Oğlum 4.5 aylıkken bir gün meme ağzında uyumak istedi. Emmiyordu, sadece duruyordu, çekince uyanıyordu. Koydum beşiğine, yeri geldi elini tuttum, yeri geldi parmaklarımı ısırmasına izin verdim. 1 saat kadar salladım, bağırdı, kızdı, ağladı vs bu süreçte. Sadece gerçekten ağladığında aldım, sakinleştirip koydum. Öyle öyle uyudu, zamanla süreç kısaldı, direnci kırıldı. Şu anda 8.5 aylık, ya memede ya ayakta sallanarak uyuyor. Bu onun tercihi, bir gün eşimin anneannesini ziyarete gittik, 5.5 aylıktı, çocuğu uykusundan bilerek (!) uyandırdılar, tüm düzenimizin içine ettiler. Uyku eğitimi vereyim dedim, bir haftanın sonunda gece çığlıkları kesilmeyince eşim dayanamadı. Üzerine ben çalışmaya başladım, yalan oldu yani. Şimdi tayin durumu var, o netleşsin ona göre yapacağım bir şeyler.
Bunları niye yazdım, ne kadar erken o kadar iyi. Büyüdükçe zorlaşıyor. Bir de o beşikte uyuma dönemi sayesinde oğlum memeyle uyumaya devam edemeyeceğini anlamış oldu. Şimdi uyuduğu anda çekiyorum, ses etmiyor hiç. Sadece memeyle uyuduğu dönem ayakta sallanmayı da istemiyordu mesela.