• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocukla boşanma

Teşekkür ederim. İnsan içini dökmek istiyo o yüzden yazdım buraya kimseye biley anlatılmıyor malım. Yargılamak yerine destek oldunuz sağolun 🙏🏻
Ne demek allah yardımcınız olsun.Yolunuz çiçekler açsın

eleştirmeden okuyun lütfen.
2 kızm var biri 4 biri 2.5 yaşında 8 aylık hamileyim. Eşimle ikinci kızım yeni doğduğunda boşanma aşaması geçirdik çünkü benim evimde beni aldattı tanıdığım biriyle hala mahkemeliğim kadınla. Ben boşanacaktım ama bebeğim 50 günlüktü diğeri 1.5 yaşında bakamazdım tek başıma ailem destekti ama ne zamana kadar yanlarında kalabilirdim. Çalışmıyordum da günlerce aylarca özür diledi büyük kızım için affettim babasız bir gün duramadı. Bundan 9 ay önce yine aynı konuma geldik. Ben yaptıklarını hazmedemedim. Ve işin içinde şiddet aileye hakaret vs vardı ailem bana destek diye düşman bildi onları. Yaşadığım rezilliği anlatamam. Hayvancılık yapıyor. Yazın yaylaya çıktık çadırda aylarca yaşadım. Çocuk gelişimi mezunuyum ama iki yıllık hiç bilmememe rapmenn koyun sağdım peynir yaptım yağ yaptım. Anne babası da oradaydı her anımıza karıştılar herşeye şikayet laf çocuklarıma bile laf söylediler sustum. Yayladan gelip evimiz varken hayvanlar için konteynerde 21 M içinde 3 sene yaşadım. Yine bilmememe rağmen herşeyi yaptım erkeklerin yapacağı işi iki kızımla tek başıma yaptım ama her seferinde beceriksiz kabiliyetsiz oldum. Gözü dışarda hep başka kızlarla gönül eğlendirme derdinde her seferinde sustum çünkü ayrılırsam ailem kahrolacaktı iki çocuk var sonuçta. 9 ay önce ayrılmayı kafama koydım ama yine çocukları kıllandı beni durdurdu. Ve ayıptır söylemesi bile isteye beni hamile bıtaktı korunmadı. Şimdi diyeceksiniz sen neden korunmadın. 90 km uzaklıktayım şehirden yakınımızda değil market ev bile yok ilaç alamadım hap bulamadım. Ben ayrılmayayım diye üçüncüyü yaptı. Her neyse bayramda annemlere kahvaltıya gittik bi saat demeden kalktık annesgilie gittik. Saat 11 den 8 e kadar kalkmadı. 8. Ayımdayım onlar köyede oturuyor hava çok soğuk sancım başladı ki erken doğum riskim var kıpırdayamıyorum bile. Kızlar ateşlendi. Kalkalım dedim umursamadı. Neyse eve geçerken sancıdan Kıvranıyorum bana çok da y***ğımda banane gibi sözler söyledi. Bi clup yanından geçtik bayram bitti gelinsin artık dedi bende bağırdım çağırdım ona hakaret ettim ki o da bana ediyordu. Geçen hafta kızın birini mekana davet etmiş. Bende sen o hakkını kaybettin gidersen bu iş biter dedim kavga ettik o bana sövdü ben ona. Çocuğu doğurmadığıma şükrediyorum o an. İki gün oldu bana dedi ki istediğin olacak. Çocuğu doğur boşanacaz. Sanki ben suçluymuşum gibi kendini haklı çıkardı. Güya ev alcakmış bize alamazsa kirada oturacakmışız o zamana kadar evde kalabilirmişim. Bende dedim madem öyle bi niyetin var çocuk doğmadan boşan. O da yok iki ay daha beklerim dedi eşyalarını aldı konteynera gitti bizi evde bıraktı. Ben şimd ne yapucam. Durumu iyi nafaka verecek ama ya vermezse üç çocuk yaptı başımabırqktı kendi hayatını yaşayacak benim kızlarım mahvolacak. Daha okula bile gitmiyorlar. Öbür yolda geliyo bakıma ihtiyacı var. Tamam ailem yanımda ama ne zamana kadar olabilirler. Çalışamam onlara bakmam lazım ya bakmazsa. Herşeti başkasının üstünebişey de alamam zaten. Ne yapacagım ne edeceğim bilmiyorum bile.
Tanıdığınız biriyle sizi kendi evinizde aldatan ve gözü sürekli dışarıda olan biriyle nasıl birlikte olmaya devam edebiliyorsunuz, içiniz nasıl alıyor?

1.5 yaşında çocuk annesi yanında olduğu sürece babasının yokluğunu anlayıp duramayacağına inanamadım.

Her şeyi göz göre göre kabullenmişsiniz.

O zamanlar bilmiyordum dedim ya doğumdan sonra öğrendim o zamana ladar dünyanın en harika eşi ve babasıydı güya
Ben kıyamam size. Boşanmak kolay evliliği sürdürmek mühim olan. Keçilerin sayısını arttırmaya ve 4. çocuğu yapmaya bakın. Çadır veya konteyner fark etmez. Önemli olan midenizden daha değerli çocuklarınız. Eşiniz de döner dolaşır evine gelir merak etmeyin. Sıcacık yuvanızda mutluluklar 🥰

Çok üzücü gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Bebeklere üzüldüm. :(

Çocuklarımı ortada koyack halim yok zaten midem bulanıyor ama onların geleceği benim midemden daha değerli. Üç kızı tek başına yetiştirmek kolay depil. Keyfimden çekmedim bunca zaman kahrını
Sancı çekerken size çok da yar…ğımda diye konuşan, konteynırlarda hayvanların içinde yaşatan, sürekli aldatan, belki de hastalık taşıyan bir adamla kız çocuğu yetiştirmek. Süper planlama. Biz yemedik.

Şu çocukları bahane etmeyi bırakın artık. Aileniz arkanızda olmasa neyse deriz. Üç çocukla konfor alanından çıkmak istemeseniz neyse deriz ama öyle bir alanınızda yok ki. Saçma sapan hayatlarınıza çocukları da dahil ediyorsunuz. Sizin gibi kadınların tek derdi koca deliliği. Böyle bir adamla evliliği sürdürmek, ilişkiye girmek bile tuhafken bir de gelmiş neden korunamadığınızı anlatıyorsunuz. Baştan da kuralı koymuş eleştirmeyin diye. Oldu.

Şimdi size kızsam mı üzülsem mi bilemedim inanın.

Yazılanlara cevap veriyorsunuz. Hem de böyle çok cevval, çok üstten üstten yazıyorsunuz. Bazıları öyledir. Tabiat meselesi tabi. Ama sizinki tabiat meselesi değil.

Siz hemcinslerine aslan kaplan kesilen ama kocasına baş kaldıramayan bazı tipler vardır ya. Siz onlardan birisiniz.

Öncelikle bu üslubu, bu öfkeyi bir bırakın. Konuşacaksak o şekilde konuşalım. Sizi aldatan, clublarda kızlarla date yapan biz değiliz. Haliyle bu öfkenin hedefi de biz olamayız.

benim evimde beni aldattı tanıdığım biriyle hala mahkemeliğim kadınla
Mesela? Kadınla mı mahkemelik olmaya gücünüz yetiyor? Neden hemcinslerinize saldırıyorsunuz?

Eşinizin koynuna giriyorsunuz, kadınla mahkemelik oluyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun bu normal mi?

Sizin yaşadığınız hayat burdaki birçok kadına çok çok uzak. Haliyle ben de dahil birçoğumuz sizi anlayamayız. Şehirden kilometrelerce uzak bir mezrada yaşıyorsunuz, koyunlarınız var bakımını siz yapıyorsunuz.

Küçümsediğiniz kotunlar keçiler bi öğretmen maaşının 10 katını bi ayda veriyor size.
Küçümseme davranışı tamamen size ait burada. Madem bir öğretmenin maaşını 10a katlıyorsunuz ki siz ortalamanın çok cok üstündesiniz neden korkuyorsunuz. Neden kiraya çıkıyorsunuz? Ev alın geçin oturun.

Sizin düşmanınız biz değiliz. Kocanız. Sizi mecbur ettiği hayatta bir spiral taktırmanız, bir dk hapı almanız bile imkansız diyorsunuz. Sonra da bize saldırıyorsunuz.

Biz mi gönderdik sizi yaylaya? Biz mi hamile bıraktık.
Ben ayrılmayayım diye üçüncüyü yaptı
Yo hayır. Keyfi yaptı. Siz zaten boşanmaya niyetli degildiniz ki.

Bakın insan aldatılmayı affedebilir, ben buna okeyim. Cidden okeyim bu arada. Ama sizin konunuzda eşiniz sizin boşanmanıza engel olmaya çalışmadı. Siz zaten boşanmaya kalkmiyorsunuz. Ayrıca bosanmaniza neden engel olsun kendisi bayılıyor boşanalım diye.

Bi clup yanından geçtik bayram bitti gelinsin artık dedi
Aldatılmak başka bu başka mesela. Insan aldatır ve onun da bir yolu yordamı vardır. Bi duruşu vardır. Bu Aldatılmak değil. Kocanız sizinle eğleniyor. Sizi o kadar iplemiyor ki. Siz onun için bir eglence malzemesi olmuşsunuz.

Lütfen öfkenizi forumdan dışarı bırakın. Düşmanınızı yanlış yerde aramayın. Bizler sizin için üzülüyoruz sadece.

Yarın benzer bir durumda ben de olabilirim. Bunu bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bu durumda hemcinsime değil eşime saldırırım. Mahkeme yolu, sadece hemcinslerimize açık değil.

2 kızm var biri 4 biri 2.5 yaşında 8 aylık hamileyim. Eşimle ikinci kızım yeni doğduğunda boşanma aşaması geçirdik çünkü benim evimde beni aldattı tanıdığım biriyle hala mahkemeliğim kadınla. Ben boşanacaktım ama bebeğim 50 günlüktü diğeri 1.5 yaşında bakamazdım tek başıma ailem destekti ama ne zamana kadar yanlarında kalabilirdim. Çalışmıyordum da günlerce aylarca özür diledi büyük kızım için affettim babasız bir gün duramadı. Bundan 9 ay önce yine aynı konuma geldik. Ben yaptıklarını hazmedemedim. Ve işin içinde şiddet aileye hakaret vs vardı ailem bana destek diye düşman bildi onları. Yaşadığım rezilliği anlatamam. Hayvancılık yapıyor. Yazın yaylaya çıktık çadırda aylarca yaşadım. Çocuk gelişimi mezunuyum ama iki yıllık hiç bilmememe rapmenn koyun sağdım peynir yaptım yağ yaptım. Anne babası da oradaydı her anımıza karıştılar herşeye şikayet laf çocuklarıma bile laf söylediler sustum. Yayladan gelip evimiz varken hayvanlar için konteynerde 21 M içinde 3 sene yaşadım. Yine bilmememe rağmen herşeyi yaptım erkeklerin yapacağı işi iki kızımla tek başıma yaptım ama her seferinde beceriksiz kabiliyetsiz oldum. Gözü dışarda hep başka kızlarla gönül eğlendirme derdinde her seferinde sustum çünkü ayrılırsam ailem kahrolacaktı iki çocuk var sonuçta. 9 ay önce ayrılmayı kafama koydım ama yine çocukları kıllandı beni durdurdu. Ve ayıptır söylemesi bile isteye beni hamile bıtaktı korunmadı. Şimdi diyeceksiniz sen neden korunmadın. 90 km uzaklıktayım şehirden yakınımızda değil market ev bile yok ilaç alamadım hap bulamadım. Ben ayrılmayayım diye üçüncüyü yaptı. Her neyse bayramda annemlere kahvaltıya gittik bi saat demeden kalktık annesgilie gittik. Saat 11 den 8 e kadar kalkmadı. 8. Ayımdayım onlar köyede oturuyor hava çok soğuk sancım başladı ki erken doğum riskim var kıpırdayamıyorum bile. Kızlar ateşlendi. Kalkalım dedim umursamadı. Neyse eve geçerken sancıdan Kıvranıyorum bana çok da y***ğımda banane gibi sözler söyledi. Bi clup yanından geçtik bayram bitti gelinsin artık dedi bende bağırdım çağırdım ona hakaret ettim ki o da bana ediyordu. Geçen hafta kızın birini mekana davet etmiş. Bende sen o hakkını kaybettin gidersen bu iş biter dedim kavga ettik o bana sövdü ben ona. Çocuğu doğurmadığıma şükrediyorum o an. İki gün oldu bana dedi ki istediğin olacak. Çocuğu doğur boşanacaz. Sanki ben suçluymuşum gibi kendini haklı çıkardı. Güya ev alcakmış bize alamazsa kirada oturacakmışız o zamana kadar evde kalabilirmişim. Bende dedim madem öyle bi niyetin var çocuk doğmadan boşan. O da yok iki ay daha beklerim dedi eşyalarını aldı konteynera gitti bizi evde bıraktı. Ben şimd ne yapucam. Durumu iyi nafaka verecek ama ya vermezse üç çocuk yaptı başımabırqktı kendi hayatını yaşayacak benim kızlarım mahvolacak. Daha okula bile gitmiyorlar. Öbür yolda geliyo bakıma ihtiyacı var. Tamam ailem yanımda ama ne zamana kadar olabilirler. Çalışamam onlara bakmam lazım ya bakmazsa. Herşeti başkasının üstünebişey de alamam zaten. Ne yapacagım ne edeceğim bilmiyorum bile.
Aldatılmışsın ve şuanda aldatan adamdan hamilesin.Gerisini okumadım.Oh iyi olmuş demem asla ama üzüleceğim bir durum da değil kesinlikle.Üyelik iptali olmuş zaten.Kime ne anlatacaksın.

Ailem destekti nezamana kadar kalabilridim diyorsunuz, konteynerde yağ peynir yapmayı biliyorsunuz. Onlara hizmet edeceğinize bosanip bı ise girip calissaydiniz size değil de cocuklara çok yazık olmuş

İkincide öğrendim aldatıldığımı. Ekmek parasıdır dedim elimden geleni yaptım. İlerde çocuklarım rahat olur belki diye düşündüm. Biz çok rahat büyünedik. Küçümsediğiniz kotunlar keçiler bi öğretmen maaşının 10 katını bi ayda veriyor size. Değiştiğini düşündiğünüz biri için affedici olabiliyorsunuz evet. İki tane küçük kızımlq kimin tuvaletini temizleyeceğim. Etrafta bu kadar pislik insan varken kime güveneceğim. Evimdeki de onlardan biriymiş ama en azından kızlarım için en güvenli yerdi. Şimdi eleştirdiniz rahatladınız okey. Ama ben bundan sonrası için akıl almaya yazdım geçmişte yaşananlar için değil. Şu an sizde benim midemi bulandırıyorsunuz. Yargılamak insanlığın en kötü tarafıdır. bunları yazdınız ama Umarım yaşamazsınız sizde aynılarını
Bu adamın değişmeyeceğini bilmen lazım kabul edip parası için çekeceksin o zaman ki bu zamana kadar öyle yapmışsın.
Ben aldatılmadim bile ama gözünün dışarıda oluşunu bilmem yetti gözü açılmamış bebekle ayrıldım boşandım
Nasıl bunca saygısızlığı kaldırabiliyorsunuz anlayamıyorum.
Boşanmak yada görmezden gelip aynı yaşamaya devam etmek başka tercihin yok

Boşanmaya cesaret edemediniz olabilir çoğu kadın bu durumu yaşıyor ama ilk çocuktan sonra diğer ikisini neden yaptınız,korunsaydınız demiyorum sevişmemek gibi bir seçeneğinizde vardı,başk kadınlarla düşüp kalkmış adamla birlikte olmasaydınız,cinsellik olmadanda yaşanabiliyor çoğu çiftin yok denecek seviyelerde zaten kaldıki siz aldatılmışsınız şöyle karaktersiz bir adamla birlikte olmaya devam etmişsiniz üstüne çocuk yapmaya devam etmişsiniz,sizin mağdur olduğunuzu düşünmüyorum,mağduriyet seçeneği olmayan insanların sınandığı bir zorunluluk,siz boşanıp ailenizin yanına gidip bir işte çalışıp tek çocukla yeni bir hayat kurabilirmişsiniz ama yapmamışsınız.

Şehirden 90 km ötede ev yok market bile yok hap alacak ama clup var öyle mi?

Diğer çocukları hastahanede doğurmadınız mı niye demediniz orda hemşirelere ben artık korunmak istiyorum diye, en ücra yerde bile sağlık ocağı var artık.
Maalesef bende gördüm böyle bir yer, normal ev gibi görünüyor, eğer yeğenim demeseydi ben köy lokantası filan diye düşünüyordum, şehirlerdeki kulüpler gibi değil görüntü giriş vs , Ankara bizim memlekete 400 - 500 km mesafede ve oradan o kulübe geliyormuşlar , duyduklarıma inanamadım malum Ankara pavyonlarıyla ünlü.

Maalesef bende gördüm böyle bir yer, normal ev gibi görünüyor, eğer yeğenim demeseydi ben köy lokantası filan diye düşünüyordum, şehirlerdeki kulüpler gibi değil görüntü giriş vs , Ankara bizim memlekete 400 - 500 km mesafede ve oradan o kulübe geliyormuşlar , duyduklarıma inanamadım malum Ankara pavyonlarıyla ünlü.
Tabiiki var.

Kocanın aldattığı kadınla hâlâ mahkemelik olabilecek kadar cevval biri,pavyon var ama hap yok ondan korunamadım demesine gönderme yapmıştım, mahkemenin yollarını bulmuş ama sağlık ocağı desen yok yersen.

Back
X