Arkadaşlar 3 aylık evliyim henüz ilişkiye giremedik bir çok kez denemelerimiz oldu iki günde bir deniyoruz bazen 1 hafta ara veriyoruz jinekolağa gittik 2 ay önce alttan muayene oldum kontrol etti Organın esnek değil muhatemelen yırtılarak olucak kanaman olur biraz korkulacak birşey yok bıçak kesiği gibi bişey fiziksel bir şeyin yok korktuğun İçin olmuyor dedi ultrasonla da baktı atarax şurup ve anestol krem ayrıca kayganlaştırı verdi biraz kullan deneyin hemen olmaz zaten kendinize zaman verin dedi olmazsa gel psikoloğa yönlendirelim dedi ama ben psikoloğa gitmek istemiyorum sürekli de kafama takıyorum bu durumu bugün yapıcam bugün bu iş olucak diyorum sevişme herşey güzel gidiyor o an gelince eşimi itiyorum bacaklarını açamıyorum panik geliyor nefes nefese kalıyorum ben üstteyken denemeye çalıştık öyle de olmuyor eşim çok anlayışlı öyle beni zorlama gibi bir durum olmadı evlenmeden önce çocuk istiyordum hiç korunmayacaktım ama ona gerek kalmadı Zaten ilişkiye giremiyoruz hiç ben şu durumu aşayım yeter benim için şu anlık çocuk sonra düşünürüz ama her gün deneyipte olmayınca umudum da bitti artık son çare olarak alkol almak kaldı cuma günü ben alkol alacağım sadece öyle deneyeceğiz bunu yapmak gerçekten istemiyordum ama başka çarem kalmadı bu şekilde giderse psikolojim bozulacak çevrene bakıyorum 20 yaşındaki kızlar evlenip yapıyor ben 29 yalındayım sırf korktuğun İçin olmuyor vakinismus değilmişim çünkü doktor alttan dokunarak muayene etti bi tepki vermedim penisi de sadece başını alabiliyorum şu an İçin benim ki sadece korku atamadım içimden bir türlü çok kafaya takıyorum sizin önerileriniz var mı 

kas gevşetici ve alkolü kesinlikle önermiyorum anladığım kadarı ile şu an son çare bunları görüyor gibisiniz ama sorun şu ki biz beynimizde kapatıyoruz vajinamizi beyniniz kasıyor önce bunu yenmek lazım vajinismus diyorum çünkü eşinizi yitmeniz panik atak tarzı anlar yasamanizdan dolayı. Benimde aylarım bu skeil geçti kaç kutu kas gevşetici sakinleştirici bitirdim kaç kez alkol aldım  denedim daha da kötü oldum. Size tavsiyem öncesinde nefes gevşeme egzersizleri yapın her gün ve tabii ki kegel sonra bazı kitaplar var vajinismus ile ilgi çok bilgilendirici kendi bedeninizi tanimsmiza yardımcı bunlardan onerebilirim. İmkanınız varsa dilator aparatlar ile çalışın biraz beyin şunu görsün evet oraya bir şey görebiliyor. Sonrasında eşli denemedi yine zorlanma olur olmaz demiyorum çünkü benimki de kalındi. Brn çok çalıştım çok egzersiz yaptım tamam artık olur cok rahatım deneyelim dediğim her denemede hüzünle döndüm geri çünkü girmiyodu. Sonrasinda sabır gün yine deneyelim dedik yine girmiyodu eşim benim dikkatimi dagitti ve bi anda yitti çok garip az bi acı duydum ama tabii beynim bana o an çok acıyor gibi gösteriyordu ama hayır kendimi kandiriyordum o kadar da acimiyordu. Sonrasında evet kanamam oldu o beni korkutmuştu ama ertesi gün geçti 1 hafta oranın iyilesmesini bekledik sonrasında p. Rahat girmeye başladı. Yani bazilarimizin zarı esneyebiliyorken bazilarimizinki esneyemiyor ve inan bana sinek ısırığı bile değil. Önemli olan o an kendini birazcık rahat bırakabilmek. Umarım en kısa zamanda yenersin
 kas gevşetici ve alkolü kesinlikle önermiyorum anladığım kadarı ile şu an son çare bunları görüyor gibisiniz ama sorun şu ki biz beynimizde kapatıyoruz vajinamizi beyniniz kasıyor önce bunu yenmek lazım vajinismus diyorum çünkü eşinizi yitmeniz panik atak tarzı anlar yasamanizdan dolayı. Benimde aylarım bu skeil geçti kaç kutu kas gevşetici sakinleştirici bitirdim kaç kez alkol aldım  denedim daha da kötü oldum. Size tavsiyem öncesinde nefes gevşeme egzersizleri yapın her gün ve tabii ki kegel sonra bazı kitaplar var vajinismus ile ilgi çok bilgilendirici kendi bedeninizi tanimsmiza yardımcı bunlardan onerebilirim. İmkanınız varsa dilator aparatlar ile çalışın biraz beyin şunu görsün evet oraya bir şey görebiliyor. Sonrasında eşli denemedi yine zorlanma olur olmaz demiyorum çünkü benimki de kalındi. Brn çok çalıştım çok egzersiz yaptım tamam artık olur cok rahatım deneyelim dediğim her denemede hüzünle döndüm geri çünkü girmiyodu. Sonrasinda sabır gün yine deneyelim dedik yine girmiyodu eşim benim dikkatimi dagitti ve bi anda yitti çok garip az bi acı duydum ama tabii beynim bana o an çok acıyor gibi gösteriyordu ama hayır kendimi kandiriyordum o kadar da acimiyordu. Sonrasında evet kanamam oldu o beni korkutmuştu ama ertesi gün geçti 1 hafta oranın iyilesmesini bekledik sonrasında p. Rahat girmeye başladı. Yani bazilarimizin zarı esneyebiliyorken bazilarimizinki esneyemiyor ve inan bana sinek ısırığı bile değil. Önemli olan o an kendini birazcık rahat bırakabilmek. Umarım en kısa zamanda yenersin 

Aslında korkak biri de değilim normal hayatta öyle panik atağım filan yok herseye cesaret ederim ne iğne ne dişçi bi korkum olmadı şu an evlenmeden önce böyle bişeyle karşılaşacağım aklıma bile gelmezdi hatta nişanlıyken eşim ilk gün yapmayalım istersen diyordu ben yapalım olsun bitsin diyordum ama şu an 3 aydır uğraşıyoruz yoruldum da artık kafamı rahatlatamıuorım bir türlü çok zor büyük bir acıymış gibi geliyor
 Aslında korkak biri de değilim normal hayatta öyle panik atağım filan yok herseye cesaret ederim ne iğne ne dişçi bi korkum olmadı şu an evlenmeden önce böyle bişeyle karşılaşacağım aklıma bile gelmezdi hatta nişanlıyken eşim ilk gün yapmayalım istersen diyordu ben yapalım olsun bitsin diyordum ama şu an 3 aydır uğraşıyoruz yoruldum da artık kafamı rahatlatamıuorım bir türlü çok zor büyük bir acıymış gibi geliyor  inşallah en kısa zaman da bu psikolojiden kurtulup istediğin gibi bebeğine sağlıkla kavuşursun
 inşallah en kısa zaman da bu psikolojiden kurtulup istediğin gibi bebeğine sağlıkla kavuşursun