Eşinizin avukatı sahte avukat falan mı bunları kabul ediyor? Tazminat ve nafaka istemenizde bir sorun yok ama o istediğiniz miktarlar hakkınız değil. Hakkınız gibi görüyor olmanız ciddi bir soruna işaret ediyor. Bir yerde ben nasıl geçineceğim asgari ücretle yazmışsınız, o kadar rahatsız oldum ki insan bunu yazmaya utanır. Hiç çalışmadan, çocuk masrafı olmadan, asgari ücret alıp bir de nasıl geçineceğim demek... Nazik bir yorum yapamam buna. İnsanlar haftada 6 gün çalışıp o parayla ev geçindiriyor. Siz buna emek vermeden sahip olmak istiyorsunuz.
Adam sizinle evlenmiş, ayrılırken bu evlilik anlaşmasını bozduğu için tazminat ödemeli, bu okey. Evliyken elde ettiğiniz şeyler de ikinize ait, ortak bölüşülmeli, bu da tamam. Çocukların masraflarına ortak olmalı, siz tüm çocuk masrafını adama yıkmışsınız ama siz de bakım vereceksiniz, onu da bir noktada anlarım. Ama adam sizden ayrıldıktan sonra sizin nasıl geçineceğiniz onun sorunu değil. Size bir şey borçlu değil. Adam çalıştığı için işyeri ona ev vermiş, çalışıp sizinle ortak olan hayatındaki gelirden kısıp ev almamış yani evde bile o kadar hakkınız yok. Bunca yıl çalışmadım, şimdi ne yapayım demenizi anlasam da üslubunuz her şeyi kendi hakkı gören insan üslubu ama bunlar hakkınız değil. Yazılanlardan bir şey öğrenme gibi bir derdiniz de yok. Bu tavrınız size çok şey kaybettirir ve kaybettirmiş. Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Hiç mi dönüp kendiniz sorgulamıyorsunuz? Siz hayatınız boyunca eşinizin sağladığı rahata alışıp, hayatla yüzleşmeye korkup, tuzu kuru davrandıysanız, boşanma lafı bunca zamandır ortadayken kendi geleceğinizi düşünmediyseniz bu sizin sorununuz. Eşinizin avukatı aşırı beceriksiz olmalı sizin ölene kadar geçiminizi sağlamayı kabul etmesini önermek için.