3 Gün Su Orucu

Bloss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
5.451
19.802
198
Bugün itibariyle 3 gün su orucu yapacağım, bakalım vücuduma ne gibi etkileri olacak.

Burada 3 gün içinde neler yaşadığımı yazacağım.

Tamam su içmek güzel birşey, ancak sadece su ile karın doyurup diyet yapmak yanlış. Vücudun proteine, vitamine ve karbonhidrata ihtiyacı var.

Diyet yapılacaksa, buna spor ve sağlıklı beslenme eklenir.

Baş dönmesi, ağrısı olur üzerine de bulantı belki kusma. 3 gün kulağa azgelse de, vücuda çok.

Yine de sen bilirsin.

Tamam su içmek güzel birşey, ancak sadece su ile karın doyurup diyet yapmak yanlış. Vücudun proteine, vitamine ve karbonhidrata ihtiyacı var.

Diyet yapılacaksa, buna spor ve sağlıklı beslenme eklenir.

Baş dönmesi, ağrısı olur üzerine de bulantı belki kusma. 3 gün kulağa azgelse de, vücuda çok.

Yine de sen bilirsin.
Bu oruç bazı yerlerde hatta şifa orucu diye geçiyor, 40 gün yapanlar bile var.
Bu 3 gün içinde su ve vitamin takviyesi alacağım.
Ben bu süreci diyet olarak adlandırmıyorum, benim istediğim vücudu toksinlerden arındırmak ve yenileyici etkiyi görmek.

Ben de merak ediyorum bu süreç nasıl ilerleyecek, yaşadıklarımı iyisi ve kötüsüyle yazacağım.

Bu oruç bazı yerlerde hatta şifa orucu diye geçiyor, 40 gün yapanlar bile var.
Bu 3 gün içinde su ve vitamin takviyesi alacağım.
Ben bu süreci diyet olarak adlandırmıyorum, benim istediğim vücudu toksinlerden arındırmak ve yenileyici etkiyi görmek.

Ben de merak ediyorum bu süreç nasıl ilerleyecek, yaşadıklarımı iyisi ve kötüsüyle yazacağım.
Başladın yani, saat 12 ve hala bizimlesin :KK48:

Şaka bi yana, dışarı çıkmayacaksındır inşallah. Göz kararması, baş dönmesi olursa bırak lütfen. 3 gün için ne olur bilmiyorum, ama daha uzunu kesin sakat. Mide küçülmesi, protein yıkımı olursa geri dönüşü zor sıkıntılar çıkar. Kendini sakın zorlamaa

Şu an 14,5 saat geçti geriye 57,5 saat kaldı.
Kendimi iyi hissediyorum açlık hissi yok.
Evdekilere yaptığım çorbanın kokusu çok güzeldi ama koklayarak tadına bakmış gibi oldum😅
Bugün yarım saat meditasyon yaptım iyi geldi.
Akşam yatmadan önce lenf massaji ve sonrasında ılık bir duş almayı düşünüyorum.
Şimdilik bu kadar, bakalım yarın nasıl geçecek.

Şu an evde kimse olmadığı için rahatım, birazdan yemek yapmaya başlayacağım.
Bağırsaklar boş olunca çok hissedilmiyor yalnız bir şey görünce insanın canı çekiyor.
Neredeyse 38 saat geçti:KK71: mutluyum.
Akşam tekrar yazacağım, ilginiz için teşekkürler Samsonn Samsonn .

Şu an evde kimse olmadığı için rahatım, birazdan yemek yapmaya başlayacağım.
Bağırsaklar boş olunca çok hissedilmiyor yalnız bir şey görünce insanın canı çekiyor.
Neredeyse 38 saat geçti:KK71: mutluyum.
Akşam tekrar yazacağım, ilginiz için teşekkürler Samsonn Samsonn .
Maşallah, aman son gün son saate kadar sorunsuz geçsin inşallah.

Normal yemeğe geçiş de tuhaf olacaktır değil mi? O kadar uzun süre mide boş kalınca her halde azar azar yiyip alıştırmak gerekecek ;)

Maşallah, aman son gün son saate kadar sorunsuz geçsin inşallah.

Normal yemeğe geçiş de tuhaf olacaktır değil mi? O kadar uzun süre mide boş kalınca her halde azar azar yiyip alıştırmak gerekecek :KK66:
Hafif bir kabak çorbasıyla açmayı düşünüyorum.
3 günlük su orucu doktor kontrolü olmadan da yapılıyor, üzerinde olursa doktor kontrolünde tavsiye ediliyor.
Sonrasında intermittent fasting şeklinde devam edeceğim, zaten yaşam şeklim haline dönüştü bu.

Hafif bir kabak çorbasıyla açmayı düşünüyorum.
3 günlük su orucu doktor kontrolü olmadan da yapılıyor, üzerinde olursa doktor kontrolünde tavsiye ediliyor.
Sonrasında intermittent fasting şeklinde devam edeceğim, zaten yaşam şeklim haline dönüştü bu.
O zaman kilo sorunu yoktur sende Blossom. IF'i de 10 - 18 gibi 2 öğünle yapıyorsan süper ötesii :sampiyon:

O zaman kilo sorunu yoktur sende Blossom. IF'i de 10 - 18 gibi 2 öğünle yapıyorsan süper ötesii :sampiyon:
Aslinda tüp bebek denemesinde kullandığım onca ilaca rağmen kilom normal gözüküyor ama ben daha ince halime dönmek istiyorum.
Bu orucu yapma sebebim de zaten vücudu bir sonraki tüp bebek denemesine onarılmış bir şekilde hazırlamak.
Boyum 168 cm ve kilom 61,9 ( 1 kilo atmışım, tabi çoğu su), benim rahat ettiğim kilom 57.
Ben 16/8 yapıyorum bu şekilde hiç zorlanmıyorum.

Aslinda tüp bebek denemesinde kullandığım onca ilaca rağmen kilom normal gözüküyor ama ben daha ince halime dönmek istiyorum.
Bu orucu yapma sebebim de zaten vücudu bir sonraki tüp bebek denemesine onarılmış bir şekilde hazırlamak.
Boyum 168 cm ve kilom 61,9 ( 1 kilo atmışım, tabi çoğu su), benim rahat ettiğim kilom 57.
Ben 16/8 yapıyorum bu şekilde hiç zorlanmıyorum.

Evet, gayet güzel kilon bence. İnşallah bebişini de tez zamanda sağlıkla kucağına alırsın Hoppa

Evet 40 saati geride bıraktım. Bu saate kadar dayanmak bile gururlandırıyor insanı. Kendimi daha enerjik hissediyorum bugün, bakalım yarın nasıl geçecek.

Faydası ne peki kilo mi verdiriyor ?
Kilo da verdiriyor ama asıl amaç vücudu arındırmak ve onarmak.
Bağırsaklar bu dönemde dinleniyor, vücuda kendini dinlendirme ve onarma şansı veriliyor bu şekilde.

Back
X