3 çocukla çalışma fikri

su ara bu konuda cok dertli bir insan olarak krese verip calisirsin diyoruz da kres ucretleri asgarinin yarisini gecti .ikizlerim var krese calisiyoruz gibi bir sey artik
Aynı şeyi düşündüm geçen arkadaşım bakıcısının parasını söyledi benim maaşımla aynı

normal iş tecrübeniz olsa,işinize devam edin derdim. Şimdi gireceğiniz iş muhtemelen asgari ücret olur. Onu da bakıcı ve kreş ücretine verirsiniz.
Bir süre daha idare edin,evden yapılabilecek işler yapın.
Altınlarınızi da kur korumalı altin hesabında biriktirin. Kuveyt turkte saniyorum, hem altin hesabi hem de kar payı veriyor . Emin değilim gidip görüşebilirsiniz.

Merhaba hanımlar kulübe yeni üye oldum.Ara sıra takip ediyordum.Buradaki tecrübeli hanimlardan fikir almak istedim.Ben şuan ev hanımıyim çalışmıyorum.Esim fabrikada sevkiyat bölümünde çalışıyor maasida fena değil askeri ücretin üstünde ve pek çok desteğide oluyor fabrikanın.Allah'a şükür geciniyoruz.Ev kayinpederimin altlı ustluyuz kira vermiyoruz.Fakat ev 20 sene üstü olduğu için çok fazla tadilat işi var arabamız desen 20 seneye yaklaştı.Her ay azda olsa birikim yapmaya çalışıyorum ama 1 gram bazende 2 gram alabiliyoruz.Bende çalışmaya karar verdim.Seneye oğlum 3. Sınıf olacak.Kizim 5 yaşında anaokuluna başlayacak.Kucugumde 2 yaşında oluyor.Onuda sütten ayırıp tuvalet eğitimini veririm diyorum.Kendimde vardiyalı bulup eşimle dönüşümlü bakarız dedim fakat pek yanasmadi.Hepsi okula başlasın öyle diyor.Kucugu sensiz durmaz dedi.Sizce ne yapmalıyım?Eşimi ikna mi etmeliyim yoksa çocukların büyümesini mi beklemeliyim?
Bence çalışmanız şart. Bu çocukların giderlerini asıl okula başladıklarında çok iyi anlarsınız bu sefer eşiniz çalışmanızı isteyecektir zira masrafları karşılaması baya zorlaşacak.

3 çocukla vardiyalı iş hem sizin için hem eşiniz için çok zor olur kucuk çocuğunuz seneye 2 yaşında olacakmış ama asıl zorluklar o yaşta başlıyor 2 yaş sendromu,sonra ha deyince tuvalet eğitimi verilmiyor çocuk istemedikten sonra ,vardiyali çalışırken nasıl bakacaksınız peki bu düzene göre hiç uyumadan hem siz hem eşiniz işe gidecek.

Üç çocuğunuz var ve sadece eşiniz çalışıyorsa sizin bir an evvel çok acil işe başlamanız gerek hem de, birincisi hem çocuklarınızın geleceği için, hem artık her şey bu kadar pahalı iken bir de üç çocuk büyütmek kolay değildir mutlaka çalışmanızı tavsiye ederim ne yapın edin çalışın eşinizi ikna edin çocuklarınızın geleceği için çok önemli bir konu..
Bende bu açıdan düşündüm zaten bu zamana kadar hep birlikte beraber yaptık herseyi eşyalarımızi taksitle aldık.Arabamizi kendimiz biriktirdik eşimin abisi ve babasınin bir miktar yardımları oldu tabi sagolsunlar.Kendime birsey almam pek çoluk çocuğuma alırım herseyleri olsun diye.

Sanırım ilk defa böyle bir yorum yapacağım. Geriye 1-2 gr atabiliyorsaniz demek ki çok da sıkışık değilsiniz. İşiniz normal sabah git akşam gel gündüz bakıcı/kreş olsa çalışın tabii diyeceğim de 3 çocukla vardiyalı çalışan 2 kişi uzun vadede sizi yer bitirir bu durum çocuklara da yazık olur.

2 yaşındaki cocuk vardiyalı bakılmaz ki,

27 yaşında 3 cocuk? Umarım 4. Yü de yapmazsınız.

Büyütüp ilkokula başlatıp öyle çalışmanız daha uygun
3. Supriz oldu.Ben sorunlu bir ailede büyüdüm.Babam anneme eziyet eden biri. Derslerim çok iyiydi.O zamanlar ygs deniyordu.Universite sınavına girmiştim.Alan sınavı lys parasını yatırdığım halde giremedim babam yüzünden.Aof uluslararası ilişkiler bölümüne kaydolmuştum onunda devamı gelmedi.20 yaşında anne oldum ama hiç pişmanlığım yok eşimden yana çok memnunum.

Sanırım ilk defa böyle bir yorum yapacağım. Geriye 1-2 gr atabiliyorsaniz demek ki çok da sıkışık değilsiniz. İşiniz normal sabah git akşam gel gündüz bakıcı/kreş olsa çalışın tabii diyeceğim de 3 çocukla vardiyalı çalışan 2 kişi uzun vadede sizi yer bitirir bu durum çocuklara da yazık

2 yaşındaki cocuk vardiyalı bakılmaz ki,

27 yaşında 3 cocuk? Umarım 4. Yü de yapmazsınız.

Büyütüp ilkokula başlatıp öyle çalışmanız daha uygun

2 yaşında çocuk vardiyalı bakılmaz demeye geldim. Mesela siz gece vardiyasındasınız, gece eşiniz baktı çocuklara. Sabah işe gidecek yorgun, siz işten geleceksiniz yorgun. Bir de çocuk mu bakacaksınız tüm gece çalışıp? Yani ben mi yaşlandım bilmiyorum :p kk kadınları maaşallah eğer yapabilen varsa :) sonra vardiya değişecek aynı şey eş için de geçerli.

İşe girebilirsiniz ama bakıcı bulun. Maaşım bakıcıya gider derseniz kreşe verin tuvalet eğitimi sonrası. Daha ucuz olabilir ama ikise bir hastalanıp kreşe gidemeyeceği günler olacağını, okulların tatil olup evde kalacaklarını unutmayın. Her türlü bakıcı daha konforlu gibi oyun grubuyla çocuğun gelişimi de desteklenenilir durumunuz yeterse.
Mis gibi de bakılır vardiyalı.Belkide denemediğin için zor gibi görünüyor size ama inanın işin içine girince bir enerji yükleniyor.2 çocuğumuza böyle büyüttüm.
Konu sahibi eşini ikna et bence.

Sıkışık değiliz çok şükür.Ben eşime destek olmak amaçlı düşündüm birazda mesela tek kişi çalışırken 3 senede biriken 2 kişi çalınca daha kolay birikir.En azından çocuklar büyüyene kadar evin tadilat işi halolsa diyorum.3 ü okula başlayınca masraflar artacak o zaman biriktirme şansıda olacağını sanmıyorum.Baktimki zor geliyor bırakırım diyede düşündüm.

Mis gibi de bakılır vardiyalı.Belkide denemediğin için zor gibi görünüyor size ama inanın işin içine girince bir enerji yükleniyor.2 çocuğumuza böyle büyüttüm.
Konu sahibi eşini ikna et bence.
Benimde gözüme zor gelmiyor.Isin içine girince değişir mi bilemem.Esim aslında ilgili bir babadır.Cocuklar hastalanınca bensiz doktora götürür.Ben küçüğüne bakıyor olurum.Evde olduğu zamanlar okula getirip götürür oğlumu.Gecen iki gün hasta yattım çocuklarda hastaydı hastaneye götürdü onları.Kahvalti türü hazırladı.Elinden birseyler gelmeyen ters biri olsa zaten cesaret edemem.

2 değil de 2,5 3 yaşında kreşe verip çalışsanız daha iyi olmaz mı? Çünkü zaten o yaştan sonra siz çalışsanız da çalışmasanız da gelişimi açısından evde değil kreşte olması gerekiyor

3 çocukla vardiyalı iş hem sizin için hem eşiniz için çok zor olur kucuk çocuğunuz seneye 2 yaşında olacakmış ama asıl zorluklar o yaşta başlıyor 2 yaş sendromu,sonra ha deyince tuvalet eğitimi verilmiyor çocuk istemedikten sonra ,vardiyali çalışırken nasıl bakacaksınız peki bu düzene göre hiç uyumadan hem siz hem eşiniz işe gidecek.
Sirayla mesela o 12 8 ben 4 12 ben zaten geceden uyumuş oluyorum oda gündüz uyur bu şekilde.Tuvalet eğitimi çocuktan çocuğuda değişiyor.4 yaşındaki kızım kendi yapar temizler.Ellerini yıkar küçüğü daha zorlu olursa süreç uzar tabi biraz daha beklerim o zaman 2 buçuk 3 e doğru olur deneyip görmek lazım

2 değil de 2,5 3 yaşında kreşe verip çalışsanız daha iyi olmaz mı? Çünkü zaten o yaştan sonra siz çalışsanız da çalışmasanız da gelişimi açısından evde değil kreşte olması gerekiyor
4 yaş ideal olur bence diye düşünüyorum.Kendini de daha iyi ifade etmesi acisindan.1 sene daha beklerim belkide dediğiniz gibi.Esime güveniyorum aslında ama o kendine güvenemiyor.Bu arada kayinvalidemde var üst katında.Suan gorumcemin ikizleri olduğu için gündüzleri onun yanına gidiyor.Surekli bakmaz ama eşimin zorlandığı yerde de yardımcı olur.

su ara bu konuda cok dertli bir insan olarak krese verip calisirsin diyoruz da kres ucretleri asgarinin yarisini gecti .ikizlerim var krese calisiyoruz gibi bir sey artik
Aynen canım zaten iki çocuk okula gidiyor olacak.Ki zaten ben birikim olsun eşime destek olayım diye istiyorum.Eş artı zorlandığı yerde kayinvalide destegiyle olur diye düşünmüştüm.

yorulmayacaginiz bir is olsa olur derdim de, boyle vardiyali falan muhtemelen egitiminiz olmadigi icin beden gucune dayali isler yapmak zorundasiniz, 3 cocukla zor olur bu.

6, 4 yaş ve 14 aylık yavrularım var, üç ay önce bir arkadaşımın ricası üzerine, devraldığı iş yerine eleman yetiştirmek için geçici süreli başladım, kv. sağ olsun üçüyle de ilgileniyor, iş yerinde de yorulmuyorum ama yine de zor geliyor, çocuklar da mutsuz, açıkçası arkadaşım azat etsin diye bekliyorum, yapamaz mısınız, yaparsınız ama tüm aile zorlanırsınız.

sorma valla bende arastirdim kres paralari ucmus resmen..

6, 4 yaş ve 14 aylık yavrularım var, üç ay önce bir arkadaşımın ricası üzerine, devraldığı iş yerine eleman yetiştirmek için geçici süreli başladım, kv. sağ olsun üçüyle de ilgileniyor, iş yerinde de yorulmuyorum ama yine de zor geliyor, çocuklar da mutsuz, açıkçası arkadaşım azat etsin diye bekliyorum, yapamaz mısınız, yaparsınız ama tüm aile zorlanırsınız.
ay ya cocuklarin mutsuzsa valla birakmani tavsiye ederim... benimde 5 yas ve 2.5 yas var agliyolar ise girsem dedigimde bile. kiyamam valla durumun iyi kotu idare ediyosa birak biraz daha buyusunler 14 aylik bile cok kucuk. Allah yardimcimiz olsun bu devirde ekonomi de zor

Back
X