3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Konu sahibi bir gelişme var mı? Eşiniz protokol ile gelecekti? Sonuç ne oldu?

Onu demiyorum. Biliyorum o protokolü. Akşam eşim gelecek anlaşma için dedi. Onu sordum.
Gece kaldı küçük oğlumu okula burkatı sabah. Arabayı eklemezsen imzalamam dedim. Onun dışında asgari ücret benim nafakam, çocukların 1.500 er lira nafakası, 5 yıl kira yardımı. 250.000 de nakit para yazılıydı zaten, çocukların okul masraflarını da eklemiş. Sadece araba eklenecek, biraz mücadele etti ama kabul edecek gibi hissediyorum. Salonda yanına gittim sabah düşünceliydi sanki, evden çocuklardan ayrılmak tek başına kendini idare etmek ona da ağır gelecek hissediyorum. Keşke değiştirebilsem kararını

Gece kaldı küçük oğlumu okula burkatı sabah. Arabayı eklemezsen imzalamam dedim. Onun dışında asgari ücret benim nafakam, çocukların 1.500 er lira nafakası, 5 yıl kira yardımı. 250.000 de nakit para yazılıydı zaten, çocukların okul masraflarını da eklemiş. Sadece araba eklenecek, biraz mücadele etti ama kabul edecek gibi hissediyorum. Salonda yanına gittim sabah düşünceliydi sanki, evden çocuklardan ayrılmak tek başına kendini idare etmek ona da ağır gelecek hissediyorum. Keşke değiştirebilsem kararını
Sizin adınıza da üzücü bir durum. Boşanmak başlı başına bir mesele. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Adamin hayatını zorlaştırmak icin her şeyi yapıyorsunuz zaten daha ne bekliyorsunuz ki ,korkarım kıyafetlerine bile el koyacaksınız. Adam bu saatten sonra evde kalsa bile siz bunu nasıl gururunuza yedireceksiniz?

Kardeş hiç kusuru olmadığı halde şu protokolü imzalayıp boşanan adama kendini idare etmek ağır gelmez, sen üzme kendini....Çekişmeli dava açsa sen bunun yarısını bile alamazsın, buna rağmen zindandan kaçar gibi, ömür boyu gelirinin tamamına yakınını sana baglayıp, neyi varsa verip boşanıyor artık adam...Hala umudun varsa diye soyluyorum, hele arabayı da kabul ederse ben artık emin olucam, bu iş can pazarına dönmüş onun için....Allah düşmanimin başina vermesin...Çok zor.

Son düzenleme:
Onun dışında asgari ücret benim nafakam, çocukların 1.500 er lira nafakası, 5 yıl kira yardımı. 250.000 de nakit para yazılıydı zaten,
Bir insanda hiç mi gurur olmaz?

5 yıl hiç geçmeyecek, 250000 TL hiç bitmeyecekmiş gibi yaşa hayatını, 5 yıl sonra kira yardımı bittiğinde, çocuklar da 18 yaşını geçtiğinde aldığın asgari ücret nafakanla, üstelik kira da vererek yaşarsın nasıl olsa.

Bu arada, kocana gerçekten acıdım.

Bir insanda hiç mi gurur olmaz?

5 yıl hiç geçmeyecek, 250000 TL hiç bitmeyecekmiş gibi yaşa hayatını, 5 yıl sonra kira yardımı bittiğinde, çocuklar da 18 yaşını geçtiğinde aldığın asgari ücret nafakanla, üstelik kira da vererek yaşarsın nasıl olsa.

Bu arada, kocana gerçekten acıdım.
Biraz ağır oluyor konuşmalarınız. 250.000 zaten bemim zamanında harcanan altınlarım: 180 gr altınım vardı yazmıştık. 300-400 binlik bir araba kadar tazminatı olmasın mı boşanma isteğinin? Nafaka miktarında zaten bir sorun çıkarmıyor o da

Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
çekişmeli de buyazdıklarınız yarısını bile alamazsınız. adam arsız değil , hırsız değil sadece boşanmak istiyor. zaten tüm sorumlulukları üstlenmiş bir canı kalmış.

Biraz ağır oluyor konuşmalarınız. 250.000 zaten bemim zamanında harcanan altınlarım: 180 gr altınım vardı yazmıştık. 300-400 binlik bir araba kadar tazminatı olmasın mı boşanma isteğinin? Nafaka miktarında zaten bir sorun çıkarmıyor o da

Vallahi korkuncsunuz
Allah sizin gibileri colugumdan çocuğumdan uzak etsin

Tatlım adam enteresan sekilde hicbirseyde sorun çikarmiyor ki zaten...Sen normal koşullar altında boşanmak isteseydin 13000 aylik nafaka + 5000 aylik kira + 15000 aylık çocuk masrafı + 300000 araba +250000 tazminatı alabilecegini çunkü hepsinin hakkın olduğunu mu dusünuyorsun hala? Gerçekten mi ? Senin sorunun bu işte, hiçbir şey vermeden, yapmadan herşeyi almak ve yaptırmak konusunda sınirsiz bir hakkın olduğunu düşünuyorsun ...Tam da bu yüzden bosuyor bu adam seni....

Son düzenleme:
Tatlım adam enteresan sekilde hicbirseyde sorun çikarmiyor ki zaten...Sen normal koşullar altında boşanmak isteseydin 13000 aylik nafaka + 5000 aylik kira + 15000 aylık çocuk masrafı + 300000 araba +250000 tazminatı alabilecegini çunkü hepsinin hakkın olduğunu mu dusünuyorsun hala? Gerçekten mi ? Senin sorunun bu işte, hiçbir şey vermeden, yapmadan herşeyi almak ve yaptırmak konusunda sınirsiz bir hakkın olduğunu düşünuyorsun ...Tam da bu yüzden bosuyor bu adam seni....
Bu dediğini benim danıştığım avukatta söyledi, çekişmelide 2-3 yıl vakit kaybetmeme derdinde demekki bir bekleyeni var diye. O yüzden taleplerini net olarak dile getir yoksa da uzasın dava dememi söyledi. Bunun peşine düşecek enerjim yok ama öyle olmasa senin dediğin gibi çekişmeli açardı davayı herhalde.

Bu dediğini benim danıştığım avukatta söyledi, çekişmelide 2-3 yıl vakit kaybetmeme derdinde demekki bir bekleyeni var diye. O yüzden taleplerini net olarak dile getir yoksa da uzasın dava dememi söyledi. Bunun peşine düşecek enerjim yok ama öyle olmasa senin dediğin gibi çekişmeli açardı davayı herhalde.
Valla avukata değil bakkala da sorsan aynı şeyi söyler...Bu adam o kadar el üstunde yaşatmış ki seni 20 yıldır dünyadan haberin yok...Bekleyeni var mı bilemem ama bu ülke göz göre göre defalarca karısıni aldatıp, dövüp kadın dayanamayıp boşanmak isteyince çocuklarına 1000 TL nafaka vermemek için yıllarca çirkeflesen, onu bile vermeyen, arayıp sormayan koca kaynıyor...Yani bekleyeni olsa bile, istese seni de cocukları da süründürürdü ....Mahkemeler seni baba evine yollardi...Ama senin kocan çocuklarini çok seviyor, sadece onlar mağdur olmasın diye çırpınıyor... Tanımıyorum ama çok üzüldüm ben eşine de cocuklarına da....

Valla avukata değil bakkala da sorsan aynı şeyi söyler...Bu adam o kadar el üstunde yaşatmış ki seni 20 yıldır dünyadan haberin yok...Bekleyeni var mı bilemem ama bu ülke göz göre göre defalarca karısıni aldatıp, dövüp kadın dayanamayıp boşanmak isteyince çocuklarına 1000 TL nafaka vermemek için yıllarca çirkeflesen, onu bile vermeyen, arayıp sormayan koca kaynıyor...Yani bekleyeni olsa bile, istese seni de cocukları da süründürürdü ....Mahkemeler seni baba evine yollardi...Ama senin kocan çocuklarini çok seviyor, sadece onlar mağdur olmasın diye çırpınıyor... Tanımıyorum ama çok üzüldüm ben eşine de cocuklarına da....
Adam çocuklarını düşündüğü için veriyor bu kadar şeyi zaten kadını açıkçası umursadıgı yok.
Açıkçası kadının talepleri bana fazla geldi.
Adam çekişmeliye götürse kendisi zararlı çıkar ama hala farkında degil avukat öyle söyle dedi diyor :)
Avukat der tabi der de sen alamazsın sorun orada
Bekleyeni bile olsa adamın umurunda olur mu 3 sene ?
Bekler.

Sen o avukatı gözden geçir. Dava uzasın tamam, ama sen o davanın sonunda ne alabileceksin? Şimdi protokol düzenlenince alacaklarının üçte birini bile alamazsın.

Jameya Jameya nin konusu var, kadin cocugunu baleye gondermek istiyor ama ex destek olmuyor bahaneler ariyor. Ki sevgilisine araba almis bir herifmis. O da baba bu da baba, o da ex bu da ex adayi..

Cidden tek derdin rahatim bozulmasin.. cocuklarin buyumus artik, gencecik kadinsin.. ne n’olcam? Ne demek cidden…

Sen o avukatı gözden geçir. Dava uzasın tamam, ama sen o davanın sonunda ne alabileceksin? Şimdi protokol düzenlenince alacaklarının üçte birini bile alamazsın.
uzamaması için yanaşır diyor taleplerine zaten . Bekliyorum bugün yarın düzeltip protokolü getirir. buarada ben bu gelişmeleri ailemle paylaşmadım bu sefer, inşallah pişman olmam.

uzamaması için yanaşır diyor taleplerine zaten . Bekliyorum bugün yarın düzeltip protokolü getirir. buarada ben bu gelişmeleri ailemle paylaşmadım bu sefer, inşallah pişman olmam.
Ailenle paylaşsan ne olacak ki ?
Adam zaten boşanacak.
Sen de bir işe girip bir zahmet çalışacaksın, ya da ailenin yanına döneceksin.
Adam çocuklarını düşünmese zaten çekişmeliye kadar götürür sen de tutuşurdun.
Dua et vicdanlı adama denk gelmişsin.

Back
X