağı inip bakmadı bile noluyo diye ?
Şimdi o çocuk sabahın köründe ana caddelerde bisikletle tur atıyor.Yani durum bu.

biraz sert olacak ama alt tarafı çocuk bazırlarına göre,tohumuna para mı saymış???
ölse de gider ertesi gece yenisini yapar nasıl olsa???

:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

O çocuğu alıcan bir gün evine, salmayacan bir daha dışarı.
Anası da kayboldu sansın bakalım nasıl oluyormuş, aklı başına gelir belki biraz.
Te allam yarabbim yaaa mübarek günde günaha giricem şimdi ağzımı bozup :84:

Çocugu olsun diye onca ınsan ne kadar emek gözyası harcarken;
böyle seyleri okuyunca nutkum tutuluyo
Allahım olmayanlara bıran once versın
ama olanlarda kıymet bılmeyı öğrensın artık..!!
ne kadar degerlı bır varlıga sahıp oysakı..

Bİzim burda mahlaledede öyle doğurup sokağa salıyorlar..
arada bi balkondan ellerine ekmek arası bişi atıolar eve çağırıp doyurmak felan yok..
Mahalleli bağıra bağıra kovalıyo çocukları
Saat 12-1 lere kadar sokaklardalar..
7-8 yaşındaki çocuğun küfürlerini ben hayretle ağzım açık izliyorum..
Şok oluyorum..

ÇOCUK DOĞURMAYI MARİFET SANAN 5dk ZEVK İÇİN YAPILMIŞ ÇOCUKLAR İŞTE BEN BÖYLE GÖRÜYORUMM..

Annemin mahallesinde vardı öyle bir aile. Apartmanları varmış, bir çok kiracıları. Depremde hasar gören binaları tamir olana kadar bizim sokağa taşındılar. 1 yaş arayla 5 kız! En küçüğü 3 yaşında var - yok... Sürekli sokaktalar, kıyafetleri eski, kirden renkleri belli değil, hergün değişip değişip giyiyorlar artık kim giyerse. Birinin tek gözü hastalıklı, tedavi bile ettirmiyorlardı. Erkek istemişler ama Allah kız vermiş o yüzdenmiş 5 kız 1 yaş arayla.
Benim amcamın oğlunun annesi de çocuk evi pisletmesin de ne yaparsa yapsın diye düşünürdü. Amcaoğlum yağlı ekmekle büyüdü. Şimdi vücut direnci sıfır her çeşit hastalık var.

Merak etmeyin arkadaşlar.Öyle ailelerin çocuklarına hiçbirşeycikler olmaz... Biz evlatlarımızı gözümüzden sakınırız fakat nedense bizim çocuklarımız çabucak hasta olur, ilgisiz ailelerin çocuklarıysa burnu bile kanamadan büyür gider. Allah çocuklarımızı beladan korusun, o aileye de Allah akıl,fikir versin:55:

Maalesef böyle çocuklar benim etrafımda da var.Hiç korkmuyor anne babaları gece yarılarına sokaktalar.Ama içlerinden bir tanesi aynı sizin anlattığınız gibiydi.4-5 yaşlarında bir kız çocuğu.Uyardık olmadı anlattık olmadı.Bir gün gözümü karartıp sosyal hizmetleri aradım. Çocuğun durumunu anlattım.İlgilendiler sağolsunlar.Aileye ihtar verdiler arada gelip kontrol edeceklerini söylediler.Çocuğu bir daha o kadar perişan görmedim,korktular herhalde.Bir süre önce taşındılar şu an durum ne bilemiyorum.Ama sizde böyle birşey yapabilirsiniz.Ama ben kimliğimin açıklanmaması kaydı ile görüştüm görevlilerle, sizde öyle yapın ki başınız ağrımasın.

Bir gün gözümü karartıp sosyal hizmetleri aradım. Çocuğun durumunu anlattım.İlgilendiler sağolsunlar.Aileye ihtar verdiler arada gelip kontrol edeceklerini söylediler.Çocuğu bir daha o kadar perişan görmedim,korktular herhalde.Bir süre önce taşındılar şu an durum ne bilemiyorum.Ama sizde böyle birşey yapabilirsiniz.Ama ben kimliğimin açıklanmaması kaydı ile görüştüm görevlilerle, sizde öyle yapın ki başınız ağrımasın.

bende aynı düşüncedeyim. isminizin gizli kalmasını isteyerek sosyal hizmetlerle görüşüp ihbar edin.

ben öğretmenim. ebeveynlerinden dayak yediğini bildiğim öğrencilerim için bu yola başvurmayı tercih ediyorum. sonuçta ne kadar desek de dinlemiyor veli bizi. biz söylerken "he tamam" diyor sonra bildiğini okuyor. kimse laf dinletemez onlar gibilerine. en iyisi resmi bir kurumu devreye sokmak.

kimi bulamaz kimi bilemez derler yaişte öyle. biz çocuğumuz olsun diye kaf dağını aşmaya hazırız Allahın evlat verdiklerinin yaptıklarına bak.

sorma tatlım yaa aynı dert bizim sitede var. çocuklarına hiç sahip çıkmıyorlar aç mı sususz mu tınlayan yok. çocuklar sahipsiz gibiler çete oldular artık.
biz en alt katta oturuyoruz. kardeşim 6 yasında o bizim kapımızın önünde oynar hep ağaçta salıncağı falan var. ama onalr geliyor bizim kızımızı tartaklıyorlar. herşeyi istetiyorlar benden. bana geliyor abla su bi bakıyorum suyu kardeşim dğil çocuklar içiyor. asla gocunmam etmem ama ailesi bi gram bişy vermio çocuklarına. üstüne üstelik diğer çocuklarıda sövmeler dövemeler falan. bizimki onlardan tuhaf kelimeler öğrenip diklenmeye çalışıyor ama kızıyoruz ayıp günah diye diye. ne diyim Allah ıslah etsin böyle ana babaları. söyleyince çocuk bu oynar oluyor adı. ne düzgün aileler çocuk diye yanıp tutuşuyor böyle kadir kıymet bilmezler de bulup bunuyorlar.:50:

anne baba olmadan önce de gerekli muayneler yapılıp bi ehliyet verilse keşke!

Sadece üreyebildiği için her önüne gelen çocuk yaparsa böyle olur nedense hiç şaşırmadım çok var etrafımızda böyle kendini anne sanan varlıklar.

Ana-Baba olmak sadece çocugu dünyaya getirmekle oluyor demek ki.Dünyaya getirmek kolay ama bakmak bir ömür.Afedersiniz ama "Saldım çayıra mevlam kayıra" psikolojisiyle çocuk bakılıyor hala.Şehirde yaşıyoruz neler neler oluyor biliyoruz.

Son düzenleme:
sorma tatlım yaa aynı dert bizim sitede var. çocuklarına hiç sahip çıkmıyorlar aç mı sususz mu tınlayan yok. çocuklar sahipsiz gibiler çete oldular artık.
biz en alt katta oturuyoruz. kardeşim 6 yasında o bizim kapımızın önünde oynar hep ağaçta salıncağı falan var. ama onalr geliyor bizim kızımızı tartaklıyorlar. herşeyi istetiyorlar benden. bana geliyor abla su bi bakıyorum suyu kardeşim dğil çocuklar içiyor. asla gocunmam etmem ama ailesi bi gram bişy vermio çocuklarına. üstüne üstelik diğer çocuklarıda sövmeler dövemeler falan. bizimki onlardan tuhaf kelimeler öğrenip diklenmeye çalışıyor ama kızıyoruz ayıp günah diye diye. ne diyim Allah ıslah etsin böyle ana babaları. söyleyince çocuk bu oynar oluyor adı. ne düzgün aileler çocuk diye yanıp tutuşuyor böyle kadir kıymet bilmezler de bulup bunuyorlar.:50:

O sorun bizde de var.Her gün geliyorlar su istemeye.Biz de alt katta oturuyoruz.Annem de kıyamıyor veriyor.Biz arıtıcı kullanıyoruz bu sefer de inadına 1 yudum içiyorlar döküyorlar yere.Sanki arıtıcının,su faturasının parasını onlar veriyor.Şimdi ramazan oruc tutanlar filan var.Gelmiyorlar pek.

Yaa bu dünyada o kadar anne olmaya heves eden ve gözündne bile sakınacak kişiler var ama hamile kalamazlar tedavi üstüne tedavi görürler, böyle rahat, çocuğu sadece evlililğin bir gereği gibi görüp yapıp sonra sokağ salıp keyfine bakanlar da hemen hamile kalıyorlar hemde peşpeşe doğuyorlar. İnsan canından olan bir canı hiç merak etmez mi, aç mı diye düşünmez mi yaa.. Ya babalar ne yapıyor akşam işten geldiklerinde nerede benim çocupum bu saatte demiyorlar mı ama işte al birini vur ötekine hesabı. Sonra da birşey olduğund ağlanığ sızlanırlar. Biz arabayla gidiyoruz da bakıyoruz annelerhiç çocuklarının elinden tutmuyor, caddeden tarafta yürütüyorlar. Çocuklar hareketli yola kaçıveriyorlar kaç kere frene basmışızsdır öyle kadın ölee bakıyor öküzün trene baktığı gibi ya umrunda değil. Bir kadın vardı oğlunun bisikletini tutuyor çocuğu tutmuyor önden gidiyor çocuk arkada olmaz böyle şey yaaa.. Bakmıyor bile kadın. Ama birşey olsa suçlu biz oluruz. Valla benim bir çocuğum olsun gözümden sakınırkm bensiz asla dışarı çıkamaz, eşimde izin vermez zaten. Neler oluyor bu zamanda hiç tv izleyip derste mi almıyorlar Allah ıslah etsin ne diyim...

Back
X