• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 Yıllık Bir İlişki Bitmek Üzere ... Ne Yapmalıyım ??

dimple2015

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
353
140
43
Merhabalar;

Öncelıkle kendımızı tanıtayım.

Ben 29 yaşında, güzel ve akıllı sayılabilecek bir bayanım. İlişkimde hep açık sözlü ve dürüst oldum, fedakarlık yaptım maddi ve manevi anlamda, affeden, özür dileyen, sorunları çözmek için çözüm arayan ama aynı zamanda kırılan hep ben oldum..!!

Sevgilim 42 yaşında, aşırı düşkün olduğu 8 yaşında bir oğlu var ve bir evlilik yapmış zamanında.. Aynı zamanda beni de etkileyen maddi problemleri var, onu tanıdığımdan beri maddi konularda hep sorumsuz davranıyor ve borcu hiç bitmiyor. Ayrıca sorun olduğunda konuşmak yerine ötelemeyi ya da kaçıp gitmeyi tercih ediyor. Bana karşı güven sorunu var ve kıskanç biri, sürekli beni deniyor, gözetliyor neredeyim ne yapıyorum vs.... Ben bir aile olmak ve ondan çocuk sahibi olmak istiyorum o ise git gel ler yaşıyor, bir gün sıcak bakarken bir gün ben istemiyorum diyor.

Ben o hastayken, bir ara işsiz kaldı o parasız günlerinde, canı sıkkınken, boşanma arefesinde ( o ara tanışmıştık) hep yanında oldum, ona destek oldum ama aynı desteği ondan göremedim.

En son sorun bende evlendim boşandım, evlensek boşanırız, zaten sende çocuk istiyorsun sadece seni yıpratıyorum deyip kestirip attı. Ben psikolojik destek almayı önerdim ama sıcak bakmıyor ki beni sevdiğini de biliyorum.. Ne yapmalıyım sizce ?

Hayal kurmayayım da ne yapayım kestirip atayım mı yani koskoca 3,5 yılı... Verilen emeklere yazık olmaz mı?

zaten olumsuz bir evlilik yapmış ve boşnmışsınız ikinci kararınızın çok daha temkinli olmasıgerektiğini düşünüyorum karşınızdaki insanında evliliği desteklemesi lazım tek kişinin çabası yeterli olmaz onun çocuğu var sizin yok siz çocuk istersiniz o zaten bu duyguyu tatmış.... bunları belirtmek istemiyorum ama görünen o ki sizin kadar istekli değil bu evlilik konusunda zaten sorunlarla başlayacaksınız sonu aydınlık görünmüyor.UNUTMAYIN İKİNİZDE İKİNCİ ŞANSINIZI KULLANIYORSUNUZ hata yapma lüksünüz yok

Sizinle evlilik düşünmediğini,olsa bile "boşanırız" diyen biri ile daha fazla zaman kaybetmeyin.

Son düzenleme:
ben hiç evlenmedim orada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Evlilik ve çocuk sahibi olmak fikri benim aklımda bile olmayan birşeydi ilk kez bir insan ile bunu gerçekleştirmek istiyorum ama durum ortada ve ben hala bir çözüm olabileceğine inanıyorum...

Hayal kurmayayım da ne yapayım kestirip atayım mı yani koskoca 3,5 yılı... Verilen emeklere yazık olmaz mı?

Emek ve fedakarlık tek taraflı olmaz.
Adama yapmanız gereken fedakarlığı yapmışsınız zaten.
"Koskoca 3,5 yıl" demişsiniz ama insanlar yıllardır beraber olup ayrılabiliyor.
Haa şöyle olursa olur,derseniz "ben evliliği düşünmüyorum,böyle gitsin gidebildiği yere kadar." O zaman ayrılmayın.
Bir 6 yıl bir 3 yıllık birliktelik yaşamış biri olarak yazdım.(şuan evliyim)
Fedakarlık yapılmadan ilşki olmuyor ama tek taraflı fedakarlığın bi zaman sonra ismi fedakarlıktan çıkıp başka bişi oluyor maalesef.

ben hiç evlenmedim orada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Evlilik ve çocuk sahibi olmak fikri benim aklımda bile olmayan birşeydi ilk kez bir insan ile bunu gerçekleştirmek istiyorum ama durum ortada ve ben hala bir çözüm olabileceğine inanıyorum...

Sevgilinizin söylediklerini " içine alırsanız karışıklık kalkar.

Sevgili güzel ve akıllı bayan
Karşı taraf sadece sıkıntılarıyla senin yanında anlattığın kadarıyla, yapman gereken olan aklını kullanıp ayrılman.

Sevgiliniz zaten bir evlilik yapmis ve anladigim kadariyla suan zaten devam eden sprunlari var.. sizin yerinizde olsam iliskinizi tekrar gozden gecirin.

olmuyosa zorlamayin, suan bukadar sorunu olan insanla ilerde mutlu bir evlilik yapicagini ben inanmiyorum...

İlişkinizin hiç bir olumlu tarafı yokken siz ayrılmak istemiyorum diyorsunuz
Neye tutunduğunuzu merak ettim

O yıllarınıza yazık olacağını düşünüyorsanız,evlenip tekrar boşanmayıda göze almışsınızdır demektir.
O geçen yıllarınıza üzüleceğinize,ileriki yıllarınızı düşünün ve zararın neresinden dönersem kardır deyin.

Son düzenleme:
3,5 yıla yazık ama pişmanlıkla geçecek bir ömüre daha yazık.
Bir çok şeyin farkındasın ama kabul etmekte zorlanıyorsun.
Boşa kürek çekiyorsun.
Sonunda mutsuz olma ihtimalin balinaların uçma ihtimalinden
bile az

sana neden daha düz insanlar varken sorun yumağının içinde kaybolan birine aşık oldun demek isterdim. aşkın bir rotası var mı? tam rotası olmasa bile rüzgarda başı boş sallanan bir kayık da olmadığı kesin. yani bana göre mantığı da olmalı aşkın.
büyük konuşmayaraktan ilişkinin başından şartları ortada olan birine yaklaşmazdım ben.
şu aşamada çok uğraşacaksın eğer istiyorsan. çünkü "sorun bende" diye cümleye başlayan erkeği istiyorsa bile normale döndürmek zordur.
senin ona gösterdiğin desteği sana vermiyorsa bencillik de var. yol uzamamışken bana ayrılmak en güzel çözüm geliyor.

o zaman hem hayal kurmaya hemde evlenmek istemeyen adamı birgün mutlaka benle evlenir umuduyla beklemeye devam edin.
olmuyorsa zorlamanın anlamı ne?
zaten evlensekte boşanırız lafı o kadar gurur kırıcı ki!!
neye dayanarak peşin hükümlü davranıyor?
o zaman adamda bi sorun var evlilik yürütmedeki becerisi kıt!

at tabi evlenip boşansan daha mı iyi olacak o zaman sana yazık olmayacak mı? akıllıyım güzelim demişsin eminim senin gibi biri daha çıkar karşına

Yorumlarınızı tek tek okudum ve teşekkür ederim.

Ben en basından gozumu kapayıp bır yola çıkmışım, ve hayat risklerden ıbaret denemeden goremezsın sonunu diye düşünüyorum. evlenelim boşanırsak sorun değil benim için ama denemezsem içimde hep bir uhde kalacak bunu çok iyi biliyorum.

Aşk ile alakalı yorum yapan arkadaşa da şunu söylemek isterim aşkta mantık aramamak gerekir mantık aşkın bittiği yerde devreye giriyor tecrübeyle sabit diyebilirim..

Genelde hepiniz üzüleceğimi düşündüğünüzden kolay yolu seçip yol yakından dön , arkana bakma, çıkar at hayatından demişiniz ama ben zoru seviyorum. Sadece istediğim onu nasıl kendi güvensizlikleri ve korkuları ile yüzleştirebilirim bana bunu anlatmanızı istiyorum...

Ve sevgi varsa herseye değer bende sevgi çift taraflı olduğu için pes etmiyorum..!!

ya bırak emegıme yazık ne ya . bosver .bende emek verdım ayrıldık hıc de bısı olmadı ölmedm :) ölmedi kafam rahat vallla cok once ayrılmalıymısız smdı cok mutluyum ozamanda cok mutlu oldugumu sanıyodum gerçi:d

Back
X