Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar dr.umuz 4 saate bir mama vermemi soyledi. Gunde 5 ogun yapiyor. Arada emziriyordumda tabi. Artik zamanla sutum dahada azaldi ve artik hineronada alisinca sonuna kadar emmiyo eskisi gibi eegil yani emmesi. Bende her mamadan once emziriyorum artik. Daha kucukken ne kadar verirsemno kadar ixerdi simdi mamanin dibinde bitakiyor. 3 saat gecince acikiyor 4 saat dayanamiyor bazen bekletiyorum bazen 3.5 saat sonra veriyorum. 3 saate bir versem gunde 6 ogun oluyor. Dr. Ek gidaya gececek Mamayi artir saatini azsltma demistingecen ay ama mamayi az iciyorki birakiyor biberonda. Okudugum kadariyla herkes 3 saate hir veriyor genelde. Kizimda aciktigini anliyorum ne yapmaliyim sizce.
Kizlar dr.umuz 4 saate bir mama vermemi soyledi. Gunde 5 ogun yapiyor. Arada emziriyordumda tabi. Artik zamanla sutum dahada azaldi ve artik hineronada alisinca sonuna kadar emmiyo eskisi gibi eegil yani emmesi. Bende her mamadan once emziriyorum artik. Daha kucukken ne kadar verirsemno kadar ixerdi simdi mamanin dibinde bitakiyor. 3 saat gecince acikiyor 4 saat dayanamiyor bazen bekletiyorum bazen 3.5 saat sonra veriyorum. 3 saate bir versem gunde 6 ogun oluyor. Dr. Ek gidaya gececek Mamayi artir saatini azsltma demistingecen ay ama mamayi az iciyorki birakiyor biberonda. Okudugum kadariyla herkes 3 saate hir veriyor genelde. Kizimda aciktigini anliyorum ne yapmaliyim sizce.
Canim merhaba 3.5 aylik bebek icin 4 saat fazla uzun bir sure degilmi. Ben 3 aylik konrollerine goturdugumde doktor bize 2 saat yap sonra yavas yavas uzatirsin bir kac jafta sonra 2.5 saat yaparsin demisti. Ben emziriyorum tabi mama tok tutar ama 4 saat cok gibi geldi zaten 3 saat sonra acikiyormus 3 saat olarak ayarla istersen tabi sen bilirsin ..
4 saate bir kac cc ver dedi?
Doktorunu dinleme canim! Mesela 150 x 5 defa ver dediyse 750 eder. Günde bu kadar icecek. Bebeyin agliyor, açılıyor ve huzursuza 4 saat yerine o 750 cc 10 böl yada 8 böl ve bak bebeyin mutlu oluyormu
O sana mesaj verecektir. 3 saate bir istiyorsa 2 saatede ine bilir eyer ayari degistirirsen. Sonucta 750 icmis olacak ve sonuc mutlu bir bebek olacaktir
Ortaya Karisik...
Kayıtlı Üye
Su saat olayina oldum olasi karsiyim. Cocuk ne zaman acikirsa besleyin ne olacak. Bizler saatli bebekler miyiz. Her cocugun doygunluk hissi farklidir. Senin bebegin 750 cc gunluk doyuyordur benimki 1000 ml veya 500 ml. İhtiyaca ve istege gore beslemek en mantiklisi.
Su saat olayina oldum olasi karsiyim. Cocuk ne zaman acikirsa besleyin ne olacak. Bizler saatli bebekler miyiz. Her cocugun doygunluk hissi farklidir. Senin bebegin 750 cc gunluk doyuyordur benimki 1000 ml veya 500 ml. İhtiyaca ve istege gore beslemek en mantiklisi.
Ilk cocuk ve deneyimsiz olunca insan doktorun dediğinin dişinda cikmiyor
Bende ayni şeyi yaşadim. Ama ben mama degil sagdigim sütü veriyordum ve doktor 5x 150 ver dedi arada bir mamada veriyordum gece 1 kere.
Neyse benim oglan 4 saati hayata bekleyemiyordu! Tıpkı arkadaş gibi 3 saate bir ağlamaya başlardı arada kıyak yapıp (sanardim) verirdim 3 saate bir ama zamanla yine memnun degildi. Annem kızım bu anne sütü sen ver dinleme şu doktorlari derdi. Bende kızardim karşıma doktordan iyimi bileceksin diye
bebek uyku denen bir şey bilmiyordu dogru dürüst
Sonra mama ile anne sütünün farkli oldugunu anlattılar facede bir gurupda
Anne sütü cabuk sindiriliyor mama ögle degil. 3 saat kadar tok tuta bilir ama iştahliysa bir 200 cc günde fazla versin
Yazık valla! Hem bebek hem anne rahat eder ama anne sütü gibi ha bire veremez. Mama sonuçta zarar verir. Şuan bayanın bebeyinin midesi aslinda sadece 100 cc ala bilir. Okadar ufak ama benim oğlum o dönem 180 bile icmişti( sadece az kusuyorlar fazla olunca) ama 4 saat dayanamıyor her bebek o yüzden doktorları o saat konusunda ciddiye almamak gerek
Canim 5-6 aydan sonra 4 saatte bire geçiliyor. Senin bebeğin küçük daha, 3 saatte 1 ideal
C
Canım daha çok ufak ben bir dr yüzünden o hatayi yaptım kızım ağlamaktan catliyordu başka bir dr a gittim kızdı nasıl bu kadar aç kalır diye zaten üç buçuk aylıkken ek gıdaya ufaktan başladım şimdi 6,5 aylık iki buçuk üç saatte yediriyorum maşallah kilomuz herşeyimiz çok iyi dr aferin çok güzel bakmışsin bildiğin gibi devam et dedi
Benim oglumun da 7.ayi bitti hala 3 saatte bir iciyor ek gidaya gectik ama ne yerse yesin sut pure yogurt kajvalti 3 saat so ra acikiyor sadece aksam uykusuna 8.30 da gectikten sonra gece 2.30 da iciyor sabaha kadar yaniii 4 saate biz bile gecemedik daha siIn icin erken sevgiler
Evet simdi hiraz daha aciktigini net anliyorum. Daha kucukken emme refleksi daha yogundunsurekli emmek ister gibiydi. Ne kadar cok verirsemde o kadar cok iciyordu. Simdi doyunca birakiyor. Saate bakmadan veriyorum. Genelde 3.5 saatte bir agliyor acikiyor gibi. Bazen gunde 5 bazen 6 kere iciyor mama. Bu mama ayari cok zor. Anne sutude aliyor cunku ondan ne kadar ickis oldugunu bilemedigim icin. Gunde 6 kere veripte mama miktarini azaltayim diyorum ama bunsefer agliyor ayni miktari icmek istiyor. Kilo alimida mamadan dolayi cok olsun istemiyoeum drlarda bu konuda uyariyor.
Bana da 4 saat biraz fazla geldi ... Benim oğlumda 3,5 aylık biz 3 saatte bire geceli daha 1-2 hafta oldu ... Bence bi araştırın fazla gibi sanki ....
sabırla bekliyorum gelişini....
Kayıtlı Üye
Benim oglusum 2 buçuk aylık ben 2 saat te bir mama veriyorum 3 ölçek 90 ml, arada meme de tutturuyorum ama.