3,5 aylık kızım kısa süreli de olsa neden yalnız kalmak istemiyor?

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
133
Merhaba.Kızım 3,5 aylık.Yaklaşık 1 haftadır ben odadan çıkar çıkmaz mırıldanmaya ve huysuzlanmaya başlıyor.Su içmeye dahi zor gidiyorum.Bazen lavaboya gittiğimde bir bakıyorum ki ağlıyor.İlk birkaç dk mızırdanıyor sonra ağlamaya başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bu ayların özelliği midir? Onunla sık sık konuşuyorum ve oyun oynamaya çalışıyorum.Yemek yemek dışında uzun süreli yalnız kalmıyordu.Acaba buna alıştığı için mi artık 1 dk dahi yalnızlığa tahammülü yok?Bu durumu mutlaka yaşamışsınızdır.Bu durum bir dönem özelliği ise ne kadar sürüyor?Siz neler yaptınız?Ben hemen yanına koşuyorum.Eşim mızmızlandığında hemen koşmamamı söyllüyor.Zamanla bunu kullanabileceğini düşünüyor.Ağladığında "tabii ki koş" diyor.

Merhaba.Kızım 3,5 aylık.Yaklaşık 1 haftadır ben odadan çıkar çıkmaz mırıldanmaya ve huysuzlanmaya başlıyor.Su içmeye dahi zor gidiyorum.Bazen lavaboya gittiğimde bir bakıyorum ki ağlıyor.İlk birkaç dk mızırdanıyor sonra ağlamaya başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bu ayların özelliği midir? Onunla sık sık konuşuyorum ve oyun oynamaya çalışıyorum.Yemek yemek dışında uzun süreli yalnız kalmıyordu.Acaba buna alıştığı için mi artık 1 dk dahi yalnızlığa tahammülü yok?Bu durumu mutlaka yaşamışsınızdır.Bu durum bir dönem özelliği ise ne kadar sürüyor?Siz neler yaptınız?Ben hemen yanına koşuyorum.Eşim mızmızlandığında hemen koşmamamı söyllüyor.Zamanla bunu kullanabileceğini düşünüyor.Ağladığında "tabii ki koş" diyor.

Bence çok normal çünkü daha çok küçük annesi sizin kokunuza ilgi sevgi ve sıcaklığınıza muhtaç daha:))

Çok uzun süre aynı durumdan ötürü kanguru kullanmak zorunda kaldım evde :) sonra 'sling' leri araştırdım.
Halka Sling diye bir aparat var bir inceleyin isterseniz :)

bebişler anne kokusu yanından ayrlınınca huzursuz olurlar bu çok normal.. benim oğlum 17 ayını bitirdi hala tuvalete göndermiyo beni kapıda ağlıyo çıkana kadar :)

Bu bahsettiğiniz şey ayrılık anksiyetesi ve bu aylarda çok normal :-) ama eğer okul çağında olursa mutlaka çocuk psikiyatrisinden yardım almak gerek. Ama daha çok zamanınız var ;-)

Back
X