• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 aylık bebeğim hakkında

Morgramofon

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
64
47
18
32
Hanımlar merhaba. 3,5 aylık bi oğlum var. 5 6 gündür gece uykularına dalmakta zorlanıyor. Ağlamaktan helak oluyor yavrum. Karnı tok altı temiz gazını da defalarca çıkarıyorum. Karın üstü yatırıyorum öncesinde bi 5 dk hareket ediyo kendisi de çıkarıyor. Neden bilmiyorum uyuyacağını anladığı zaman ortalık yıkılıyor😪 Daha önce böyle bişey yaşamadım. Sendrommuş mu atakmış mı artık neyse tükendim. Geceleri evde tek başıma oluyorum ve yaşadığım şehirde hiç kimse yok gurbetteyim.Bi haftada yaşlandım. Var mı bi tavsiyeniz? Banyo yaptırmak dışında. Tek başıma yıkayamıyorum maalesef🥹 Var mı takkadanak bi bebe uyutma yöntemi. Keşke olsa.🥹

Öncelikle doktora danışın o ayrı onun haricinde bebeğimin böyle uykuya dalmakta zorlandığı dönemler bi ağrısı sızısı olmadığını biliyosam bol dua okuyarak yatırıyorum bilmiyorum yaptınız mı ama 21 felak 21 nas 21 ayetel kürsü vs okuyun bazen dualarda rahatlatıyor bebeleri

Siz strese girdikçe o da girer. Yıkamaktan korkmayın banyo filesi ile halledebilirsiniz. Bir kere deneseniz sonrasında kendinize güvenirsiniz. Banyo ve masaj çok etkili oluyor. Bunlar dışında ise önemli olan bir çok faktör var. Uyuttuğunuz odanın ışığı, nemi, ısısı ve bebeğinizin burnu açık mı kontrol edin. Kıyafetleri onu rahatsız ediyor olabilir mi? Güne kaçta başlıyor? Gün içinde kaç uyku yapıyor? En son uykusunu 5:30 gibi bir şekerleme ile tamamlarsa sonraki saatler için kolaylık olur. Belki uyandığı en son uyku saati uyuma saatine çok yakındır. Ne yazık ki şu 4. Aydaki uyku gerilemesi ve sonrasında biraz biraz düzene giriyor. Ben tam bir düzen olmadığı zamanlarda onun uyku sinyallerini anlamak gün içinde kaç uyku uyuyor ne kadar anlamak adına bir defter tutmuştum. Uyuttuğum saati yazıp uyandığı saati yazıyordum. Gün sonunda baktığımda bana az çok fikir veriyordu.4. Ay sonrasında daha da bir düzen oluşmaya başladığı için bu notlar bana çok yardımcı olmuştu. Son gündüz uykusunu çok geç yapıyor olabilir. Ya da güne geç başlama vs de olabilir. Dilerseniz siz güne kaçta başlıyorsunuz. Nasıl uyutuyorsunuz yazın.

Back
X