3. Bebeğe gerek varmı?

çocuğu doğuracak olan,neredeyse bütün sorumluluğunu üstlenecek olan sensin,,eşin bu durumda seni zorlamamalı hakkı yok..
Allah 2 tane vermiş çok şükür..sağlıklılarda..tabi 3. yü istemesi normal ama zorlamanında alemi yok bence..

biz evlenmeden önce 3 çocuk demiştik..ilk 2 sinin arası az,3. sü orta yaşta olsun diye..
şimdi bir tane var ama bazen düşünüyorum 2 tane yeter diye,eşimde suratını asıyor lütfen şimdiden koyverme diyor..dur daha diyorum belki 2. bile olmaycak..nasip olacakmı,kendi kendimize plan yapıyoruz..o zaman gelsin bakarız diyorum ama bazen gücüm kalmaz 3. ye dye düşünüyorum bende....

psikolojik olarak alt üst oldum zaten iş bulup çalışmak kendimi sosyal yaşantıya bırakmak istiyorum ama beni anlıcak insan lazım..

psikolojik olarak alt üst oldum zaten iş bulup çalışmak kendimi sosyal yaşantıya bırakmak istiyorum ama beni anlıcak insan lazım..

benimki dha 15 aylık,ama çalışmayı istiyorum.ilerde çocuklar büyüyünce evde yalnız kalacağım..çalışmasam bile üretici olmak istiyorum kafam dağılsın diye..kurslar vs kendimi vermeliyim..
senin durumunuda tahmin edebiliyorum..Allah çıkış yolu gösterir..durumunuz varsa bencede düşünebilirsin ama çokta kafaya takıp psikolojini bozma

benimki dha 15 aylık,ama çalışmayı istiyorum.ilerde çocuklar büyüyünce evde yalnız kalacağım..çalışmasam bile üretici olmak istiyorum kafam dağılsın diye..kurslar vs kendimi vermeliyim..
senin durumunuda tahmin edebiliyorum..Allah çıkış yolu gösterir..durumunuz varsa bencede düşünebilirsin ama çokta kafaya takıp psikolojini bozma

yıllarca evden dışarı iş yaptım yapmadıqım el işi kalmadı kurslarada gidyorum bu yıl rölyefteydim el becerileri olan biriyim ama ne yaparsam yapayım eşimin diliyle içimde açtıqı yaraları kapatamıyorumonun için dışarda çalışmak en iyisi durumunuz varsa düşün demişsin şuan eşimin durumu iyi ama yarını bilmeyiz sadece maddi açıdan iyi olmak yeterlimi canım sence..

benimde bir kızım birde oğlum var,ve şuan 3.cüyüde istiyoruz kısmet olursa daha belli deil şuanda ama,bence bir ailede 4çocuk gerekli.evet fazla gibi görünüyor ama bu bir gerçek 4 çocuk ilerde birbirlerine yoldaş olurlar diye düşünüyorum.allah herşeyin hayırlısını sağlıklısını versin inş.adetime 9 gün kaldı,bakalım 3 numara yola çıkmışmı hayırlısı inş.

benimde bir kızım birde oğlum var,ve şuan 3.cüyüde istiyoruz kısmet olursa daha belli deil şuanda ama,bence bir ailede 4çocuk gerekli.evet fazla gibi görünüyor ama bu bir gerçek 4 çocuk ilerde birbirlerine yoldaş olurlar diye düşünüyorum.allah herşeyin hayırlısını sağlıklısını versin inş.adetime 9 gün kaldı,bakalım 3 numara yola çıkmışmı hayırlısı inş.

hmm hayırlısı olsun canım ama bana çok çocuk hep doqu kültürü qibi qeliyor...

tabi herkezin fikirleri farklı bu konuda saygı duymak gerek.geniş aile ve sıcak yuva benim için çok güzel bi duygudur.

geniş aile çok güzel bişey bu konuda kesinlikle haklısın cnm ama ben 35 yaşındayım ve yoruldum halen bu konuda gel gitler yaşıyorum bazen olsun bitane büyür gider diyorum bazende bu bebeqi dünyaya getirmeyi göze alamıyorum sizin yaşınız kaç acaba sakıncası yoksa

benim 3. cocuga ikna etme gibi bir cabam yok ama, yazilanlari okudum yazmak istedim ben de..
biz 5 kardesiz. annem sonuncuya kaza ile hamile kaldi ve 38 yasindaydi.
ben 2 senedir evliyim. kucuk kardesim 4 yasinda.
ben evlendim evden ciktim. yakinda diger kardeslerim de evlenecekler. zaten universite derken basliyor ayrilik...
annemle babam da mukemmel bir cift degiller.
dusununce annem acisindan cok iyi oldu. evet birz yoruluyor. o kadar olucak tabii ama ilerde yanliz kaldiginda yanlizligini giderecek bir yoldas olucak onun icin.. ben, annemin hamileliginde burnundan getirmistim o ayri ama simdi biricigim o benim de.
ve biz dogulu falan degiliz. dogu kulturu ile alakamiz yok. ama genis aile her zaman iyi diye dusunuyorum. kardeslerin birbirine destek olmasi acisindan da anne baba acisindan da...

evet sizde kendinizce haklı olabilirsiniz tabi,benim yaşım 27 hayatı dolu dolu ailesiyle vakit geçirmeyi seven bir insanım,2 tane evladımı hiç kimsenin yardımı olmadan büyüttüm çok şükür,ve bir 3.cüyüde allahım bana nasip etsin inş.sağlıcakla,evet haklısınız çok yorucu geçiyo annelik vazifesi,ama çooook güzel bir duygu inanın,rabbim isteyenlerin kucağına versin inş sağlıkla, arkadaşında dediği gibi inş allahım ömür verirse yanlız kaldığını düşündüğün anda kapını çalacak birileri olsun seni okuyup gitseler bile unutmicak birileri olsun senden bi parça olsun ya bu dünyada nolur yani,hakkımızda hayırlısı inş.

Son düzenleme:
bnm eşim uok yere herşeye tepki veren bir insan bende tam tersine kimse kırılmasın qereksiz tartışma olmasın diyenlerdenim maddi açıdan bir sorunumuz olmamasına karşın eşimin hareketlerinden dolayı stres dolu bir hayatım var sanırım bebek fikri bana hep uzak kalacak..

günaydın canım çok teşekkür ederim eşimle zaman zaman problemlerimiz oluyor göze alamıyorum kütahyalıymışsınız sanırım neresinden 20 güne kadar gelicez inşallah oraya..

kütahyada oturuyorum ama buralı değilim istanbuldan geldim.. merkezdeyim ben istasyon caddesinde.. siz buralı mısınız peki?

30 yaşındayım ve 9 kaşında çocuğum var. Kızım küçükken hep bir kardeşi olmasını istedim ama eşim hiç istemedi. Bende artık bu fikre alışmıştım. Aradan 10 yıl geçti toplum baskısı artık beni yıldırdı. Acaba tekrar denesek mi diye düşündük. Eşimde bu sefer çok istedi. Ama ben kendimi çok hazır hissedemedim nedense. Şuan 8 haftalık hamileyim ve sana tavsiyem onu bunu boşver eğer kendin istiyosan yap. Evet belki çok güzel duygu ama insan kendini hazır hissetmeyince olmuyormuş demekki. Günlerim kabus gibi geçiyor. hem pişmanlık hep gözyaşı. Bide bunun yanında Allaha isyan etmekten korkuyorum. Allahım nasıl yaptım bu hatayı diye kendimi kahrediyorum. Evlenmeden önce tek hayalimdi 3-4 çocuklu aile ama demekki zamanla insanın fikirleri değişebiliyormuş. neden bu kadar karamsar olduğumu ben bile anlayamıyorum. Ama sanırım bizi en çok kıran eşlerden yeterince ilgi görmemek. Beni anlayamamasına deli oluyorum. Bide hamileyken insan çok daha duygusallaşıyo. O zaman eşimle daha çok kavga ediyoruz. Onlar bizi anlayamıyolar.. 3 çocuk hiç fazla çocuk değil aslında ama sen kendini düşün bence eğer gerçekten istemiyorsan sakın başkalarının mutluluğu için yapma..

30 yaşındayım ve 9 kaşında çocuğum var. Kızım küçükken hep bir kardeşi olmasını istedim ama eşim hiç istemedi. Bende artık bu fikre alışmıştım. Aradan 10 yıl geçti toplum baskısı artık beni yıldırdı. Acaba tekrar denesek mi diye düşündük. Eşimde bu sefer çok istedi. Ama ben kendimi çok hazır hissedemedim nedense. Şuan 8 haftalık hamileyim ve sana tavsiyem onu bunu boşver eğer kendin istiyosan yap. Evet belki çok güzel duygu ama insan kendini hazır hissetmeyince olmuyormuş demekki. Günlerim kabus gibi geçiyor. hem pişmanlık hep gözyaşı. Bide bunun yanında Allaha isyan etmekten korkuyorum. Allahım nasıl yaptım bu hatayı diye kendimi kahrediyorum. Evlenmeden önce tek hayalimdi 3-4 çocuklu aile ama demekki zamanla insanın fikirleri değişebiliyormuş. neden bu kadar karamsar olduğumu ben bile anlayamıyorum. Ama sanırım bizi en çok kıran eşlerden yeterince ilgi görmemek. Beni anlayamamasına deli oluyorum. Bide hamileyken insan çok daha duygusallaşıyo. O zaman eşimle daha çok kavga ediyoruz. Onlar bizi anlayamıyolar.. 3 çocuk hiç fazla çocuk değil aslında ama sen kendini düşün bence eğer gerçekten istemiyorsan sakın başkalarının mutluluğu için yapma..

Canım arkadaşım ne qüzel anlatmışsın seni kendime nedense birdenbire çok yakın hissettim seni daha yakından tanımak isterdima.s.

annem kızkardeşimi tam 35 yaşında doğurdu ben 10 yaşındaydım ozamanlar bizde 3 kardeşiz birde abim var abim iş gereği ayrıldı evden ben ise evlendim ayrıldım ikimizde annemize çok uzağız şimdi sadece kardeşim kaldı annemin yanında 15 yaşında şuanda iyiki doğurmuşum o olmasa hepten yanlız kalırdım diyo annem(ozamanda hiç istememişti kazayla oldu derlerdi:))
bunları belki bi fikir oluşur kafanızda diye yazdım yinede en önemlisi sizin kendini hazır hissedip hissetmemeniz istemiyosanız bencede doğurmayın allah yardımcınız olsunn arkadaşım

annem kızkardeşimi tam 35 yaşında doğurdu ben 10 yaşındaydım ozamanlar bizde 3 kardeşiz birde abim var abim iş gereği ayrıldı evden ben ise evlendim ayrıldım ikimizde annemize çok uzağız şimdi sadece kardeşim kaldı annemin yanında 15 yaşında şuanda iyiki doğurmuşum o olmasa hepten yanlız kalırdım diyo annem(ozamanda hiç istememişti kazayla oldu derlerdi:))
bunları belki bi fikir oluşur kafanızda diye yazdım yinede en önemlisi sizin kendini hazır hissedip hissetmemeniz istemiyosanız bencede doğurmayın allah yardımcınız olsunn arkadaşım
teşekkür ederim cnm Allah hepimizin hakkında en hayırlı olanı nasip etsin O herşeyin en iyisini bilendir..

Başlığı açarken bu konuda fikirler almak istemişsin ama sen zaten kararını vermişsin senin gibi düşünen tabiki çok kişi olacak ,düşünmeyen de ,fakat senin durumunu hiç birimiz anlayamayız,madem istemiyorsun eşinle sorunlar var yapmayacaksın tabiki.bu sıkıntılı ortamda o psikolojiyle ne hamilelik güzel geçer ne de o bebk güzel yetişip büyür.
Eşinle durumu konuşacaksın ve olmayacak en güzeli bu.

Selma kızlar dün spral taktırdım 10 yıllık ve çok rahatladım artık hamile kalsammı kalmasammı düşünmeyeceqim bnm istediqim buydu eqer ömrüm varsa bundan sonra kendime vakit ayırmak istiyorum iş bulup çalışmak hep çok istediqim bişeydi eşim buna bile karşı dün bana git boşan sonra çalışırsan çalış dedi demekki herşey beni eve baqlamak içinmiş çok şükür Rabbime bir ara eşimin tesiri altında kalıp bebk düşündüqüm zamanlarda bebek vermemiş bize sonsuz şükürler olsun Rabbime şimdi huzurluyum ve eşim ne derse desin iş bulup çalışacaqım zaten eşim bugüne kadar bnm hiçbir istediqimi onaylamadı hep 4 duvar içinde oturup kalmamı istedi inş. bu artık deqişecek dua edin kızlar Allah hayırlı şeyler yazsın hakkımızda..

Back
X