• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuğa hamile olan veya 3 çocuklu anneler destek

Ben de sizin durumunuzda şikayet edecek üzülecek birşey göremedim
COK şukretmelisiniz
Rabbim kaldıramayağımız yükü vermez
Bence çok güzel ne güzel 3.evlat
Benimde 2 ve 3 yaşindalar. İkisi de sezeryan.
Ben de isterdim yani kardeşleri olmasını. Spiralle beklemedeyim.
Allah isteyenlere hayırlı vakitte versin.
Tekrar tebrik ederim. Onun gükücüklerini kardeşleriyle oynamasını görünce bu düşüncelerinize hayret edeceksiniz

Kesinlikle 3. Çocuk istemiyordum. Bir oğlum 4,5 diğeri 2,5 yaşında. Yani öyle ki bebekli ortamda bebekleri ay alayım seveyim bile demiyordum. Geçen ay spiral taktıracaktım ve bir ilişkiden sonra ella kullandım ama yumurtlamam olmuş işe yaramamış ve hamile kalmışım. Adetim 5 gün gecikince ekla yüzündendir sandım test yaptım pozitif çıktı. O anı size nasıl anlatırım bilmiyorum ama dünyam başıma yıkıldı. Gittik kan verdik beta 1250 çıktı falan o akşam bi sindirdim dedim tamam hallederiz bakarız bir şekilde ama sabahında ruhumu bırakmış gibi uyandım. Sürekli ağladım boğazımdan yemek geçmedi falana çok kötüydüm. Kürtaj kararı aldım ama o gün hemen olsun istiyordum bebek oluşmadan tabi doktorlar daha küçük kese alınmaz falan dedikler hap ve fitille de olmaz dediler vs. Bekliceksin 1 hafta sonra alırız dedi. Bu arada inançlı biriyim sürekli ama sürekli ağlıyorum bu günaha girmim allahım kendi düşsün yardım et diye. Sonra eşimle kürtajdan vazgeçtik dedik bu imtihansa vardır allahın bir bildiği. 2 hafta oldu duruma hala alışmaya çalışıyorum. Bugün randevum var aşırı gerginim gidesim bile yok. Her namazda dua ediyorum allah içime sindirsin kolaylaştırsın diye. 2 oğlum da sezaryen zaten bir önceki doğumda atoni oldu rahim toplanmadı falan hayati risk yaşadım tekrar hepsi gözümde çok büyüyor inanın. Bana biraz motive edici şeyler söylecek 3. Çocuk için birileri varsa diye yazmak istedim buraya. Ya da en azından dua ederseniz içimdeki bu sıkıntı vesvese gitsin ferahlayayım diye çok sevinirim.
Öncelikle hayırlı olsun, her şerde bir hayır vardır derler ama bu bir bebek, Allah yuvanıza sağlık, bereket, mutluluk versin bu bebekle. Benim de çocuklarım 10, 3buçuk yaş ve 8 aylık şeklinde. Ortanca oğlum 2.5 yaşındayken hamile kaldım, ben hep 3 çocuğum olsun istedim ama sonradan kafamda bitirmiştim ikisine odaklanayım yaşım da 39 olmuştu haliyle yaş geçiyor kendime de odaklanayım diye fakat oldu, mutluyum. Zor mu evet özellikle ilk dönem zorlandım çok, hala var bazı şeyler. Ortancam tuvalete alışmıştı, aramızda çok güzel bir ilişki vardı, büyük oğlum kendi kendine idare edebiliyordu. Bebekle beraber, ortancam bana iyice düştü, öyle ki ben bebeğimi emzirirken çocuğumu da tuvalete falan götürüyordum aynı anda. Tuvalet konusunda gerileme yaşadı, sabrediyorum. Zorluklar oluyor evet ama şu an oynamaya başladılar, kahkaha attıkları zaman beraber çok mutlu oluyorum. Ben destek de istemedim ilk iki ay haricinde, eşim de çok çok destekçi değil, hallediyorum bir şekilde. Son iki doğumum sezaryen. Herkes kendi deneyimini yaşar, siz kendi içinize dönün, hiçbir kararı zorla vermek durumunda değilsiniz. Yansız anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

Neden kürtaj oldunu olmak zorunda mı kaldınız bilmiyorum ama dediğiniz gibi herkesin beklentisi farklı demekki. Ben de ilk oğluma 8 ay denedim ve evet ovülasyon testlerini pket paket alıyordum. Doktora gidip hormonlarına baktırmıştım bir sorun mu var diye en son eşimi gönderecektim ki Allah nasip etti. İkinci de erkenden oldu ama çok şükür oldu ikisi de ama ben şuan çok yorgun bir anneyim. Hiç kimseden destek almadan gece gündü sadece çocuk bakıp evine hizmet eden bir anneyim. Şükretmiyor muyum sizce tabiki şükrediyorum ama mental olarak 3. Çocuk bakacak psikolojiye sahip değilsem hazır hissedemiyorsam bunun için suçlanmamamlıyım bence. Şuan zaten bu duruma kendimi alıştırmaya çalışıyorum. 6 aydır diyetteyim kendi başıma sporla 17 kilo verdim tam kendime vakit ayıracakken sar baştan oldu benim için. İngilizce öğretmeniyim ve yeniden mesleğe de dönmek gibi planlarım vardı. İki oğlumla seneye yurtdışı planlarımız vardı. Yani sizin beklentinizle benimkiler bir değil diye beni suçlayamazsınız.
Bu arada ben de İngilizce öğretmeniyim, şu an evdeyim, izin aldım. Hem dışarda bir çalışma hayatının olması hem eve odaklanmak çok zor, ben çocuklarımı düşündüğüm için hep haftasonu çalışacak durumda ayarladım kariyerimi şu ana kadar, başka bir şekilde olsa ya da tek çocuk kalsaydım belki daha farklı olurdu çalışma hayatım, ilerleyebilirdim, şu an yaşım 41. Pişmanlıklar bazen çökse de bunlar çocuklarımdan dolayı değil, onları çok seviyorum, eminim siz de öylesiniz. Ve haklısınız hiçbir şey için suçlanamazsınız, en doğru kararı kendi içinize dönerek alacaksınız.

Kesinlikle 3. Çocuk istemiyordum. Bir oğlum 4,5 diğeri 2,5 yaşında. Yani öyle ki bebekli ortamda bebekleri ay alayım seveyim bile demiyordum. Geçen ay spiral taktıracaktım ve bir ilişkiden sonra ella kullandım ama yumurtlamam olmuş işe yaramamış ve hamile kalmışım. Adetim 5 gün gecikince ekla yüzündendir sandım test yaptım pozitif çıktı. O anı size nasıl anlatırım bilmiyorum ama dünyam başıma yıkıldı. Gittik kan verdik beta 1250 çıktı falan o akşam bi sindirdim dedim tamam hallederiz bakarız bir şekilde ama sabahında ruhumu bırakmış gibi uyandım. Sürekli ağladım boğazımdan yemek geçmedi falana çok kötüydüm. Kürtaj kararı aldım ama o gün hemen olsun istiyordum bebek oluşmadan tabi doktorlar daha küçük kese alınmaz falan dedikler hap ve fitille de olmaz dediler vs. Bekliceksin 1 hafta sonra alırız dedi. Bu arada inançlı biriyim sürekli ama sürekli ağlıyorum bu günaha girmim allahım kendi düşsün yardım et diye. Sonra eşimle kürtajdan vazgeçtik dedik bu imtihansa vardır allahın bir bildiği. 2 hafta oldu duruma hala alışmaya çalışıyorum. Bugün randevum var aşırı gerginim gidesim bile yok. Her namazda dua ediyorum allah içime sindirsin kolaylaştırsın diye. 2 oğlum da sezaryen zaten bir önceki doğumda atoni oldu rahim toplanmadı falan hayati risk yaşadım tekrar hepsi gözümde çok büyüyor inanın. Bana biraz motive edici şeyler söylecek 3. Çocuk için birileri varsa diye yazmak istedim buraya. Ya da en azından dua ederseniz içimdeki bu sıkıntı vesvese gitsin ferahlayayım diye çok sevinirim.
Hayatınız için önemli bir karar vermişsiniz. Allah kolaylıkla doğum nasip etsin inşallah. Ben de ikizlerin üzerine 3.ye gebeyim. İki yaş olacak aralarında. Hazırlıklı olsaydım, çocuklar biraz daha büyümüş olsalardı daha iyi olurdu tabi ama Allah'ın bir bildiği varmış diyorum en başından beri. Bu beni her zaman motive etti mi? Hayır. Çok ağır bulantılar kusmalar yaşadım kendimi çok kötü hissettim. Hele ki çocuklardan ayrı kalınca o yetememezlik duygusu hemen kara bulut gibi çöküyor. Ama kendimi toparlayınca, çocuklarımla tekrar ilgilenmeye başladıkça, ultrasonda bebeğimin büyüdüğüne şahit oldukça gerçekten motive olmaya başladım. Şimdi yeni bebek heyecanını yaşıyorum. Hormonlar zaten başka türlü bir şeye izin vermez. Ama tabi ilk doğumdaki gibi kör değilim 😄 İmkanlarınız varsa rahat bir gebelik geçirmek için sonuna kadar kullanın derim. Temizlikçi, bakıcı, yemek yapacak birilerini bulun yükünüzü hafifletin. Evinizi temizleyin ya da temizletin, yeni bebeğe yer açın. Belki kız olur onun sevgisi de başka olur.

Son olarak, bebek sahibi olmak için can atan çok insan var ama size Allah 3.yü vermiş istemiyorsunuz diye kendinizi suçlamayın. Herkesin kendi gerçekleri kendi sınavları var. Size zor gelen başkasına kolay olabilir. Kimse kimsenin yerine geçemez.

psikolojinizi çok iyi anlıyorum ben ilk çocuğumdan sonra bir daha hamile kalırsam diye çift koruma gittim yıllarca okadar sevmedim anneliği yalan değil. daha doğrusu anneliği değilde sorumluluğu sevmedim. ama çok pişmanım çünkü oğlum 5,5 yaşındayken kardeşi olmasını çok istedi ve sanki tek başıma evliymişim gibi eşimin çocuğuna kardeş isteğini hep reddettiğim için üzüldüm onada haksızlık ettiğimi düşündüm ve çok tuaf Allah içimi çocuk hasretiyle kapladı. bu sefer ben istedim ama Allah öyle bir imtihan etti ki ilk çocuğum hemen olmuşken asla olmadı tüp bebek sürecine kadar geldik bir çocuğumuz daha oldu. demem o ki evet ben rahata etmişken başa sardım ve şuan zor geliyor ama keşke sizin gibi süpriz bir şekilde hamile kalmış olsaydım çocuğum daha küçükken. hamile kalmak ne büyük nimetmiş meğer ben bilememişim onu bu süreçte okadar iyi anladım ki. hem bu şekilde süpriz gelen çocuklar hep iyiki denen çocuklar emin olun. siz istemediniz o geldi demekki bir sebebi var öyle düşünün. yorgunsunuz ama yaşınız doğruysa daha çok gençsiniz. kendinize zaman ayıracak çok günleriniz olacak merak etmeyin. bir de kızınız olur bakarsınız ne kadar güzel olur. onuda çocuklarınızla yaptığınız planlara dahil edersiniz. hayırlısı olsun inşallah sağlıkla gelsin

Back
X