arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
baba, aye ,1,2,3,4, diye canı isterse söylüyor biz konuş diye yalvarsakta konuşmuyor kendi istedigi zaman konuşuyor,istediklerini işaretle anlatıyor,doktorlar iletişim eksikligi var özel egitime göndermen lazım dediler rapurun cıkmasını bekliyoruz,ayrıca yönetici arkadaşlar konumu bir derdim var yerine 2 günlügüe olsun taşırlarmı benim için çok önemli orayı herkes görüyor daha cok fikir edinip ogluma faydalı olurum
merhaba arkadaşım.
benim oğlumda da geç konuşma vardı. yani 3.5 yaşında cümle kurmaya başladı.
şimdi 4 yaşında ama çoğu harfi çıkaramadığından tam konuşamıyor.ben de konuşma terapistine götürdüm. zamanla, sizin de bol bol konuşmanız ve konuşturmanızla geçer dedi ya bilemiyorum. inş düzelecek.
ilerde okul çağında bunun sıkıntısını yaşamasından çok korkuyorum....
ama sana tavsiyem mutlaka kreşe başlat. bizimki kreşten sonra açıldı. yoksa evde konuşma ihtiyacı bile hissetmiyorlar.
hele ki sende benim gibi ac demeden acıktığını anlayan yemeğini suyunu veren, konuşmasına gerek bırakmayan bir anneysen hemen kreş diyorum....
allah şifasını versin oğlunun. açılır inşallah dili.
bu konuda bilgisi olan varmı acaba bilgilerinize ihtiyacımvar arkadaşlar
bu konuda bilgisi olan varmı acaba bilgilerinize ihtiyacımvar arkadaşlar
arkadaşlar oglum caner 3yaş 7 aylık hala konuşamadı,hacettepe hastanesine götürüyorum,tedavi devam ediyor şimdilik iletişimsizlik tehşisi koydular özel egitim merkezine götürmem için rapor verecekler kreşe göndermem lazımmış,zekası çok iyi yürümesi 19 aylıkken oldu,bunun gibi durumlarlakarşılaşan varmı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
hepinize cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim,oğlumun bizimle iletişimi çok iyi fakat başka cocuklarla oynamıyor,evde ablalarıyla ve bizimle oynuyor fakat adıyla cagırdıgımızda tepki vermiyor sanki kendi dünyası var gibi bizimle kendisi isterse iletişim kuruyor ,şöyle anlatayım ablalarıyla ve bizle oynarken iletişimi cok iyi,göz temasıda kuruyor ,cee e oyununuda çok seviyor,ne düşünecegimi şaşırdım
biziim burada kreş yok,anasınıfı 3yaş 7 aylık çoçukları kabul edermi bilginiz varmıEndişe etmeyin. Aynı yaşlarda iki adet öğrencim var konuşamayan. Zaten konuşamadıkları için doktor tavsiyesi ile öğrencim oldular. Konuşma bozukluğu yahut geç konuşma durumu kimi zaman psikolojik yahut zihinsel bir probleme dayansa da, hiçbir sebep yokken de vuku bulabilir. Gelişim özellikleri takip edildiğinde, dil gelişimi dışında herhangi bir probleme rastlanmıyorsa okula gitmesi gerçekten fayda sağlayacaktır.
Yaklaşık 2 ay önce sınıfıma dahil olan öğrencimin ilk geldiğinde söyleyebildiği kelimeler şunlardı;
-abara (araba)
-anne
-eede danı aci (mealini yazmayacağım gülmeyin çocuğuma :)
-baba
-pis
-iii
Sadece bu kadardı. Şimdi ise "önentmenim sen iyiii" diyebiliyor. "Okul iyii bu pis" derken yaramaz öğrenciyi gösterebiliyor. "Evde yemek yedim" diyebiliyor. Ve daha birçok hissi ve durumu kelimelerle ifade edebiliyor. Henüz kelimeleri doğru şekilde kullanamıyor olsa da, kelime haznesi epey genişledi. Zamanla doğru telaffuz da olacaktır. Diyeceğim odur ki, doğru okul ve öğretmenle bu sorununuz kısa sürede çözülecektir.
biziim burada kreş yok,anasınıfı 3yaş 7 aylık çoçukları kabul edermi bilginiz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?