3 aylık bebek ve emmek istememe

Knurr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
19
2
36
33
İzmir
Günaydın ☀️
Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz acaba?
Benim bebeğim 3 ay 11 günlük ama bazen almak istemiyor memede çok ağlıyor acaba tok mu yoksa meme reddi mi bilemiyorum yada uykusunu alamıyor ondan mı emmek istemiyor tecrübeli annelerden yorumları bekliyorum

Günaydın ☀️
Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz acaba?
Benim bebeğim 3 ay 11 günlük ama bazen almak istemiyor memede çok ağlıyor acaba tok mu yoksa meme reddi mi bilemiyorum yada uykusunu alamıyor ondan mı emmek istemiyor tecrübeli annelerden yorumları bekliyorum
Merhaba benim oglum da 4 ayi bitirdi. Gecen ay basladi bu dediginiz davranisa. Zorla emziriyorum ozellikle gündüzleri ayakta pispislayarak vs. Doktora sorduk kontrolünde etrafla ilgilenmeye basliyor artik bu ayda o yuzden dikkati cabuk dagilir dedi. Mumkun oldugunca karanlik renksiz sessiz sakin dikkatini dagitmayack ortamda emzirmeyi önerdi. 4 ay bitti ek gidaya basladik ufak ufak.

Bebeğiniz büyüyor ,etrafı kesfetmek/iletişim kurmak açlıktan daha güçlü bir istek oluyor onun için.Ben Şubat'ta ailelerin yanına gittim ve kalabalıkta bebeğim beni emmeyi bıraktı.Cok az da olsa mama destegimiz vardı,giderek arttirdim emmedigi için (bebek 10 gün hiç kilo almamıştı) ve sonunda sütüm gitti.Size sakin ortamlarda olabildiğince az uyaranın olduğu fiziksel koşullarda ve siz de sakin/tok/sabırlı olduğunuz anlarda bol bol emzirmeyi tavsiye ederim.Ben bunları yerine getirmesini ve 4. ay dolunca ek gıdaya gectik

Benim de kızım 4 aylık. Doktorumuz 3aylık kontrolünde söylemişti bize de meme reddi olabilir ama sabırlı olacaksınız devem edeceksiniz emzirmeye demişti. Geçici imiş bu günler. Bebekler artık uzağı da tam renkli görebildikleri için merak ediyorlarmış. Doktorumuz bize uykudan uyandığında emzirmeyi tavsiye etti. Uyku mahmurluğunda. Ben öyle yapıyorum ve iyi emiyor ozaman. Başka zaman emzirdiğimde sürekli ağzını çekip etrafa bakmak istiyor.

Bütün bebekler aynı sanırım benimkide en ufak ses de yada odaya birisi girsin bırakıyor emmiyor
Çok fenalar

Emzik ve biberon vermezseniz bu aylarda yenidoğan gibi sürekli emmek istememesi normal. Çene kasları güçlendi artık hemen alacağı sütü alıyor. Bebeğinize uyun

Benimki de öyleydi. Öncelikle yediklerine dikkat et. Ben sarımsak ve kimyon tükettiğimde emmek istemiyor mesela. Sonra her uykudan uyanışında kafası sersemken emzirdim. Şimdi uyanır uyanmak emmek istiyor. Bir de bol su iç cnm sütün çok olunca asla seni bırakmaz.

Benim bebegim 6 aylik, 3 aylikken basladi bu durum ve hala devam ediyor.. Etrafa ilgi duymaya basladigindan beri oyle uzun uzun emmiyor beni 5 bilemedin 10 dk emip birakiyor onceleri kendini geri atiyodu simdi kafasini cevirip cevirip saga sola bakiyo sonra da tamamen birakiyo emmeyi. Alacagini aliyo herhalde diyorum bende. Tabi biz ek gidalara da basladik malum.. yani demem o ki az da olsa sık sık emzir ben oyle yapmistim. yoksa sütün de etkilenir.

Back
X