3. ayın dolmasını 4 gözle bekliyorum...

asperger

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
30
1
86
Manisa
Kızlar merhabalar 10 haftalık hamileyim ve herşeye karşı o kadar ilgisizim ki...İştahsızlık uyku eğilimi hat safhada 4 kilo verdim...oruç tutuyor olmama rağmen hiç acıkmıyorum su dahi içmek gelmiyor içimden iftarda...benimle aynı tarz şeyler yaşayanlarınız var mı? peki ne zaman geçti?

Ben oruç tutamıyorum tansiyonum normalde düşük aç kalınca daha da düşüyor.Sadece şu mde bulantısı geçsin diye bekliyorum.Uyku bende de var.Okul açılınca ne yapacağım bilmiyorum.

Allah kolaylik versin kizlar bebisleriniz varya ona sukredin keske benimde midem bulansa uykum olsada yeterki hamile olabilsem....

Arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama oruç tutarak bebeğe zarar veriyor olabilirsiniz. En azından günlük vitamin sabah içilmeli. Geçen gün televizyonda doktor hamilelerin oruç tutması sakıncalı diyordu. iştahınız olmasa bile birşeyler atıştırmalı ve sıvı almalısınız. En azından ben öyle yapıyorum. Bazen canım istemese bile bebeğim için meyve yiyorum mesela.

bende hamilelerin oruç tutmaması gerektiğini düşünüyorum.çünkü hamilelikte herşey olabiliyor.ve sık sık bişeyler atıştırmak gerekiyor kendi ve bebeğimizin sağlığı için.ben 17 haftalık hamileyim ve benim hala sabahları miğde bulantılarım devam ediyor.ilk zamanlar daha kötüydü sanki ama yinede oluyor.kızlar bebeklerinizin sağlığı için sık sık yemek yemeli ve bol sıvı tüketmelisiniz.özellikle dikkat edin...allah hepimize sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah.

ben hamile değilim ama sanırım bu durum hamilelik psikolojisiyle ilgili olsa gerek çünkü çevremde gözlemlediğim kadarıyla hamilelerin çok farklı bir ruh halleri oluyor ki bu durum son derece normal çünkü sürekli bir değişim içindesiniz,hormonlar her şeyi etkiliyor ancak oruç tutma ve su içmeme durumuna gelince diğer arkadaşlara katılıyorum bencede oruç tutmaman gerekiyor özellikle de susuz kalmamalısın,bunun için doktoruna danıştın mı eminim ki doktorun bu duruma itiraz edecektir,sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alman dileğimle..

canım bende iştahsızdım sona insan içine çıktım iştahım açıldı ilk 3 ay bol su içmek gerekiyo unutma iftardan sona saat başı su iç mecburi şeyleride yemeyi ihmal etme süt yumurta yogurt meyve gibi ben 9 aylık hamileyken oruç tuttum hiçte bilmedim rabbim yardım ediyo 3.800 kg dogdu bebişimramazanın son günü hemde

doktorum hamilelikte çok ciddi bir rahatsızlık olmazsa tansiyon düşmesi, baygınlık gibi oruç tutmanın herhangi bir sakıncasının olmadığını söyledi ben de bunun üzerine oruç tutmaya karar verdim... zaten oruçlu değilken de bir şey yiyemiyordum malum bulantılar... midem de kalan herbir kalıntı beni çok rahatsız ediyor...benim için en ilginç olanı acıkmıyor olmam ki hamilelik öncesinde çoook şiddetli bir iştahım vardı hatta aranan kara deliğin benim midemde olduğunu düşünürdüm...şimdi zorla yiyorum ama o da kalmıyo zaten...ilk üç ay bebeğin annenin rezervlerinden tüketiyor olmasından ötürü biraz daha rahatım aslına bakarsanız...

ya bende aynı durumdayım 6 haftalığım canım hiçbir şey yemek istemiyor kusmuyorum ama yemeklerden midem bulanıyor

canim bence sen oruc tutma.cunku bebegin daha yeni yeni gelisiyor ve vitamine ihtiyaci var...hamileligin ilk baslarinda istahsizlik olur ama artik bu haftadan sonra beslenmene cok dikkat etmen gerek...zoraki de olsa biseyler yemelisin ...simdi senin protein ve kalsiyuma ihtiyacin var....meyve sebze tuket,ve bol bol su is tabi sut de icmelisin....icinde can tasiyorsun canim..dikkat et ...

merhaba 5 yaşında bir kızım var.hamilelik te özellikle ilk 3 ay düşük tehlikesi %25 olduğu için bence kendinize çok dikkat etmelisiniz.yemekleri canınız istemesede protein ve kalsiyum açısından zengin besinler, bol meyve ve bol sebze tüketmelisiniz.ayrıca beslenme uzmanınada danışabilirsiniz.
oruç tutmak sağlıkla ilgili. hem bebek ilk 3 aylık periyotta , hem de çok uzun saatler açlık ve en önemlisi susuz kalması çok kötü bir durum! sonra üzülmeyesiniz...
bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileklerimle..

Ben de gebelikte oruç tutulmaması taraftarıyım. Evet dr lar sakınca görmeyebilir, birileri oruç tuttuğu halde sağlıklı bebekler dünyaya getirmiş olabilir. Ben gerinmeye ya da hapşırmaya korkarken, oruç tutmayı sağlıklı bulmuyorum. Ne alakası var, diyebilirsiniz. İlk 3 ay çoğu bakımdan riskli bir dönem. Ben göze alamam. Allah hepimizin içini bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…