3 gündür BDV okuyorum sonuç: evlilikten tiksindim

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.948
iyi akşamlar. belki eski konumu hatırlayanlar olur. 19 yaşındayım ve evlenmek istiyorum gibi bir konu açmıştım. yemek yapmak, evi temizleyip mis gibi kokmasını sağlamak, bebek bakmak... bunlar bana muhteşem geliyordu.

ancak erken olduğu için beni evlilikten soğutacak şeyler öğrenmek istedim. çoğu kişi aynı öneride bulundu: BDV'yi oku..

hay okumaz olaydım. şu an hiç evlenmeyeyim aman diye düşünüyorum bu ne böyle! aldatılanlar mı dersin(en korkuncu bana göre), şiddet görenler mi dersin, küfür ve hakaret yiyenler mi, kocasının ailesi ve kocası tarafından ezilenler mi, ilgisizlikten delirenler mi....

aman allahım! merak ediyorum cidden, güzel bir evlilik var mı artık? o derece! hanımlar, siz tüm bunlara nasıl dayanıyorsunuz? evli olmak korkunç bir şey değil mi?

Tabi kide guzel. Eger herkesin evliliginde seni saydigin gibi seyler olsaydi bu kadar aile olurmuydu sence. Senin bu saydiklarin istisnai durumlar . Oncelikli saygi olduktan snra seninde mutlu bi evliligin olur . Saygi herzamn icin sevgiyi dogurur (annemin nasihatidir)

Bütün evliliklerde öyle değildir be canım mesela benim annem ve babam Allah nazardan korusun ara ara tartışmaları olmalarına rağmen birbirlerine olan saygı ve sevgileri hiç bir zaman bitmedi
Evlilik nasip kısmet işi ama evleneceğin insanı da iyi seçmen lazım evlilik aceleye gelmez düşünsene 19 yaşında evleniyosun ama svgi yok saygı yok 2 seneye bitiyo ne anladım ben o işten Allah herkese gelinlikle girip kefenle çıkacağı bi yuva nasip etsin hayırlısını iste. Acelen yok.

Evlilik korkunç, iğrenç diyemem ama bekarlık daha güzel derim.
Azıcık aşım ağrısız başım hesabı gezersin.
Evliyken başın pek ağrısız kalmıyor, kaldıkça güzel işte :KK70:

Canim burda mutluluğunu paylaşmak hoş karşılanmiyor hava atıyor boburleniyorsun gibi duruyor bdv adı üstünde derdi olan yazıyor. Şahsım adına 1 gün uzmedi beni. Sürekli gezeriz hediyeler alır öper kollar 11 yildir hem de dile kolay... ben çok cok mutluyum. 19 yaş çok erken yalnız hele bir de aday yok.. karsindakinden emin olmadan adım atmak tüm mal varlığını ortaya koyduğun bir kumarı oynamak gibi.

Canim burda mutluluğunu paylaşmak hoş karşılanmiyor hava atıyor boburleniyorsun gibi duruyor bdv adı üstünde derdi olan yazıyor. Şahsım adına 1 gün uzmedi beni. Sürekli gezeriz hediyeler alır öper kollar 11 yildir hem de dile kolay... ben çok cok mutluyum. 19 yaş çok erken yalnız hele bir de aday yok.. karsindakinden emin olmadan adım atmak tüm mal varlığını ortaya koyduğun bir kumarı oynamak gibi.
allah mutluluğunuzu arttırsın o zaman...)

İyi evlilikler vardır tabi de burası dert köşesi.
Bir de evlilik zaten öyle toz pembe bir olay değil.

haha sana oku dediysek aşırı doz al demedik :KK53: tabi ki iyi evliliklerde var ama canım burası BDV, bu kadar sorunun arasında kim der "benim harika bir evliliğim var" diye..
çok mantıklı))

evet sanırım biraz aşırı doz oldu. bağımlısı oldum, "erkekler ölsün"e bağladım:KK62::KK62:

Belki konu dısı ama 19 yas evlilik düşünmek için çok çok erken. (BANA GÖRE)

Hayatın tadını çıkar. Evlilik herseyden önce büyük sorumluluklar getiriyo.

Bir DERDIM var kosesinde herhaldr mutlu evlilikler anlatilacak degil. Guzel topikler de var kocalarimizi evliliklerimizi anlattigimiz. Oraya da ugrarsan evlenmek istersin. :KK48:

iyi akşamlar. belki eski konumu hatırlayanlar olur. 19 yaşındayım ve evlenmek istiyorum gibi bir konu açmıştım. yemek yapmak, evi temizleyip mis gibi kokmasını sağlamak, bebek bakmak... bunlar bana muhteşem geliyordu.

ancak erken olduğu için beni evlilikten soğutacak şeyler öğrenmek istedim. çoğu kişi aynı öneride bulundu: BDV'yi oku..

hay okumaz olaydım. şu an hiç evlenmeyeyim aman diye düşünüyorum bu ne böyle! aldatılanlar mı dersin(en korkuncu bana göre), şiddet görenler mi dersin, küfür ve hakaret yiyenler mi, kocasının ailesi ve kocası tarafından ezilenler mi, ilgisizlikten delirenler mi....

aman allahım! merak ediyorum cidden, güzel bir evlilik var mı artık? o derece! hanımlar, siz tüm bunlara nasıl dayanıyorsunuz? evli olmak korkunç bir şey değil mi?
Evlilik için henüz çok küçüksün ablam ve burası da bir derdim var sayfası yani derdi olanlar bu havuza dalış yapıyor kimse eşiyle geçirdiği romantik anları burada paylaşmıyor özetle evlilik senin için gerçekten çok erken olduğu gibi iğrenç bir kurum da değil

canım oraya derdi olanlar yazıyor zaten herkesin evliliği aynı değil ben 6 senelik evliyim allahıma çok şükür eşim hep bizledir bir işe giderken yok beraber gezeriz çalışırken günde 10 kere arayıp sevdiğini söyler süprizler yapar ev işlerinde yardım eder çok seviyorum kocamı bence bu şans işi allahım iyi insanlarla karşılaştırsın:KK68::KK68::KK68:

X