3 haftam kaldı doğuma bebişime nasıl kilo aldırabilirim acil yardım!

sugulsumnaz

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
29
0
16
Denizli
kızlar 36 haftalık hamileyim bebeğim henüz çok küçük az kilo alıyo sanırım..34 haftalıkken 2250 gramdı henüz.şuan ne kadar oldu hiç bilmiyorum.cumartesi kontrolümüz var.ilk bebeğim bayağ toplu doğmuştu ama bunda bayağ yavaş ilerliyoruz.bendemi bir sorun var yememde içmemde acaba..şu kalan haftamızda bari bebişime kilo aldırayım fikirlerinize ihtiyacım var..

benim akrabamada bebeğim minyon olacak dediler işten izne ayrıldıktan sonra 1 ay kendinin besiye çekti bildiğim bol bol kuruyemiş tükettiği bi araştır istersen ceviz fındık badem vs..

beslenme kadar uyku pozisyonuda önemli, doğuma kadar hep soluna yat ki bebeğe giden kan akışı daha rahat olsun ve daha çok beslensin bebiş

kızlar 36 haftalık hamileyim bebeğim henüz çok küçük az kilo alıyo sanırım..34 haftalıkken 2250 gramdı henüz.şuan ne kadar oldu hiç bilmiyorum.cumartesi kontrolümüz var.ilk bebeğim bayağ toplu doğmuştu ama bunda bayağ yavaş ilerliyoruz.bendemi bir sorun var yememde içmemde acaba..şu kalan haftamızda bari bebişime kilo aldırayım fikirlerinize ihtiyacım var..

merhaba cnm 2012 ocak ayında 39.haftada doğum yaptım kızım 51 cm. 4300 gr olarak dünyaya geldi. ben süt muz ve kasar peynirini cok tüketiyordum umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeişini allah bi avazda kutarsın. Sağlıkla kal

ilk bebegimde her akşam koca bir kase yoğurt yerdim uyumadan evvel..4100 gr doğdu kuşum da..
bol bol protein ağırlıklı beslenilmeli bence...iki bardk süt, bir kase yoğurt, her gün bir yumurta, ceviz-badem tüketin.. muhakkak farkı görürsünüz..
sağlıklı hayırlı doğumlar..

merhaba ben de 36. haftadayım benim bebiş de küçük.yemeğime dikkat etsemde pek bişe farketmiyor.ama muz ve kaşar peynirini ben de çok duydum.ve hatta denedim. ohafta bebeğim daha çokkilo almıştı.sen de dene istersen

ilk bebegimde her akşam koca bir kase yoğurt yerdim uyumadan evvel..4100 gr doğdu kuşum da..
bol bol protein ağırlıklı beslenilmeli bence...iki bardk süt, bir kase yoğurt, her gün bir yumurta, ceviz-badem tüketin.. muhakkak farkı görürsünüz..
sağlıklı hayırlı doğumlar..

maşallah çok ii doğmuş bebeğin,ilk oğlum 3600 doğmuştu benim hiçbirşeye dikkat etmeme rağmen.bu böyle..süt hiç içemiyordum ama şimdi kendimi zorlayarak düzenli hale getirdim geceleri yatmadan içiyorum hergün,hergün kesin 1 yumurta yiyorum yoğurdumu kendim çalıyorum bi yerde yaptığım bişey eksik demekki ama ne?

merhaba ben de 36. haftadayım benim bebiş de küçük.yemeğime dikkat etsemde pek bişe farketmiyor.ama muz ve kaşar peynirini ben de çok duydum.ve hatta denedim. ohafta bebeğim daha çokkilo almıştı.sen de dene istersen

şuan ne kadar cnm bebeğinin kilosu?kaşar ve muzu denicem inş yararını görürüm.

merhaba cnm 2012 ocak ayında 39.haftada doğum yaptım kızım 51 cm. 4300 gr olarak dünyaya geldi. ben süt muz ve kasar peynirini cok tüketiyordum umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeişini allah bi avazda kutarsın. Sağlıkla kal

ay çok sğl cnm ilgin için maşallah bebiş nekadar toplu doğmuş :) rabbim nazarlardan saklasın inş..hayırlısıyla benimde sağlıklı sıhhatli olur inş..dediklerini denicem cnm elimden geleni yapayımda takdir rabbimden inş.

her akşam mercimek çorbası, muz, beyaz ekmek, mandalina, portakal, pirinç pilavı tulum peyniri, kaşar peynirini bebişine kilo aldıracaktır.

şuan ne kadar cnm bebeğinin kilosu?kaşar ve muzu denicem inş yararını görürüm.
benim bebişin kilosunu düzgün ölçemiyor dr çünkü amniyon sıvısı azlığıvar canım.göbrk çevresi hep küçük çıkıyor.mesela geçen cuma 36. haftaya girmiştim o gün 2350gr demişti.ama tabiii normalde 2700 olması gerekir.

ben de iki gündür yeniden muz ve kaşar yemeye başladım.bakalım yarın kontrol var.küçüğüm büyümüş mü.amaaaaaan napim sağlıkla doğsun da sonrasında kilo alır zaten.herkes de öyle diyo.küçük doğan çocuk daha çabuk kilo alıyor.daha sağlıklı oluyor diyorlar.inşallah bizimkiler de öyle olur

benim bebişin kilosunu düzgün ölçemiyor dr çünkü amniyon sıvısı azlığıvar canım.göbrk çevresi hep küçük çıkıyor.mesela geçen cuma 36. haftaya girmiştim o gün 2350gr demişti.ama tabiii normalde 2700 olması gerekir.

ben de iki gündür yeniden muz ve kaşar yemeye başladım.bakalım yarın kontrol var.küçüğüm büyümüş mü.amaaaaaan napim sağlıkla doğsun da sonrasında kilo alır zaten.herkes de öyle diyo.küçük doğan çocuk daha çabuk kilo alıyor.daha sağlıklı oluyor diyorlar.inşallah bizimkiler de öyle olur

evet aynı kilo problemi bizde de var biraz minyonuz doktorumuza göre :) gerçekten ben de çok düzenli beslendim. mide bulantım falan da olmadı çok şükür kendim 11 kilo aldım ama kızım biraz minyon:) geneteik diyorum ben de öyleymişim çünkü ama çok şükür şimdi gayet iyiyim.. bebeklerimiz sağlıklı eli ayağı düzgün olsun da varsın zayıf olsun dediğiniz gibi doğduktan sonra daha çabuk toparlıyorlarmış büyüme hızını yakalamak için..Dua ile Allah bütün anneleri ve yavrularını korusun inşallah..

evet aynı kilo problemi bizde de var biraz minyonuz doktorumuza göre :) gerçekten ben de çok düzenli beslendim. mide bulantım falan da olmadı çok şükür kendim 11 kilo aldım ama kızım biraz minyon:) geneteik diyorum ben de öyleymişim çünkü ama çok şükür şimdi gayet iyiyim.. bebeklerimiz sağlıklı eli ayağı düzgün olsun da varsın zayıf olsun dediğiniz gibi doğduktan sonra daha çabuk toparlıyorlarmış büyüme hızını yakalamak için..Dua ile Allah bütün anneleri ve yavrularını korusun inşallah..

ben ve eşim de öyleyiz canım.yani bizden zaten iri bir bebek olmaz.dr da öyle diyor.hatta küçük olsun iyi iyi diyr:)))ben de düzenli beslendim ama olduğu bu kadar.gerçi ben 32. haftada izne ayrıldım ve kilo alımım hızlandı:(((karpuz gibi yattım.zaten eşim hiç bişe yaptırmıyor.ondan habersiz bişe de yapamıyorum.akşam kontrol ediyo)))))malum böyle oluca bu güne kadar 15-16 arası aldım.amaaaaaa veririz kiloları.benim arkadaşlar da 20 k,lo civarı aldılar.hepsini de emzirirken verdiler.

cnm benim bugün 36 haftam bitti doktora gittim bugün herşeyin normal olduğunu söyledi doktor 2700 gr olmuş bebiş.sıvın gayet iyi dedi.ama ben kendimi iyi hissetmiyorum iyice ağırlaştım tansiyonum 3 lere kadar düşmüş :( hayırlısı artık bebiş 2-3 hafta kadar sabretsede biraz daha büyüse..Rabbim sağlık sıhhat versinde kilodan falan geçtim artık..

Bende benzer konu açmıştım :)bebeğim 2 hafta önce 2300 gr dı 1 hafta geriden geliyordu kan hapımı vitaminimi aldım muz süt incir yedim 2 haftada 750 gr almış 3065 gr olmuş:)

oğlum 4 250 doğmuştu
habire yiyordum badem ceviz tatlılar taze sıkılmış meyve suları hamur işleri felan abartmıştım çok fazla 22 kilo aldım drum bi ara sadece baklagillerle beslen demişti bana beyazlardan uzak dur yoksa 5 kilo olcak bu çocuk sadece bir ay dediğini dinledim diğer aylar yemeye devam ettim o 1 ayda da yemiş olsaydım 5 kilo olcakmış hakkaten :D inş sağlıcakla kucağına alırsın kilosu çokta önemli değil

oğlum 4 250 doğmuştu
habire yiyordum badem ceviz tatlılar taze sıkılmış meyve suları hamur işleri felan abartmıştım çok fazla 22 kilo aldım drum bi ara sadece baklagillerle beslen demişti bana beyazlardan uzak dur yoksa 5 kilo olcak bu çocuk sadece bir ay dediğini dinledim diğer aylar yemeye devam ettim o 1 ayda da yemiş olsaydım 5 kilo olcakmış hakkaten :D inş sağlıcakla kucağına alırsın kilosu çokta önemli değil

çok sğolun önerileriniz için hepsini dikkate alıyorum..elimden geleni yapıyorum hayırlısı artık..maşallah çok iyi doğmuş çok özeniyorum böyle toplu çocuklara bakımı daha kolay oluyo,hele benim gibi hayatta tek başınaysanız :( Rabbim yardımcımız olsun O herşeyin en hayırlısını bilir..

Back
X