Merhaba arkadashlar, ben bi kac kere burda konu actim dogum sonrasi problemlerimle ilgili, ben azeriyim bu platformda cok insan var belki ayni problemleri yasiyan biri olur. 3 ay once sezeryan dogum yaptim 2ci sezeryanimdi 2 yashinda bir kizim daha var, cok stresli donem oldu benim icin ya bi shey olursa ya cocugum yalniz kalirsa dige, sezeryan oncesi bir ruya gordum ondan da cok etkilenmisdim sanki illaki bir shey olucak dige kafamda kuruyordum ( anksiyete ve okb gecmishim var) neyse dogumdan sonra ilk gaz problemi yashadim doktor cikma izni vermiyordu cunki bagirsaklarim adeta ishlemiyor gibiydi, o gecti sonra gozlerim bulanik sisli gormeye bashladi sonra yuzumde gerginlik cekilme hissi, bash agrisi uyushma ve saire derken, bir gun uzun mesafeli yuruyushe ciktim ilk defa cikiyordum 15 gun falan gecmishti, bacaklarimin biraz sonra cok gucsuzlestiyini fark ettim yani uzun mesafe yuruyemez oldum, sonra ellerimde gucsuzluk hiss ediyorum sanki elim ayagim eskisi gibi tutmuyor parmaklarim kireclenmish gibi, kaslarim segiriyordu gozum pit pit atiyordu, beyin mr, emg, goz muayinesi, kan tahlillerim normal, 3 tane noroloji uzmanina gorundum psikolojik oldugunu soyliyorlar, somatizasyon yasiyormshuhum, amma benim bacaklarim cok gucsuz zorla yuruyorum adeta, ayak parmaklarimda gariplik var once sol ayagimdaydi shimdi ikisi de oyle, sanki tirmalaniyorlar yere tam basamiyorum, ayaklarim bacaklarim eklemlerim agriyor, kaslarim elektrik carpar gibi aniden atiyorlar, tum vucutumda kalp atishi gibi atmalar hiss ediyorum, ayak parmaklarim titriyor sanki haraket ediyorlar cok gucsuzler, cenem bile titriyor, bu durum hayatimi cok etkiliyor psikolojik olduguna inanamiyorum, tehlikeli kas hastaliklarindan ola bilirmi diye korkuyorum, sanki gunden gune daha da gucum azaliyor gibi hiss ediyorum, cok bunaldim lutfen fikri olan yazsin