3,5 yaş bence öğlen uykusunu bırakmak için erken olmuş. Akşamları aşırı yorgunluktan uykuya geçmekte zorlanıyor olabilir mi?Kızlar merhaba bana acaba aynı yollardan geçip bir öneride bulunabilecek olan var mı? 3,5 yaşında oğlum asla uykuya dalamıyor. 2-2,5 saat sürüyor bazen. Mesela bu akşam o kadar uykusu vardı ki 1 saat 10 dakkadır dalamadı yine de uykuya: odasında yatağının yanına oturuyorum her akşam rutinimiz 2 kitap seçiyor onu okuyoruz sora loş ışığa geçiyoruz ninni açıyorum. Ama mesela ilk yarım saat uyudu uyuyacak bekliyorum sonra bi açılıyor uykusu bazen 2-2,5 saat uyumuyor zaten gündüz uykusunu 21 aylıkken kendi bıraktı. Geceleri de 9-9,5 saat filan uyuyor toplam. 4 ay sonra 2. Bebeğim doğacak ne yapacağız bilmiyorum eşim çok sık şehir dışına gidiyor. Bazen geceleri uyanıp beni yanına çağırıyor yine uykuya dalmasını bekliyorum bazen 1 saat bazen yarım saat sürüyor tekrar uykuya dalması. Ne yapabilirim artık depresyondayım gerçekten psikolojim bitti.
21 aylıkken öğlen uyumayı bıraktı ne yazık ki. Neler denedik uyuması için ama karşılıklı o kadar yıprandık ki olmadı öğlenleri uyumadı.3,5 yaş bence öğlen uykusunu bırakmak için erken olmuş. Akşamları aşırı yorgunluktan uykuya geçmekte zorlanıyor olabilir mi?
Bence öğlenleri uyumasa bile ikiniz birlikte yatakta "sessiz saat" yapın. 1 saat kadar.
Odayı tamamen uykuya hazırlayın, birlikte uzanın, perdeleri kapatın, o yanınızda yatarken siz ona bir masal anlatın mesela çok düşük konuşma tonunda. Benimki böyle bile uyuyordu o yaşta ama, uyumasa bile bi uzanıp dinlenmek akşam uykusu için faydalı olabilir.
İşte uyumayın diyorum. Birlikte uzanın saat 2 gibi yemek sonrası, perdeleri filan kapatın "sessiz saat" yapın. Siz yanında olursanız yapar.21 aylıkken öğlen uyumayı bıraktı ne yazık ki. Neler denedik uyuması için ama karşılıklı o kadar yıprandık ki olmadı öğlenleri uyumadı.