3 çocuk ama tek bir anne

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
ilki ikiz şu an 3.5 yaşındalar.diğeri 3 aylık oğullarım var.o kadar yorgunum ki kızlar.yapayalnızım ne bir komşum ne arkadaşım var.hava ne kadar güzel bugün ama 3 ünü birden alıp dışarı çıkmama imkan yok.yani benim eşim olmadan dışarı imkan yok aslında.biri kakam geldi diyor diğeri acıktım en küçüğü beni kucağında gezdir diye ağlıyor.üçünün de bana ihtiyacı var ama ben bir taneyim.ve ev işleri bir yandan akşama yemek bekler bebecikler,kocacım..boynum,kollarım her yerim ağrıyor sanki...çok yorgunum..onları çok seviyorum onlarsız bir hayat düşünemiyorum iyi ki doğdular...Allah tan güç kuvvet istiyorum bana güç versin benim gibilere de..öylesine yazdım i,şte paylaşmak istedim.bi nevi içimi döktüm..merak edip okuyan herkese sevgiler.

senin yükün daha ağır ama yanlız değilsin benimde iki tana biri 34 aylık bir oğlum 9 aylık bir kızım var istekleri farklı farklı. inan 3 ayrı kahvaltı hazırlıyorum. 3 ayrı menü yapıyorum. biri ek gıda diğerinin yediklerini yemiyor. oğlum onun yediklerinin yiyemiyor. ee kendimimzede bi menü lazım. mutfaktan çıkamıyorum. birinin altı birinin üstü derken akşam oluyor.birini yatır birini kaldır. aynı dediğin gibi bu sene tayin olduk kimseyi tanımıyorum ne gelenim var ne gidenim. arada annemlerle kayın vlidem geliyor memleketlerden dünyalar benim oluyor. artık yaza kadar onlarda gelmeyecek. bide işe gidiyorum ben işe gidince eşim bakıyor o baktığı içinde daha çok yoruluyorum aslında ama bakıcıyla uğraşmak daha zor olduğu için (yok çanta hazırla getir götür maması oyuncağı bir sürü ıvır zıvır iş daha ekleniyor.) bunada katlanıyorum ne yapalım.
büyüyecekler bakım yükleri azalırken farlı yükler çıkacak bizlerde bedenen dinlenip manen yorulacağız ama herşey daha güzel olacak :)))
sabır sabır sabır....

ilki ikiz şu an 3.5 yaşındalar.diğeri 3 aylık oğullarım var.o kadar yorgunum ki kızlar.yapayalnızım ne bir komşum ne arkadaşım var.hava ne kadar güzel bugün ama 3 ünü birden alıp dışarı çıkmama imkan yok.yani benim eşim olmadan dışarı imkan yok aslında.biri kakam geldi diyor diğeri acıktım en küçüğü beni kucağında gezdir diye ağlıyor.üçünün de bana ihtiyacı var ama ben bir taneyim.ve ev işleri bir yandan akşama yemek bekler bebecikler,kocacım..boynum,kollarım her yerim ağrıyor sanki...çok yorgunum..onları çok seviyorum onlarsız bir hayat düşünemiyorum iyi ki doğdular...Allah tan güç kuvvet istiyorum bana güç versin benim gibilere de..öylesine yazdım i,şte paylaşmak istedim.bi nevi içimi döktüm..merak edip okuyan herkese sevgiler.

İnanın yazdıklarınızı okuyunca sizin için Allah'tan sabır diledim ve kendi halime şükrettim.(kusura bakmayın)
Ama şöyle düşünün siz bir kahramansınız.Süper kahraman.Şimdi anlamayacaklar ama zamanı geldiğinde süper annelerine teşekkür edecekler.
Ben bir taneyim demişsiniz ya.
Evet onların bir tane süper kahraman anneleri var.
Kendinizle gurur duyun herkes yapamaz,zaman çok çabuk geçiyor aslında.Biraz büyüdüklerinde hepsine küçük de olsa sorumluluklar verirsiniz:)
Bu arada naçizane ben 3 aylık kızımı babasına bırakıp sokağa kaçıyorum bazen 1 saatliğine.şimdiye kadar 4-5 kere yaptım ama iyi geldi.Acaba siz de babadan böyle bir şey isteseniz.Sadece hava almak için.
Süper annelerin de havaya ihtiyacı olur bazen...

işiniz hakkaten çok zor.ama inanın zor olduğu kadar da güzel.maaşallah,sübhanallah.biraz daha dişinizi sıkın az daha büyürlerse rahatlarsınız inşallah.ben 3yıldır evliyim.6 tane düşüğüm oldu.öyle hasretim ki çocuğa,bazen diyorum keşke raka arkaya yapsam çocuklarımı bütün vaktimi onlarla geçirsem.sülalemde hiç ikiz olmamasına rağmen o kadar çok istiyorum ki ikizlerimin olmasını.gerçi bi tane için bile dünyaları vermeye hazırız ama nasip işte.Allah yavrularınızı size,eşini ve seni de onlara bağışlasın.çok şanslısınız aslında.

Seni çok iyi anlıyorum benimde UCUzlerim var ben tek bakmıyorum yardımcım var
Ama yardımcı anne gibi olmuyor hepsi beni istiyor üçüde aynı anda kucağıma gelmek istiyor
Benimle uyumak istiyorlar nasıl bölüneceğim bilmiyorum
Allahım güç kuvvet versin hepimize

ay canım yaa beni de alın aranızaa
benimde 2,5 yaşınd abir oğlum var
şuan ikizlere hamileyim onlarda doğunca ne olacak halim düşünüyorum bazen
bazende hiç düşünmek istemiyorum
şimdi bazen diyorlar bana bebek arabası al diye niye alayımki
ben hiçbi zaman tek başıma 3 çocukla dışarı çıkamam ki vs vs

herşeyin iyi tarafını bulmaya o açıdan bakmaya çalışıyorum ama işin iç yüzüde oldukça zor tahmin ediyorum
allaha yalvarıyorum resmen allahım üç çocuğada bakabilecek güç ver kimseye muhtaç etme diye
çok zor olacak belki bunalıcam belki depresyona girecem ama olsun sağlık olsun canları saolsun
napalım bunca sıkıntıyı çekiyoruz çekeceğiz ama onların bir kokusu herşeye değiyor
rabbim herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin

ay keşke aynı illerde yerlerde olsak biraraya gelirdik ne güzel olurdu yaa :1:

ne güzel yalnız değilim:) teşekkür ederim hepinize.kumralay çocuklar bana zaten sen süper annesin di mi anee diyorlar onlar da süper kahramanmış:52: şu anda bebiş uyumak üzere ana kucağında abileri de bilgiayarda bunu utanarak ve üzülerek yazıyorum sabahtan beri oyalamaya çalışsam da hitap okuduk,resim yaptık vs. ama gene de bilgisayarı unutturamadım.komşumuzun kızı geliyor bize 10 yaşında.o gelince hemen bilgisayara oturuyor çocukları da alıp.malesef yapma diyemiyorum.ondan oyun oynamayı öğrenmişler...neyse bana gelince daha yemek yapacam akşam için,bulaşık makinesini boşaltamadım sabahtan beri fırsatım olmadı.belim kopuyor bebişimi taşımaktan,gezmek istiyor sık sık..ve bir de yalnızlık..ne kadar zormuş..insanın psikolojisi bozuluyor resmen.akvaryum insanlarıyız resmen..arada bi dertleşelim kızlaaaaaaaaarrrrrrrr

allah yardımcın olsun süper anne:)) allah kuluna çekemeyeceği yükü yüklemezmiş cnm.....büyünce hepsi bi boy olacak ne güzell...

amiiin canım teşekkür ederim.uyudular az önce ama sırtım kırılıyor ağrıdan.ne olacak bilmiyorum altından kalkamayacam gibi sanki.bebek oğlum çok kucakçı oldu beni bitiren o zaten.ana olmak zorumuuuşş zor

allah yardımcımız olsun canım.benimde 3 tane var.biri 8 biri 4 biri de 2 aylık.inan uykuyu çok seven ben bazen 4 saat uykuyla koşturuyorum.canları saolsun.annelik kutsal bi meslek diye boşa söylememişler.iyikide doğurmuşum kuzularımı..:32:

ay canım yaa beni de alın aranızaa
benimde 2,5 yaşınd abir oğlum var
şuan ikizlere hamileyim onlarda doğunca ne olacak halim düşünüyorum bazen
bazende hiç düşünmek istemiyorum
şimdi bazen diyorlar bana bebek arabası al diye niye alayımki
ben hiçbi zaman tek başıma 3 çocukla dışarı çıkamam ki vs vs

herşeyin iyi tarafını bulmaya o açıdan bakmaya çalışıyorum ama işin iç yüzüde oldukça zor tahmin ediyorum
allaha yalvarıyorum resmen allahım üç çocuğada bakabilecek güç ver kimseye muhtaç etme diye
çok zor olacak belki bunalıcam belki depresyona girecem ama olsun sağlık olsun canları saolsun
napalım bunca sıkıntıyı çekiyoruz çekeceğiz ama onların bir kokusu herşeye değiyor
rabbim herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin

ay keşke aynı illerde yerlerde olsak biraraya gelirdik ne güzel olurdu yaa :1:

aahh Allah yardımcın olsun canım.inşallah yardım edecek birileri vardır sana.bana yok malesef.kolay değil ama zevkli:))bence de aynı yerlerde olsaydık keşke.insanlar artık birbirine selam vermeye üşeniyor çok yazık komşu arakadaş bulmak çok zor oldu

[B]En bunaldığınız anlarda, evlat hasretiyle yanıp tutuşan binlerce kadını düşünün ve şükredin bence... İşiniz zor ama, bu zorluğa katlanmak için yıllarını harcayanların işi çookk daha zor inanın...[/B]

[B]En bunaldığınız anlarda, evlat hasretiyle yanıp tutuşan binlerce kadını düşünün ve şükredin bence... İşiniz zor ama, bu zorluğa katlanmak için yıllarını harcayanların işi çookk daha zor inanın...[/B]

doğru söylüyorsunuz tabiki de ama onları her zaman düşünüyorum.çünkü benim çevremde de var. uykudan uyanınca getir bi terini koklıyım diyen,oyuncak bebek alıp seven,olmayan bebeğine örgüler ören,her ay bekleyip ağlayan ve hatta başkasının bebeğini görmek bile istemeyen yakınlarım var.eminim çok zordur.hep dualarımda tanıdık tanımadık ne kadar insan varsa bebek isteyen versin Güzel Allh ım..Allah ıma binlerce şükür olsun yavrularımıza sağılk versin.ama insanız işte bazen yetemiyoruz her işe.hem ev işi hem çocukların sorumluluğu her şeye tek başına yetmeye çalışmak ve evde yalnız olmak,kapını çalmayan komşular..işte asıl yalnızlık beni boğuyor yoksa ben bebişlerimle çok mutluyum

günaydın kızlar
ben ilk bebeğimi kaybetmiştim,sonraki günlerim nasıl geçti tahmin edemezsiniz
çocuklu birini görmeye dayanamazdım yolumu değiştirirdim,
çocuklu akrabaları ziyaret etmezdim
geceleri eşim uyandırırdı kalk ağlama derdi uykumda ağlarmışım farkında değilim
buna benzer çok acılar çektim rabbim sonra bir evlat verdi oğlum oldu dünyalara bedel
onun bir ter kokusu için herşeyimi feda ederim tabikide
allah şimdi birde ikiz kız bebekleri uygun gördü bize sağlıcakla doğsunlar inşallah
ama yinede zor anne olmak ...

deli gibi kitap okuyorum ikizler üzerine yazılmış,en ufak bir bilgi bile işime yarar diyorum
çünkü doğumdan sonra 3 çocuklu bir anne olacam evde
ilk aylar ablam saolsun söz verdi yardımcı olacak yanımda kalacak ama 3, 4 ay sonra yine tek kalacam

neyse dün bir fıkra okudum sizlerle paylaşmak istedim:

Bebek- Allah’ım, dünyaya gideceğim ve orada ne yapacağımı bilmiyorum.
Allah- Ben senin için bir melek yarattım, o seninle ilgilenecek…
Bebek- Allah’ım onların dilini bilmiyorum. Onlarla nasıl anlaşacağım, nasıl iletişim kuracağım?
Allah- Senin için yarattığım melek, sana onların dilini öğretecektir.
Bebek- Allah’ım duyduğum kadarıyla dünyada çok kötülük varmış. Onlarla nasıl başedeceğim bilemiyorum.
Allah- Senin için yarattığım melek, seni canı pahasına koruyacaktır. Merak etme…
Bebek- Allah’ım sana tekral nasıl döneceğim?
Allah- Senin için yarattığım melek, bana nasıl döneceğini sana anlatacaktır.
Derken melekler gelir ve dünyaya gitme zamanın geldiğini söylerler ve bebeği Allah’ın huzurundan götürürlerken bebek tekrar sorar;
Bebek- Allah’ım benim için yarattığın meleğin adı ne?
Allah- Adının önemi yok ama sen ona;
“ANNE” diyeceksin…

Son düzenleme:
doğru söylüyorsunuz tabiki de ama onları her zaman düşünüyorum.çünkü benim çevremde de var. uykudan uyanınca getir bi terini koklıyım diyen,oyuncak bebek alıp seven,olmayan bebeğine örgüler ören,her ay bekleyip ağlayan ve hatta başkasının bebeğini görmek bile istemeyen yakınlarım var.eminim çok zordur.hep dualarımda tanıdık tanımadık ne kadar insan varsa bebek isteyen versin Güzel Allh ım..Allah ıma binlerce şükür olsun yavrularımıza sağılk versin.ama insanız işte bazen yetemiyoruz her işe.hem ev işi hem çocukların sorumluluğu her şeye tek başına yetmeye çalışmak ve evde yalnız olmak,kapını çalmayan komşular..işte asıl yalnızlık beni boğuyor yoksa ben bebişlerimle çok mutluyum

ah minikkuzum ve diğer 3 çocuklu arkadaşlar.ne güzel kalabalık ailesiniz.bende bebek sahibi olmak için 2 yıl bekledim.bazılarına çok gelmeyebilir ama bana çok uzun gelmişti sonunda Allahım bir kız evlat verdi.Şİmdi bende şikayet ediyorum bazen ama aklıma o günler geldikçe silkiniyorum.
bende kalabalık bir aile olmak isterdim şöyle hareketli,canlı, kahkahaların eksik olmadığı,sıcacık ne bileyim...
ama ben çok uykucuyum:1: uyuyan bebekler var mıdır acaba?anneyle uyuyup uyanan.Varsa ben onlardan alabilirim.:17:
bu arada minikkuzu senin 3 tane benim 1 ama benim bulaşık ve çamaşır makinem de bekliyor.yemek de yapamıyorum zaten çoğu yemek gaz yapıyor.tavuk pilav sürekli.yakında gıdaklamaya başlaamaktan korkuyorum.:9:senin diğer ikisi yanına kar...

başınıza gelen o kadar istediğim birşeyki
keşke bende evlenebilsemde anne olsam
dört bir yanımı sarsa çocuklarım
heleki ikiz bebek. nefesim kesiliyor düşündükçe heyecandan
inşallah rabbim banada tattırır bu duyguyu

çörek otu ve bal her derde şifa Allahın izniyle
bünyenizi kuvvetlendirmek için her sabah bir kaşık yeseniz
daha güçlü olursunuz yorgunluğunuz gider Allahın izniyle

biraz büyüsünler onlar size arkadaş olacaklar
babayı beklemeden gönlünüzce gezebileceksiniz inşallah
Rabbim hayırlı ömür versin evlatlarınıza.
Sizede onlara yetişecek güç kuvvet inşallah.

allah kolaylık versin canım işin zor tabiki ama bir gün büyüyecekler ve bu çektiklerini unutacaksın benimde 2 oğlum var ve şimdi büyüdüler ama şimdide başka sorunlar var genç oldular geziyorlar geç gelince merak ediyorum başlarına bir şey gelecek diye inan bazen diyorum keşke küçük kalsalardı diye. şu anda hepsi gözünün önünde ama büyüynce yuvadan uçuyorlar laf söz geçiremiyoruz bu günlerin tadını çıkar bence canım:34:

allah kolaylık versin canım işin zor tabiki ama bir gün büyüyecekler ve bu çektiklerini unutacaksın benimde 2 oğlum var ve şimdi büyüdüler ama şimdide başka sorunlar var genç oldular geziyorlar geç gelince merak ediyorum başlarına bir şey gelecek diye inan bazen diyorum keşke küçük kalsalardı diye. şu anda hepsi gözünün önünde ama büyüynce yuvadan uçuyorlar laf söz geçiremiyoruz bu günlerin tadını çıkar bence canım:34:
şimdi oğullarım parktan gelsin sımsıkı sarılıp öpecem..bin şükür yanımdalar.teşekkür ederim.Allah çocuklarımızı korusun.benim de aklıma o günler geliyor aslında offf Allah iyilerle karşılaştırsınnn

sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma benim süper annem geldi.Ben 15 aylıkken kardeşime hamile kalmış,ve bizim kardeşimle aramızda 25 ay var sadece.Annem öğretmen,o zamanlar doğum izni,ücretsiz izin,vs yokmuş.Ben 25,kardeşim 23 yaşındayız şu an,ben öğretmenim,evliyim ve 1 yaşında oğlum var.Kardeşim subay.Annemse dünyanın en büyük servetine sahip olduğunu düşünüyor.Sizlerde böyle olacaksınız kızlar,bikaç yıl sabır sonra bebekleriniz bi anda kocaman dikilecek birirlerinin en yakın arkadaşı olacklar.
Oğlum çok hareketli ve uykusuz bi bebek olmasa o 2-3 yaşındayken 2. bebeği düşünürdüm ben de birlikte büyümeleri için ama onun uykuları düzene girmesi ve benim de bikaç yıl dinlenmem şart!!!5 yıl düşünmüyorum başka bebek ama çok isterdim yakın yaşlarda çocuklarım olsun..

bende sizlerdenim kızlar.1.sınıfa giden bir oğlum,3 yaşında bir kızım ve 1 yaşında en küçüğüm var.evimiz kreş gibi.eşimle zor yeitşiyoruz hsonuları.hiçi mecburen ortancamı kreşe verdik kimsemiz yok ve bebişi çok kıskanıp farkederek veya etmeyerek zarar veriyordu.çok hareketli bir kızım var.dk durmuyor.kreş çok iyi oldu yoksa kafayı yerdim.oda çok sevdi kreşi.2,5 yaşında başlamış oldu başta çok vicdan azabı çektim ama sonra onn da mutlu olduğunu ve hasta olup evde kaldığında ne kadar zorlandığımı tekrar gördükçe kararımızın doğru olduğunu gördüm.annelik çok zormuş gerçekten.biriyle ilgilenirken öbürüne bakıyorsunuz kısknaıyormu üzülyormu diye....oğlum 1.sınıf ve 1.sınıf gerçekte zor ilgi istiyor.ama sitedğim gibi ilgilenemedim malesef.eşim çok yoğun çalışıyor hiçi elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ama onada kıyamıyorum çok çalıştığı içn.normalde kayınvaldemlerden uzakta oturmak hoşuam giderdi ama şimdi yakınlarda olsalar diye geçirdiğim çok oluyor.gurbette tek olmak çok zor inanın...en küçüğüm 1,5 fln olursa baya bişey atlatacağımıza inanıyorum ortancamda 3,5 olacak.biraz daha büyüyecek en azından.ve inşalla oynayacaklar arkadaş olacaklar birbirlerine...ama şimdilik biraz daha zaman var

Back
X