3 bin tl zam

Klinik psikoloji yüksek lisansında rekabet aşırı fazla ortalamanı düşürmemeye gayret etmelisin. Bunu sen de biliyorsundur ama boğaziçi mezunu arkadaşım 3.80 ile klinik psikoloji yüksek lisansına kabul alamamıştı zamanında. Bence bölümünün sana uygun olduğunu düşünüyorsan 4 elle sarılıp ortalamanı yükselterek mezun olmalısın.

Psikologlar kazanıyor bence eczacılık bile demiyorum demişsiniz de eczacılık falan kalmadı artık. Son yazdığınız ne alaka anlamadım
arkadaşım çok iyi üniden mezun bir psikologdu ve yl yapıyordu özelde verilen maaş devlette verilenin yarısıydı maaşı.... 5 sene geçmiş daha yeni sordum devlet hastanesinde çalışan kadar maaş alıyormuş o tempoya hemdeee biraz gerçek hayat lütfen

E sınava girdin ya öss yks tyt her neyse o nasıl geçti

herşey para değil ki.arkadaşımın babasının şirketi var.çok zenginler sadece istediği bölüm ve yapacağı iş hakkında eğitim almak için özele gitti çocuk.tıp ve dişi bu devirde özelde burs olmadan okutabilen varsa helal olsun zaten.fiyatları çok uçuk.
Bence de keşke para olsa da herkes kafasına göre takılsa böylece gerçekten bilim üretiriz sırf puanı yüksek diye gitmez insanlar ama konu sahibin maddi olanağı kısıtlı bu arada tıp özelde okuyan çoook nasıl doluyor bu kontenjanlar değilse 🤭🤣

Bence de keşke para olsa da herkes kafasına göre takılsa böylece gerçekten bilim üretiriz sırf puanı yüksek diye gitmez insanlar ama konu sahibin maddi olanağı kısıtlı bu arada tıp özelde okuyan çoook nasıl doluyor bu kontenjanlar değilse 🤭🤣
herkes diploma=para gözüyle bakmıyor anlamında dedim.belki ideali o bölümü okumak parasıda var puanınıda almış gitmiş yani.neden herşeye kar zarar gözüyle baktınız anlayamadım.kendi bölümümü savunmak için demiyorum ama avukatlıkta başarılı olduğun takdirde o okulun parasını kat kat çıkarırsın.arkadaşım özelden işletme mezunu birkaç yıl çalıştı ve şuan 30 milyar alıyor.kuzenimde avukat oldu hatırı sayılır bir para almaya başladı birkaç yıl içinde.bu dediğim insanlar özelden mezunlar.eski okulum özeldi isimini vermiyim oradan mezun arkadaşım birkaç yıl yurt dışına çıktı şuan 20-30 milyar maaş alıyor.kimin ne olacağı belli olmaz herşeye kar zarar diye bakmayın.imkanı varsa puanıda aldıysa okur.okumayıp napacak zaten parayı mezara mı götürecek?herkes bir şekilde okuyacak imkanı olmayan devlete gider imkanı olanda özele.önemli olan şartlara göre fırsatları değerlendirmek.özelde okursun bir baltaya sap olamazsın tabiki parasını çıkaramazsın.devlet içinde aynı şey geçerli.

herkes diploma=para gözüyle bakmıyor anlamında dedim.belki ideali o bölümü okumak parasıda var puanınıda almış gitmiş yani.neden herşeye kar zarar gözüyle baktınız anlayamadım.kendi bölümümü savunmak için demiyorum ama avukatlıkta başarılı olduğun takdirde o okulun parasını kat kat çıkarırsın.arkadaşım özelden işletme mezunu birkaç yıl çalıştı ve şuan 30 milyar alıyor.kuzenimde avukat oldu hatırı sayılır bir para almaya başladı birkaç yıl içinde.bu dediğim insanlar özelden mezunlar.eski okulum özeldi isimini vermiyim oradan mezun arkadaşım birkaç yıl yurt dışına çıktı şuan 20-30 milyar maaş alıyor.kimin ne olacağı belli olmaz herşeye kar zarar diye bakmayın.imkanı varsa puanıda aldıysa okur.okumayıp napacak zaten parayı mezara mı götürecek?herkes bir şekilde okuyacak imkanı olmayan devlete gider imkanı olanda özele.önemli olan şartlara göre fırsatları değerlendirmek.özelde okursun bir baltaya sap olamazsın tabiki parasını çıkaramazsın.devlet içinde aynı şey geçerli.
Keşke herkes aynı şeyi başarabilse ne diyeyim umut güzel şey😅

Klinik psikoloji yüksek lisansında rekabet aşırı fazla ortalamanı düşürmemeye gayret etmelisin. Bunu sen de biliyorsundur ama boğaziçi mezunu arkadaşım 3.80 ile klinik psikoloji yüksek lisansına kabul alamamıştı zamanında. Bence bölümünün sana uygun olduğunu düşünüyorsan 4 elle sarılıp ortalamanı yükselterek mezun olmalısın.
Hangi üniversiteye başvurmuştu yüksek lisans için?

psikoloji mezunu olmak için o kadar para dökmeye gerek var mı bilmiyorum açık açık konuş bence babanla bu kadar zam yapıldı de . bir sene daha hazırlan devlette oku.

ben kaydoldugumda bilkentin ucreti 30bindi bu sene 45bin olacagina dair soylentiler var. gecen sene 37bindi mesela. ve hic artis olmazdi bilkentte bir anda 7 bin birden artti.

ayrica psikoloji diplomasi icin de para odenmez yani hele ki okulunuzun da iyi olmadigini soyluyorsunuz. ben olsam birakirim okulu yeniden hazirlanirim. babama da bunu sen istedin hem okula yazdiriyorsun hem para sikintisi cikariyorsun der cekilirim kendi hesaplassin kendisiyle.

ben kaydoldugumda bilkentin ucreti 30bindi bu sene 45bin olacagina dair soylentiler var. gecen sene 37bindi mesela. ve hic artis olmazdi bilkentte bir anda 7 bin birden artti.

ayrica psikoloji diplomasi icin de para odenmez yani hele ki okulunuzun da iyi olmadigini soyluyorsunuz. ben olsam birakirim okulu yeniden hazirlanirim. babama da bunu sen istedin hem okula yazdiriyorsun hem para sikintisi cikariyorsun der cekilirim kendi hesaplassin kendisiyle.
Psikoloji kötü mü ya herkes çok övüyor ilk defa bu sitede bu kadar küçümsendiğine şahit oldum.

Psikoloji kötü mü ya herkes çok övüyor ilk defa bu sitede bu kadar küçümsendiğine şahit oldum.

kucumsemek degil ama bazi okullarda okunmadigi surece para verilecek bir bolum degil bence. 5 sene once baska soylerdim ama su an bence boyle.

küçümsemek değil de mesela 20-25 sene önce muhasebe ya da işletme okumak bitirmek çok büyük mevzuydu, çok iyi kazanıyorlardı ama artık sınava her girene işletme çıkıyor zaten, bölümün mezunları işsiz.artık mesela uzay mühendisliği, mekatronik mühendisliği gibi bölümler revaçta.hem puanları çok yüksek hem de sektörleri tam çağını yaşıyor şu an.bir de her önüne gelen üniversite açmadı daha bunları.psikoloji de öyle yüksek puanlı bir bölüm değil (boğaziçi odtü hariç) ve her önüne gelen okulda var.bir boğaziçi psikoloji mezunu değilseniz çok da büyük umutlar bağlamamalı.bölüm çok fazla mezun çıkartıyor her sene çünkü.piyasada fazla var zaten.

küçümsemek değil de mesela 20-25 sene önce muhasebe ya da işletme okumak bitirmek çok büyük mevzuydu, çok iyi kazanıyorlardı ama artık sınava her girene işletme çıkıyor zaten, bölümün mezunları işsiz.artık mesela uzay mühendisliği, mekatronik mühendisliği gibi bölümler revaçta.hem puanları çok yüksek hem de sektörleri tam çağını yaşıyor şu an.bir de her önüne gelen üniversite açmadı daha bunları.psikoloji de öyle yüksek puanlı bir bölüm değil (boğaziçi odtü hariç) ve her önüne gelen okulda var.bir boğaziçi psikoloji mezunu değilseniz çok da büyük umutlar bağlamamalı.bölüm çok fazla mezun çıkartıyor her sene çünkü.piyasada fazla var zaten.
Geçen seneki sınavı saymazsak devlet psikolojileri 30 binden aşağı almıyor ki neresi yüksek değil anlamadım eşit ağırlığın hukuktan sonra en yüksek bölümü. Sayısalcı değilim ki tıp mekatronik okuyayım

Arkadaşlar geçenki konumdan bilenler vardır belki özel üniye gidiyorum bu sene tekrar sınava girdim eğer sınav olmazsa devam edicem kalma durumum yokmuş. Bu sene bir anda 3 bin tl zam gelmiş bizim bölüme bazı bölümlere beş bin. Enflasyondan dolayı falan diyorlar ama bu normal mi ya soygunculuk resmen. Bizim sınıfta ucu ucuna gelen insanlar var evini satanı biliyorum babam çok takıyor para konusunu şuanki fiyat bile çıldırtıyo üç bin zamı söyleyemem ki. Geçen söylemeye çalıştım aşırı tepki verdi sonradan şaka yaptım diye kıvırdım. Napıcam ya gerçekten bilmiyorum bunaldım iyice yüz kere de demiştim özelde yapamayız kalayım mezuna diye off
Normal ekonomi ortada...bunu fırsat bilen de çok olacak.makul sayılabilecek bir zam bile az olamaz bu ekonomide...firsatcilikla da birleşince..tez zamanda mezun olun dilerim

Yüksek lisans yapan, alanda deneyimli bir psikoloğum ve psikolojinin artık eski psikoloji olmadığını söyleyen arkadaşlara katılıyorum. Şu anda bile psikologların istihdamı çok düşük ve parayı veren klinik psikoloji diploması alır oldu. Saçmasapan ticarethane kılıklı üniversiteler yüksek lisansla, o üniversitelerin hocaları da terapi eğitimleriyle ceplerini dolduruyorlar. Psikologlar parayı psikologlardan kazanır oldu, danışanlardan değil. Siz mezun olana kadar binlerce psikolog mezun olacak, bir yüksek lisans programına 200-300 kişi başvuracak ve ilk 10'a, ticarethanelerde taş çatlasın ilk 50-60'a girmeye çalışacaksınız. Girmek için yüksek ALES, dil puanı ve ortalama gerekecek. Bir şekilde bir yere kapağı atsanız dahi bu sefer binlerce mezun olmuş psikolog arasından kendinizi sıyırmaya çalışacaksınız ki para kazanabilin. Madem zorlanıyorsunuz, babanız da zorlanıyor okumayın. Samimi söylüyorum değmez, psikoloji eğitimi sırf lisansla bitmiyor zira. Ben bile terapi eğitimlerine para dökerken bütçemi zorluyorum.

Son düzenleme:
Back
X