• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.çocuk kararı,belirsizlik

Merhaba bayanlar..14 yaşında oğlum, 8 buçuk yaşında kızım var.37 yaşındayım.Bu zamap kadar hep iki çocukta kalırız diye düşünüyordum.Sonra bebek isteği doğmaya başladı içimde .Ama kararsızım eşim pek istekli değil..Hazır çocuklar büyümüş rahata ermişken nasıl olur bilemedim fikirlerinize ihtiyacım var..sevgiler 🤗
Kuzum, istiyorsan sorma bile çalışmaya başla kimisi çocuk sevmez, bakmak istemez, hemen yorulur vs yapma der aklın karışır kalbini dinle

Merhaba bayanlar..14 yaşında oğlum, 8 buçuk yaşında kızım var.37 yaşındayım.Bu zamap kadar hep iki çocukta kalırız diye düşünüyordum.Sonra bebek isteği doğmaya başladı içimde .Ama kararsızım eşim pek istekli değil..Hazır çocuklar büyümüş rahata ermişken nasıl olur bilemedim fikirlerinize ihtiyacım var..sevgiler 🤗
Benim küçük kızım 15 yaşındaydı oğlum oğldu çok şükür. Verene hepsini ve ben 42 yaşımda doğum yaptım şuanda 3 buçuk yaşında oğlum niye daha önce doğurmadınız derseniz ne ben ne eşim istedik inanın Allah sevgisini nasıl verdi içimize istedik şükür oldu evin neşesi iyiki olmuş zor hiç olmadı severek istiyerek olunca büyümeside kolay oldu huysuz bir çoçukdu kapı koluna çarşaf bağlayıp uyutuyordum ama bana zor gelmedi. Çoçuklar okusun yeterki anne baba bir şekilde okutur bu sözüme kızan çok olucak ama rıskı veren Allahtır.

Ben 3.ncü cocugum annem beni aldırmak icin gittiginde doktor doguma ikna etmis. Ablam ve abim benden cok büyükler. Önce istememisler ama sonra cok sevmisler. Annem hep iyiki dogurmusum der🥰 sizde istiyorsanız yapın kimsenin dedigini takmayın.

Ben ilk cocugumu 33’te ikinciyi 35’te dogurdum. Su anda da 39 olmama az kaldi. Asla aklima 3. Cocuk fikri gelmiyor, 2’si yeter. 3. Yu emzircem diye uykusuz kalirken onlarla oyun hamuru oynayacagim ya da kitap okuyacagim vakitten calmaya gerek yok bence

Biz 3. Kız kardeşiz. İlk ablam son derece gereksiz. Kardeşimle aramda 10 yaş var. Kardeşim büyürken 3 annesi var gibiydi. Annemin enerjisi bizi büyütürken kadar yoktu. Bir de babam geçen sene vefat etti. Kardeşim için çok daha büyük yıkım oldu. Babamla bizim geçirdiğimiz kadar vakit geçiremedi.
Allah iki evladınıza uzun ömür versin. Eninde sonunda çocuklar yuvalarını kuruyor ve eşler ikisi baş başa kalıyor. Nacizane bende sizin yerinizde olsam artık kendime vakit ayırdım. 2 çocuk büyütmek tahmin ediyorum çok zor olmuştur. Artık kendinizi şımartmanın vakti gelmiş 🥰

Amcamin israri ile 40 yasinda yengem dogum yapti.
Ama ne emzirebildi ne de dogru duzgun ilgilenebildi
O enerji kalmamisti cunku
Yogun bir isi ve sosyal hayati vardi
Cocugu 15 yasindaki kizina atti ise gitti, sehir disine cikti günlerce
Kizi eve hapsoldu bebek bakmak icin
Cocuk ise erkenden tablet telefon..
3 aylikken abileri magnum yalatiyormus bebege düşünün
Konusmasi sıkıntılı su an, 3 yasinda
Belki cocugu yaparken salariz cayira mevlam kayira dememislerdir
Ama netice bu oldu
Ben 28 yasindayim biri 3 aylik biri 28 aylik iki bebegime zor yetiyorum.
Ne yedikleri, ne oynadiklari ne izlediklerini önemsiyorum.
37 yasinda asla bu idealleri ve enerjiyi tasiyamam sanirim.

Çalışmmıyorsanız,maddi imkanınız varsa.Ruhen de yıpranmadıysanız neden olmasın.Çocuk evin neşesi bunu en iyi sizin psikolojiniz belirleyecek:)

Enerjiniz ve maddi yeterliliginiz varsa yapin.

Ben cok cocuk severim, 1 oglum var, 2 basarisiz gebeligim var. Saglik problemleri yasamasam sanirim 3 cocugum olurdu suan.

Canım buna sen ve eşin karar vericek siniz. Eyer sen kendini hazır hissediyorsan. Ve yaparım dersen kimsenin fikrine ihtiyacın yok. Herkesin ağzından ayrı bir laf. 3 sene sonra 40 olucaksın eyer 3 sene sonra neden yapmadım şimdi çocuğum 3 yaşında olucaktı bi sürü düşünce. Zaten gebelik ha deyince olmuyor. Belki 1 ay belki 1 yıl sonra hamile kalıcaksın. İyi düşün çocukların büyük sen sadece bebeğinle ilgileneceksin. Yaptığın zamanda iyiki yapmışım diceksin. Valla benim 2 çocuğum var biri 5 diğeri 3 yaşına giricek bende işallah 3.yü düşünüyorum. Büyüdükleri zaman iyiki de doğurmuşum diyorsunuz.

Amcamin israri ile 40 yasinda yengem dogum yapti.
Ama ne emzirebildi ne de dogru duzgun ilgilenebildi
O enerji kalmamisti cunku
Yogun bir isi ve sosyal hayati vardi
Cocugu 15 yasindaki kizina atti ise gitti, sehir disine cikti günlerce
Kizi eve hapsoldu bebek bakmak icin
Cocuk ise erkenden tablet telefon..
3 aylikken abileri magnum yalatiyormus bebege düşünün
Konusmasi sıkıntılı su an, 3 yasinda
Belki cocugu yaparken salariz cayira mevlam kayira dememislerdir
Ama netice bu oldu
Ben 28 yasindayim biri 3 aylik biri 28 aylik iki bebegime zor yetiyorum.
Ne yedikleri, ne oynadiklari ne izlediklerini önemsiyorum.
37 yasinda asla bu idealleri ve enerjiyi tasiyamam sanirim.
Canım seninkilerin arası azmış.ondan çok bunalmışsındır.benımkilerin arası 5 buçuk yastı .oğlum anaokuluna baskadığında kızım yeni doğmuştu.o noktada rahat ettım.ikisinede vakit ayırabıldım.Bakalım hayırlısı artık☺️

Canım buna sen ve eşin karar vericek siniz. Eyer sen kendini hazır hissediyorsan. Ve yaparım dersen kimsenin fikrine ihtiyacın yok. Herkesin ağzından ayrı bir laf. 3 sene sonra 40 olucaksın eyer 3 sene sonra neden yapmadım şimdi çocuğum 3 yaşında olucaktı bi sürü düşünce. Zaten gebelik ha deyince olmuyor. Belki 1 ay belki 1 yıl sonra hamile kalıcaksın. İyi düşün çocukların büyük sen sadece bebeğinle ilgileneceksin. Yaptığın zamanda iyiki yapmışım diceksin. Valla benim 2 çocuğum var biri 5 diğeri 3 yaşına giricek bende işallah 3.yü düşünüyorum. Büyüdükleri zaman iyiki de doğurmuşum diyorsunuz.
Tabi biz karar vericezde yunede hemcinsleriminde fikrini almak istedim .tereddüt edince böyle bi konuda.annenin dilinden anca bi anne anlar nede olsa☺️

kızım 4 yaşında ben 34, maalesef enerjisiz ve kaygılıyım. kızımın üstüne çok düştüm, onu gerçekten istemiştim. şimdi ikinciyi bile istemiyorum. kızını kardeşten mahrum mu edeceksin diyorlar. istiyorsanız ve enerjisi yüksek biriyseniz olabilir. yeniden aynı şeyleri yaşamak bana zor geliyor lohusalığı, emzirmesi, taşıması, sosyalleştirmesi, ek gıdası, iştahsızlığı, tuvalet eğitimi, gece kalkması, etkinlikleri, okul sorunları, davranış sorunları, parkı, eşimin destek olmaması... artık kendime ve biraz da kızıma vakit ayırmak istiyorum

Back
X