• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Gün embriyosu

bohem87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
140
Puanlar
53
Merhaba elimde son 1 embriyo kaldı ve son kez deneme yapacağım.
İlk tedavide 6aa genetiği geçen embriyo kimyasal gebelik olunca çok zor bir ay geçirdim. Eski bir 3. Gün embriyom vardı ekim ayında toplanan onu transfer edip etmemeyi tedaviyi bırakıp bırakmamayı düşünüyorum.
Bu emriyo için asimetrik dediler çok şans vermediler, fragmantasyonu yüzde 15miş.
3. Gün az kalitede embriyo transfer eden ya da bu görüntü ile amatör bir yorum yapabilecekl var mıdır

Eklentiler

• IMG_6580.webp
    IMG_6580.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 100
Umarım en kısa zamanda hayırlısı ve sağlıkla gelsin bebişin 🤲🙏🫶

Bence bu embryioyu transfer aşamasında çözdürüp 5e tasıtmalısın. Gene doğal siklus ilerlerseniz ilaç yükü de azalmış olur. Kendi döngünde risk alarak transfer ettirmiş olursun. 5e ilerlerse ne ala 🍀 İlk transferim 3. gün 8 hücreli grade 1 çift transferdi. Şimdiki aklım olsa çözfdürüp 5 e tasınırlarsa transfer olayım derdim.

embriyo görselini alıp gpt ye sordum. söyle yorumladı :

• Hücreler (blastomerler) eşit boyutta değil → bu bir miktar kaliteyi düşürebilir
  • Hücre sayısı yaklaşık 7–9 civarı gibi görünüyor (muhtemelen 3. gün civarı olabilir)
  • Fragmentasyon (parçacıklar) var → ortadan biraz fazla gibi duruyor
  • Hücre sınırları seçiliyor ama çok “pürüzsüz” değil
📊 Bu ne demek?

• İdeal bir embriyoda:
    • Hücreler eşit olur
    • Fragmentasyon çok az olur (%0–10)
  • Bu görüntü:
    👉 Orta kalite (grade 2 / B-C arası) gibi duruyor
⚠️ Ama çok önemli bir gerçek:

Tek bir fotoğrafla kesin kalite belirlenmez çünkü:
  • Embriyonun gelişim hızı (gününe göre hücre sayısı) önemli
  • Simetri + fragmentasyon oranı birlikte değerlendirilir

Merhaba elimde son 1 embriyo kaldı ve son kez deneme yapacağım.
İlk tedavide 6aa genetiği geçen embriyo kimyasal gebelik olunca çok zor bir ay geçirdim. Eski bir 3. Gün embriyom vardı ekim ayında toplanan onu transfer edip etmemeyi tedaviyi bırakıp bırakmamayı düşünüyorum.
Bu emriyo için asimetrik dediler çok şans vermediler, fragmantasyonu yüzde 15miş.
3. Gün az kalitede embriyo transfer eden ya da bu görüntü ile amatör bir yorum yapabilecekl var mıdır

Umarım en kısa zamanda hayırlısı ve sağlıkla gelsin bebişin 🤲🙏🫶

Bence bu embryioyu transfer aşamasında çözdürüp 5e tasıtmalısın. Gene doğal siklus ilerlerseniz ilaç yükü de azalmış olur. Kendi döngünde risk alarak transfer ettirmiş olursun. 5e ilerlerse ne ala 🍀 İlk transferim 3. gün 8 hücreli grade 1 çift transferdi. Şimdiki aklım olsa çözfdürüp 5 e tasınırlarsa transfer olayım derdim.

embriyo görselini alıp gpt ye sordum. söyle yorumladı :

• Hücreler (blastomerler) eşit boyutta değil → bu bir miktar kaliteyi düşürebilir
  • Hücre sayısı yaklaşık 7–9 civarı gibi görünüyor (muhtemelen 3. gün civarı olabilir)
  • Fragmentasyon (parçacıklar) var → ortadan biraz fazla gibi duruyor
  • Hücre sınırları seçiliyor ama çok “pürüzsüz” değil
📊 Bu ne demek?

• İdeal bir embriyoda:
    • Hücreler eşit olur
    • Fragmentasyon çok az olur (%0–10)
  • Bu görüntü:
    👉 Orta kalite (grade 2 / B-C arası) gibi duruyor
⚠️ Ama çok önemli bir gerçek:

Tek bir fotoğrafla kesin kalite belirlenmez çünkü:
  • Embriyonun gelişim hızı (gününe göre hücre sayısı) önemli
  • Simetri + fragmentasyon oranı birlikte değerlendirilir
Ben de yapay zekaya sordum, hocam 5. Güne götürme taraftarı değil. Transfer edelim ya da yeniden tıplayalım dedi. Ama adetimde yine 1 tane yumurta olunca ha bunu transfer etmişiz ha 1 taneyi toplamışız dedik. Benim yumurtam 1 her ay. O yüzden tedaviye yeniden başlamam, hiç gücüm yok yumurta toplatmaya. 5. Güne götürelim Dedim ama hoca boşa strese sokmayalım bu embriyoyu olacaksa rahimde devam efmesi mantıklı dedi çok şans vermedi

Ben de yapay zekaya sordum, hocam 5. Güne götürme taraftarı değil. Transfer edelim ya da yeniden tıplayalım dedi. Ama adetimde yine 1 tane yumurta olunca ha bunu transfer etmişiz ha 1 taneyi toplamışız dedik. Benim yumurtam 1 her ay. O yüzden tedaviye yeniden başlamam, hiç gücüm yok yumurta toplatmaya. 5. Güne götürelim Dedim ama hoca boşa strese sokmayalım bu embriyoyu olacaksa rahimde devam efmesi mantıklı dedi çok şans vermedi
Görüntü yorumlayamam. Hiç görmemiştik biz. Önce siz inanın ama. Çok umutsuzsunuz. Elinizde bir embriyo var sonuçta. Yumurtanız da var. Vücudunuzu transfere iyi düşüncelerle hazırlayın

Görüntü yorumlayamam. Hiç görmemiştik biz. Önce siz inanın ama. Çok umutsuzsunuz. Elinizde bir embriyo var sonuçta. Yumurtanız da var. Vücudunuzu transfere iyi düşüncelerle hazırlayın
Kimyasal gebelikten sonra umutlanmaya hak görmüyor insan kendinde.

Kimyasal gebelikten sonra umutlanmaya hak görmüyor insan kendinde.
Her deneme birbirinden farklı. Kayıp yaşayanların da sonradan sağlıklı gebelikleri olabiliyor. Düşük amh, tek 3. gün embriyosu ve taze transferle sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaşım bebeği daha küçükken doğal yoldan hamile kaldı üstüne. Siz iyi düşünmeye çalışın. Olmaz denilen nelerin olduğunu burada da çok okudum. Allah isteyen ve layığıyla bakabilecek herkese, sağlıkla ve vaktinde bebeğine kavuşabilmeyi nasip etsin. Her şey yolunda gider inşallah bu defa 🙏

Her deneme birbirinden farklı. Kayıp yaşayanların da sonradan sağlıklı gebelikleri olabiliyor. Düşük amh, tek 3. gün embriyosu ve taze transferle sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaşım bebeği daha küçükken doğal yoldan hamile kaldı üstüne. Siz iyi düşünmeye çalışın. Olmaz denilen nelerin olduğunu burada da çok okudum. Allah isteyen ve layığıyla bakabilecek herkese, sağlıkla ve vaktinde bebeğine kavuşabilmeyi nasip etsin. Her şey yolunda gider inşallah bu defa 🙏
Amin inşaAllah teşekkür ederim dilekleriniz için. Sabır sınavı zormuş.

Allah yardımcınız olsun. Benimde elimde 3. Gün embriyosu var. Bugün 5. Güne gelemedi diğer embriyolarım. Ama şöyle düşünün hepimiz çok iyi embriyolardan mı dünyaya geldik bence var olan her embriyoya şans vermelisin. Olmazları olduran Rabbim inşallah oldurur 🤲

Back
X