• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 Yıllık Bir İlişki Bitmek Üzere ... Ne Yapmalıyım ??

Konuya ve yapılan yorumlara bir göz attımda, benim anladığım kadarıyla, konu sahibi evlensem mi ayrılsam mı diye sormuyor zaten.

İlişkim var, evlenmemek için bahaneleri var, onu evliliğe nasıl ikna edebilirim diye soruyor.

Malesef ben bilmiyorum ne yapılabilir, ama yardımcı olabilecek kişiler varsa aramızda, bu doğrultuda tavsiye versinler.

Merhabalar;

Öncelıkle kendımızı tanıtayım.

Ben 29 yaşında, güzel ve akıllı sayılabilecek bir bayanım. İlişkimde hep açık sözlü ve dürüst oldum, fedakarlık yaptım maddi ve manevi anlamda, affeden, özür dileyen, sorunları çözmek için çözüm arayan ama aynı zamanda kırılan hep ben oldum..!!

Sevgilim 42 yaşında, aşırı düşkün olduğu 8 yaşında bir oğlu var ve bir evlilik yapmış zamanında.. Aynı zamanda beni de etkileyen maddi problemleri var, onu tanıdığımdan beri maddi konularda hep sorumsuz davranıyor ve borcu hiç bitmiyor. Ayrıca sorun olduğunda konuşmak yerine ötelemeyi ya da kaçıp gitmeyi tercih ediyor. Bana karşı güven sorunu var ve kıskanç biri, sürekli beni deniyor, gözetliyor neredeyim ne yapıyorum vs.... Ben bir aile olmak ve ondan çocuk sahibi olmak istiyorum o ise git gel ler yaşıyor, bir gün sıcak bakarken bir gün ben istemiyorum diyor.

Ben o hastayken, bir ara işsiz kaldı o parasız günlerinde, canı sıkkınken, boşanma arefesinde ( o ara tanışmıştık) hep yanında oldum, ona destek oldum ama aynı desteği ondan göremedim.

En son sorun bende evlendim boşandım, evlensek boşanırız, zaten sende çocuk istiyorsun sadece seni yıpratıyorum deyip kestirip attı. Ben psikolojik destek almayı önerdim ama sıcak bakmıyor ki beni sevdiğini de biliyorum.. Ne yapmalıyım sizce ?
Ne yapmalıyım sizce diye sormuşsun ve sonrasında evliliğe ikna silsilesi şeklinde yorumların alt alta dizelenmiş.
Akıllıyım diyorsun,akıllısnıdır da ama şu an akıl tutulması yaşıyorsun.Adam 42 yaşında,evlenmiş ve senle BOŞANMA AREFESİNDE tanışmış.İlişkinizden ne kadar süre sonra boşandı bilemem.Ortada bir çocuk var,sorumsuz.Hep affeden,hep alttan alan hep fedakalık yapan sensin hep kırılıyorsun.Sorunlardan kaçarak kurtulmaya çalışan,seni yıprattığını biliyor ve bile bile düzelme eğilimi göstermeden devam ediyor,güvensiz,kıskanç,maddi sıkıntıları olan,sana hiçbir desteği olmayan bir adam var.
-Bu adamla hiçbirimizin yaşamadığını sandığın bir aşk!!!!! yaşıyorsun.
O kadar büyük ki aşk,adam seni kırıyor,desteği yok,senin bir genç kız olarak isteklerinin duygularının önemi yok.
-Adamla sadece bir imzanız yok,çoğunlukla birlikte evli gibi yaşıyorsunuz.
Hali hazırda herşey var,niye senin sorumluluğunu alsın.İstemediği zaman biter gider.niye kendini cendereye sokup bir de senden olan çocuğun nafakasıyla uğraşsın.
-Evliliği sadece bir imzadan ibaret olduğunu düşünecek kadar basit zannediyorsun
Evliliğin yükümlülükleri aynı evi aynı yatağı paylaşmak değildir.
-Ayrılmayı kolay, böyle bir adamla evlenmeyi de zoru başarmak sanıyorsun.
Sen hayatta zor görmemişsin.Bir de ne gereği var.Karşındaki seni yüceltsin,değer versin evlenmek istesin,sana layık olmaya çalışsın.
-Böyle huylara sahip bir adamın boşanmasında suçlu eski kadını görüyorsun.
Çünkü ben eski karısı gibi değilim demişsin.Eski karısı çekmedi ben katlanırım mı diyorsun.
-3,5 yılı çok büyük zannediyorsun,insanın bir tane hayatı olduğunun farkında değilsin
-Evleniriz boşanırız diyorsun.
Sen kocan olmayan adamdan ayrılma cesaretini gösteremiyorsun.Kocan ve çocuğn olduğunda nasıl ayrılacaksın.
Yazık güzelim yazık,aklını başına al.Hayat bu kadar basit değil.bUNCA İNSAN SANA BİRŞEYLER SÖYLÜYORSA AKLIN YOLU BİRDİR.tECRÜBELERİNE GÜVEN İNSANLARIN.

Hanginizin eşi, sevgilisi mükemmel ki, herkes birbirini idare ediyor, eksilerini görmezden gelip iyi yanlarına adapte oluyor ve mutlu oluyor.

Ben sadece korkuları olan bir adamın korkularını nasıl yenebilirim diye sordum ?

Siz işi ya tamam ya devam a getirdiniz.. Ayrıca sevgılımı terk etmıyorsam sevdiğim için terk etmiyorum yoksa terk etmek te birşeylere başlamak kadar kolay belki biraz sancılı süreçleri oluyor ama kimse vazgeçilmez değil , kimsede kimseye muhtaç değil! Bunu bende biliyorum..!

Bunun için zamana ihtiyacı var bence o kişinin.
Böyle bir süreçten geçmiş bir insana zaten 2. evlilik, çocuk vs. dersen korkularıyla yüzleştirmiş değil, korkularıyla karşı karşıya getirmiş oluyorsuz bir nevi canavarı hortlatıyorsunuz gözünde.
yerinizde olsam evlilik ve çocuk konusunu dillendirmezdim. Biraz zaman tanırdım ona.
sizin düşüncenizi biliyor sonuçta bence zaman geçtikçe o da bunu isteyecektir. ama bu zaman gelir mi gelirse kaç sene sonra gelir inan bu tamamen o kişiye bağlı bişey.

zil takıp oyna bence
adam senden yaşlı boşanmış çocuğu var
bitmeyen borçları olduğuna göre sorumsuzun önde gideni
sana gereken değeri vermiyor sadece boşanma sonrası boşluğunu doldurmuş
bu adamla evlenirsen sonu yüzde yüz boşanma
eminim maddi destek te olmuşsundur bu işe yaramaz adama sen
dost acı söyler güzel kardeşim kurtar yakanı birdaha da bulaşma

sonra gördüm siz aynı evde yaşıyorsunuz
her türlü hevesini de almıştır zaten
işine gelirse böyle yaşa gelmezse sen bilirsin demeye getiriyor adam
sakın çocuk yapma bu adamdan

Son düzenleme:
zil takıp oyna bence
adam senden yaşlı boşanmış çocuğu var
bitmeyen borçları olduğuna göre sorumsuzun önde gideni
sana gereken değeri vermiyor sadece boşanma sonrası boşluğunu doldurmuş
bu adamla evlenirsen sonu yüzde yüz boşanma
eminim maddi destek te olmuşsundur bu işe yaramaz adama sen
dost acı söyler güzel kardeşim kurtar yakanı birdaha da bulaşma

sonra gördüm siz aynı evde yaşıyorsunuz
her türlü hevesini de almıştır zaten
işine gelirse böyle yaşa gelmezse sen bilirsin demeye getiriyor adam
sakın çocuk yapma bu adamdan

bende bunu anlamıyorum işte kim mükemmel ki, kimin sorunları problemleri olmuyor ki??? boşanmak suç mu değil ama boşanmış kadın yada erkekte güvensizlik oluyor çünkü hayal kırıklığı yaşamış..

evet maddi anlamda destek oldum ama kım olsa olurum param varsa neden yardım etmeyım ki hayat müşterek sonuçta!Birde olayın su tarafı var: boşanan erkekse maddi yüküde çok oluyor kurulu düzeni evi bırak, yeniden bir ev kur, nafaka ver kolay mı bunlar sanki ?? bayanlar evi düzeni bozmuyor üstüne nafakasını da alıyor bir tek çocuğun sorumluluğu anne de kalıyor ama bızde oyle bıseyde yok o her zaman onun babası hep yanında maddı ve manevı boşanıp haftada bır cocugunu gören sorumsuz babalardan değil ve goruyorum çocuğuna olan ılgısını ve dıger çocuklara bılıyorum kı ıyı bır es olamasa bıle ıyı bır baba olacak...

bırde iş bıseyler alıp verme olayı değil çok kabasınız açıkcası! kımse mal degıl! kımse kimseyle zorla bısey yasamıyor, ısteklı yaşanıyorsa hersey fızıkı ve ruhı anlamda kımsenın kimseden heves alması soz konusu olamaz...

bende çocuk değilm yani olay al gülüm ver gülüm olayı olsa herkes alırdı alçağını degıl 3,5 yıl bı gun surmezdı bu ılışkı..!!

bende bunu anlamıyorum işte kim mükemmel ki, kimin sorunları problemleri olmuyor ki??? boşanmak suç mu değil ama boşanmış kadın yada erkekte güvensizlik oluyor çünkü hayal kırıklığı yaşamış..

evet maddi anlamda destek oldum ama kım olsa olurum param varsa neden yardım etmeyım ki hayat müşterek sonuçta!Birde olayın su tarafı var: boşanan erkekse maddi yüküde çok oluyor kurulu düzeni evi bırak, yeniden bir ev kur, nafaka ver kolay mı bunlar sanki ?? bayanlar evi düzeni bozmuyor üstüne nafakasını da alıyor bir tek çocuğun sorumluluğu anne de kalıyor ama bızde oyle bıseyde yok o her zaman onun babası hep yanında maddı ve manevı boşanıp haftada bır cocugunu gören sorumsuz babalardan değil ve goruyorum çocuğuna olan ılgısını ve dıger çocuklara bılıyorum kı ıyı bır es olamasa bıle ıyı bır baba olacak...

bırde iş bıseyler alıp verme olayı değil çok kabasınız açıkcası! kımse mal degıl! kımse kimseyle zorla bısey yasamıyor, ısteklı yaşanıyorsa hersey fızıkı ve ruhı anlamda kımsenın kimseden heves alması soz konusu olamaz...

bende çocuk değilm yani olay al gülüm ver gülüm olayı olsa herkes alırdı alçağını degıl 3,5 yıl bı gun surmezdı bu ılışkı..!!

Sende bence biraz fevri davranıyorsun. Tamam kızıyor olabilirsin bazı yorumlara ama bu kadar insan ortak şeyleri dile getiriyorlarsa bence onlara hak vermelisin. Senden başka kimse ne yaşadığını ne hissettiğiğni bilemez o yüzden belkide acımasızca olabilir bazı yorumlar. Emin ol sen de başka birinin ilişkisine tamamen mantıksal yönleriyle bakarsın ve benzer yorumlar yapabilirsin.
Çevrenizde sizi tanıyan insanlarda bu şekilde konuşuyorlardır size eminim. Sizinle aynı durumda çok yakın bir arkadaşım var hatta siz o musunuz diye de düşünmedim değil :)
İlişkinizle ilgili kişisel yorumumu daha önce yapmıştım. Onu sorunlarıyla nasıl yüzleştireceğiniz sorusuna gelincede bunu zamana bırakmanızı tavsiye edicem. Bu zamanda onu çocuk, evlilik vs. gibi konularla bunaltmayın. Maddi manevi yanında olmaya devam edin. Borçlarını beraber ödemeyi teklif edin, harcamalarını denetleyin hissettirmeden. Erkekler maddi anlamda kendilerine güvenmedikleri dönemlerde çöküyorlar, olumsuza dönüyorlar. Bu şekilde yardımcı olabilirsiniz aklıma başka bişey gelmiyor.
Umarım evlenirsiniz ve çok mutlu olursunuz siz mutlu olun yeeterki biz utanalım :)

anlattığına göre çok daha sıkıntılı günler sizi bekliyor. Tüm anlattıklarınızdan bu sonucu çıkardım . Bence bu sorunların önü ardı kesilmeyecek çünkü bir beklentisi umudu olmayan insanlar karşısındakine ne verebilir ki ... Evlenip boşanıp kendinizi yıpratmak yerine 3.5 yılı feda etmek size daha mantıklı değil mi ?

Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. O yüzden tam olarak nereye yazacağımı bilemedim.
Benim de 1,5 yıllık bir ilişkim var. Biribirimizi çok seviyoruz.En azından ben seviyorum.O da sevdiğini söylüyor.
Sevgilimin eski evliliğinden 9 yaşında bir oğlu var.Her pazar onunla.Ben de boşanmış biriyim ama çocuğum yok.
İlişkimizin başında sevgilim benimle evlenmek çocuk sahibi olmak istiyordu ama zaman içinde bu konuyu hiç açmaz oldu.Bazen bu sorun kavgaya dönüşüyor.Böyle durumlarda ben dediğimin arkasındayım diyor ama sonra yine konu kapanıyor ve bir daha hiç açılmıyor.Bu kadar zaman içinde çocuğuna benden bahsetmedi bile. Bu normal mi. Ayrılmak üzereyiz.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Çok mutsuzum.Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.

Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. O yüzden tam olarak nereye yazacağımı bilemedim.
Benim de 1,5 yıllık bir ilişkim var. Biribirimizi çok seviyoruz.En azından ben seviyorum.O da sevdiğini söylüyor.
Sevgilimin eski evliliğinden 9 yaşında bir oğlu var.Her pazar onunla.Ben de boşanmış biriyim ama çocuğum yok.
İlişkimizin başında sevgilim benimle evlenmek çocuk sahibi olmak istiyordu ama zaman içinde bu konuyu hiç açmaz oldu.Bazen bu sorun kavgaya dönüşüyor.Böyle durumlarda ben dediğimin arkasındayım diyor ama sonra yine konu kapanıyor ve bir daha hiç açılmıyor.Bu kadar zaman içinde çocuğuna benden bahsetmedi bile. Bu normal mi. Ayrılmak üzereyiz.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Çok mutsuzum.Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.

Boşanmış ve çoçuklu baba psikolojisi.. çocuk ufak o nedenle sız evlenırsenız sen anne rolunu ustlenmesen bıle babanın esı rolunu ustleneceksın ama cocuk babasının esı olarak annesını bılıyor ve bu durumu ona anlatmak, bu duruma alısmasını saglamak zaman alacaktır. Sevgılının de bu konuda tereddutlerı olabılır. Hıc bırlıkte zaman gecırme sansınız olmamıs anladıgım kadarıyla, eger olursa cocuga karsı ılgılı davran erkekler bunu onemsıyor ama cocuga kendımı sevdırcem derkende yapmacık olma sakın! Her zaman ıkıncı planda olacaksın cunku o bir baba, ve cocugu onun canı, göz agrısı.. bıraz sabret, aralarına gırme sakın sevgılın zamanı gelınce sızı tanıstırır zaten.. Gerisini de zaman belirler..

3,5 yıl boşa gitmiş olacak evet ama bu ilişki bitmezse daha çok yılların boşa gidecek. :50:
Daha evlenmeden boşanırız diyen bir adamla evlenmeyi gerçekten düşünüyor musun?

uzun zaman oldu su an nısanlıyız, yakında evlenıyoruz sanırım artık bana olan guvenı yerıne geldı ve evlenıyoruz sabrın sonu selamettır dıye bosuna dememısler..

Bizede mutluluklar demek ve tebrik etmek düşer.. çünkü bu şekilde ilişkine devam etmen cesaret işi :cool:

Bunun için zamana ihtiyacı var bence o kişinin.
Böyle bir süreçten geçmiş bir insana zaten 2. evlilik, çocuk vs. dersen korkularıyla yüzleştirmiş değil, korkularıyla karşı karşıya getirmiş oluyorsuz bir nevi canavarı hortlatıyorsunuz gözünde.
yerinizde olsam evlilik ve çocuk konusunu dillendirmezdim. Biraz zaman tanırdım ona.
sizin düşüncenizi biliyor sonuçta bence zaman geçtikçe o da bunu isteyecektir. ama bu zaman gelir mi gelirse kaç sene sonra gelir inan bu tamamen o kişiye bağlı bişey.

En güzel cevap bu olmuş bence

evlenıyoz zaten hersey hazırlandı, su saatten sonra gerı donusu olmaz bazı seyler degıstı cunku...

ayrıca rıskı severım ve emek varsa ve gercekten sevgı her kosulda bırlıkte olmaktan yanayım.

sorun ben degıldım hıcbır zaman kendı korkuları kendı guvensızlıklerı ıdı , ben ıstedım dıye degıl o ıstedıgı ve kendını hazır hıssettıgı ıcın su an bu yola cıktık. Ben zaten ıstıyordum ve hazırdım ...

Herseyı bastan konustuk, ısteklerımı, arzularımı, beklentılerımı bılıyor , bende onunkılerı bılıyorum. ben ve sen degıl bız olmayı basardık. Ayrıca benden daha kolay adapte oldu nısanlılıga falan,aıleme karsıda saygılı ıkı tarafın aılelerı de kaynastı.

Ve dugun dernek vs kısmında hersey benım ıstedıgım gıbı oluyor. Karısmıyor, mudahale etmıyor, sorarsam fıkrını soyluyor sadece. Kısacası benım durumumda olan cok ınsan var herkes bır degıldır, her zaman sonuc degısır ama sevgı olduguna ınanıyorsanız bıraz sabredın derım, kestırıp atarak , emek harcamayarak bır ılışkı saglam temeller uzerıne kurulamaz, ve hep herseyı karsıdan beklemeyın, empatı kurun, sız dogru ısenız elbet bır gun hersey rayına oturur dıyorum.

Mutluluk dıleyenlere de tesekkur ederım.

Back
X