3 aylik bebegimin problemleri

ozzcom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
41
1
36
İstanbul
Kizlar bebegim 3 ay 1 haftalik ve basini henuz tutamiyor.eline oyuncak veriyorum bakmiyor elinde tuttugunun farkinda degil birde aglarken kendini yay gibi geri atiyor korkuyorum valla eller hep yumruk olarak duruyor genrl tepkilerde problem yok hep neseli benimle konusuyor tv bile izliyor elini emiyor cerebral palsy diye bi hastalik var ondan korkuyorum sizin bebisler mr durumda acaba???

slm benimkide 3 ay 1 haftalık 18 mayıs doğumlu benimkide kafayı tutamıyor tam elleri açık oyuncak tutuyor ama bırakıyor hemen bilincinde değil daha ne tuttuğunun
herşey güzelde 2 3 gündür yere bırakıldığı anda çığlığı basıyor böyle değildi oyalanıyordu dönence,oyun halısıyla falan ama artık onlarda kesmiyor sürekli kucağımda olmak istiyor ne yapacağımı şaşırdım yemek yapamaz durumdayım sizler ne durumdasınız?

yüzüstü yatırdığında kafayı kısa sürelide olsa kaldırıyorsa başını tutabiliyor demektir. benimki 4 ayına kadar dik tutamadı, hep sağa eğikti, 4 aydan sonra tuttu. şuan 5 aylık yeni yeni elindeki oyuncakların farkına varıyor. acele etmeyin bence, çok aklınıza takılıyosa bir dr. gösterin. sırtını geriye atması gaz olabilir.

Basini yuz ustu yatarken tutabiliyor hatta hic yere koymuyor diyebilirim kucagimdaykrnde saga sola bakiyor kafadi hic arkaya dusmuyor sadece duz yatatken ellerinden tutup cekince basi arkaya dusuyor birde sizonki gibi bu ay ciglik atmaya basladi bir turlu uykuya dalamiyor ve biryeri kopmus gibi cigliklar atiyor elleri de hala yumruk zorla oyuncak tutturuyorum ama anlamiyor hic

cnm başını tutuyomuş işte korkma, ağlaması gazdır muhtemelen, eline oyuncak almaması normal, benimki 5 aylık daha yeni tutmaya başladı, yeni bıraktı yumruklarını sıkmayı, kontrolde yine de doktoruna sor, aklında kalmasın.

bir arkadasımın bebeği de nisan doğumlu o da sallayarak tutuyor başını. sabit tutamıyor. eline birşey almıyor. bence gayet normal.

daha o kaslar gelişiyordur. her çocuk bir olmaz. stres yapmayın.

her bebişin gelişimi bir olmaz endişelenmeyin :) daha çok minikler yavaş yavaş öğrencekler inşallah herşeyleri sağlıkla büyütün meleklerinizi...

Ayy sagolun kizkar biraz icime su serpildi valla insan ne kadar karamsar oluyor ya herseyden korkuyo hayirlisiyla saglikla buyuseler 6 ayi bekliyorum insallah kendini biraz olsun kurtarmis olacak

merhabalar oğlum son bir haftadır hiç uyumak istemiyor her yatıışta kıyamet gibi ağlıyor halbuki uykusu var bayramdı gezmeydi derken uyku düzeni mi bozuldu acaba yada bir yeri mi ağrıyo kucağıma alınca sorun yok ne yapacağımı şasırdım bilgisi olan var mı?

Ayy sagolun kizkar biraz icime su serpildi valla insan ne kadar karamsar oluyor ya herseyden korkuyo hayirlisiyla saglikla buyuseler 6 ayi bekliyorum insallah kendini biraz olsun kurtarmis olacak

Selam kızlar öncelikle bebek ne kadarlik olursa olsun anneye her zaman muhtactir 6. Aydan sonra isin dahada zorlasacak daha cok sorun baslicak emekleme dönemine geçişlerde bebek icin yeni bir donem oluyor.Bebeğinin boyun kaslarının gelişimi icinde sana önerim kendi gözetiminde yuzustu yatir ama dikkat!!!kafasini tam tutamıyorsa kendini kurtaramaz gündüzleri yap özellikle ve telaslanma arkadasın dediği gibi her bebegin gelişimi bir değildir.Her bebegin kendine munasir özellikleri olacak elbet:)

İlk aylarda ellerini yumruk halinde tutması normal.Sizin aklınıza takılan hastalığı bende okumuştum.Ama anlattıklarınızın belirti olduğunu düşünmüyorum.Elini keşfetmesi için daha bikaç ayı var ki şu anda bişeyler tutmasını beklemeyin.Rutin kontrollerde doktorunuzla konuşursanız içiniz daha rahat olur...

Back
X