3 haftam kaldı doğuma bebişime nasıl kilo aldırabilirim acil yardım!

ben ve eşim de öyleyiz canım.yani bizden zaten iri bir bebek olmaz.dr da öyle diyor.hatta küçük olsun iyi iyi diyr:)))ben de düzenli beslendim ama olduğu bu kadar.gerçi ben 32. haftada izne ayrıldım ve kilo alımım hızlandı:(((karpuz gibi yattım.zaten eşim hiç bişe yaptırmıyor.ondan habersiz bişe de yapamıyorum.akşam kontrol ediyo)))))malum böyle oluca bu güne kadar 15-16 arası aldım.amaaaaaa veririz kiloları.benim arkadaşlar da 20 k,lo civarı aldılar.hepsini de emzirirken verdiler.

canım senin bebiş nekadar olmuş kilosu yakınız galiba hafta olarak.

oglusumda toplam 6 kilo aldim bebisim 43.haftada 4kilo dogdu
hamilelik boyunca moralim superdi, cok beklenen bir bebekti, super bi 9 ay gecirdim ..

suan 2. bebisimi bekliyorum kizim 32. haftadasinda
moralim iyi bazi aksilikler disinda, oglum 30 aylik cok hareketli bir cocuk surekli onun pesinde kosmaktan pek dinlenemiyorum ve kizim suan 2 kilo bile degilmis ben toplamda 5 kilo aldim
herseyin hayirlisi .. bence bol dinlenmek ve moral en onemli sey bebegin gelismesi icin ..

çok sğolun önerileriniz için hepsini dikkate alıyorum..elimden geleni yapıyorum hayırlısı artık..maşallah çok iyi doğmuş çok özeniyorum böyle toplu çocuklara bakımı daha kolay oluyo,hele benim gibi hayatta tek başınaysanız :( Rabbim yardımcımız olsun O herşeyin en hayırlısını bilir..

evet bakımı çok kolay oluyor bende tek başıma büyüttüm
ama etrafta ki kötü gözler sayesinde 4. aydan sonra oğlum emmeyi azalttı ve git gide zayıfladı şuan zaten yemek yemiyor bile çok az ama sağlığı yerinde çok şükür
doğduktan sonra çok dikkat edin allahım hayırlı doğumlar nasip etsin..

canım senin bebiş nekadar olmuş kilosu yakınız galiba hafta olarak.

bizim dün kontrol vardıkızım 37. haftaya girdi ama kilosu 2500 bile değildi.dr karın çevresini geniş geniş ölçtü de ancak 2500gr oldu:(( yapacak bişe yok yani.sadece sağlıkla doğmasını istiyorumzaten dr haftaya belki doğuma alabilirim seni dedi.kalp atışlarını pek beğenmedi.bakalım ptesi yeniden gidicez kontrole.inşallah iyidir kızım.

çok sğolun önerileriniz için hepsini dikkate alıyorum..elimden geleni yapıyorum hayırlısı artık..maşallah çok iyi doğmuş çok özeniyorum böyle toplu çocuklara bakımı daha kolay oluyo,hele benim gibi hayatta tek başınaysanız :( Rabbim yardımcımız olsun O herşeyin en hayırlısını bilir..

merhaba arkadaşım hiç üzülme benim bebiş de minyon :) sürekli yiyorum içiyorum o alacağını alıyor napalım.. bu arada tek başına değilsin Rabbim yanındadır emin ol demişsin ya zaten Rabbim yardımcımız olsun... ee daha ne :)) hayırlı doğumlar

bizim dün kontrol vardıkızım 37. haftaya girdi ama kilosu 2500 bile değildi.dr karın çevresini geniş geniş ölçtü de ancak 2500gr oldu:(( yapacak bişe yok yani.sadece sağlıkla doğmasını istiyorumzaten dr haftaya belki doğuma alabilirim seni dedi.kalp atışlarını pek beğenmedi.bakalım ptesi yeniden gidicez kontrole.inşallah iyidir kızım.

bizim bebekler gerçekten minyon olacak desene :) durum bizde de aynı biz elimizden geleni yapıyoruz napalım Rabbim sağlık versin önemli olan o gerçekten.. Düşünsenize kilolu ama Allah esirgesin sağlıksız bir bebek.. Rabbim herşeyin iyisini hayırlısını bilir. Bu arada ben öğretmenim ve okulumdaki Din kültürü öğretmenimden bir dua öğrendim çok kafaya takıyordum o da sürekli bana bu duayı okumamı söyledi.. '' Hasbinallah tevekkeltü alallah vela havle vela kuvvete illa billah ve hüve Rabbil arşil azim'' inşallah yazım yanlışı yapmamışımdır. okunduğu gibi yazdım galiba :) Allah kabul etsin..

hepinize ilginizden dolayı çok tsk ederim arkadaşlar..dediğiniz gibi herşey Allahtan herşeyin hayırlısı artık..Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inş.

cnm benim inş iyidir bebişin hiç üzülme o güne kadarda inş birazdaha kuvvetlenir.kanına dikkat et kanın düşüyorsa bebek fazla beslenemiyo sanırım..bugün ölçtürdüm yine düşmüş benimki :(

canım çok da küçük sayılmaz senin bebiş.Ben 38 haftamı bitirdim.bir hafta da benimki 400 gr almıştı.Senin erken doğum falan olmazsa daha 3 haftan var.Ortalama her hafta en az 250 gr falan alsa rahat 3 kilo veya fazlası doğar.Zaten 3 kilo ve üstü normal sayılıyor.Benimki dde ilk zamanlar daha küçüktü.Şimdi 3365 gr olmuştu en son gittiğimde.Doğuma kadar daha kilo da alır zaten.

canım çok da küçük sayılmaz senin bebiş.Ben 38 haftamı bitirdim.bir hafta da benimki 400 gr almıştı.Senin erken doğum falan olmazsa daha 3 haftan var.Ortalama her hafta en az 250 gr falan alsa rahat 3 kilo veya fazlası doğar.Zaten 3 kilo ve üstü normal sayılıyor.Benimki dde ilk zamanlar daha küçüktü.Şimdi 3365 gr olmuştu en son gittiğimde.Doğuma kadar daha kilo da alır zaten.

cnm yediğine içtiğine dikkat ettinmi ? nasıl haftada 4oo gr aldı birazcık bizede tüyo versene :) ayrıca tsk ederim ilgin için..

önemli olan saglikli rahat bir dogumla saglikli bir bebek kiloyu neden takiyonuz sonucta iyi beslendimi ilk aylarda 1 yada 1,5 kilo aliyor

kızlar 36 haftalık hamileyim bebeğim henüz çok küçük az kilo alıyo sanırım..34 haftalıkken 2250 gramdı henüz.şuan ne kadar oldu hiç bilmiyorum.cumartesi kontrolümüz var.ilk bebeğim bayağ toplu doğmuştu ama bunda bayağ yavaş ilerliyoruz.bendemi bir sorun var yememde içmemde acaba..şu kalan haftamızda bari bebişime kilo aldırayım fikirlerinize ihtiyacım var..

benim bebek önde gidiyor. her sabah nesquickli sıcak süt, taze sıkılmış meyve suyu mutlaka kahvaltımla beraber içiyorum. muz ve patlamış mısırın da büyüttüğünü duymuştum:1: bol bol ye canım ben hiç dikkat etmedim valla pasta börek çörek. hatta yaş pasta bir dilimden sonra ikinci dilimi de kesip yedim. şu an toplam 13 kilo almış olsam da sorun etmiyorum doğuma kadar 17 olsa 20 bile olsa sorun değil diyorum. 20yi geçmesin yeter

cnm yediğine içtiğine dikkat ettinmi ? nasıl haftada 4oo gr aldı birazcık bizede tüyo versene :) ayrıca tsk ederim ilgin için..

canım bak sana hafta hafta kaç kilo olduğunu yazayım.Ultrason kağıtlarına bakıp yazıyorum.
35.hafta:2570 gr
36.hafta:2860 gr
37.hafta:2972 gr
38.hafta 3365 gr
dikkat edersen her hafta aynı kiloyu almıyorlar.Benimki 36 dan 37 ye geçişte çok az kilo almıştı.110 gr aldığını duyunca çok üzülmüştüm.Ama doktor bunun normal olduğunu söyledi.Bir hafta 400 gr alırken bir hafta 100 gr da alabilir dedi.Seninki de bak gör birden büyüyecek.Ben de hamileleik şekeri vardı.2 ay boyunca sürekli diyet yaptım düşünsene diyetli bir şekilde bebiş bu kiloya ulaştı.Önemli olan çok yemek değil bebeğin kilo alabileceği şeyler yemek.Mesela günde 2 bardak mutlaka süt iç.Akşamları yemeğin yanında 2-3 bardak ayran iç.Günde iki öğün ben salata mutlaka yiyorum öğlen ve akşam.Enaz iki porsiyponda meyve ye.Pekmez ve muzun çok kilo aldırdığını duydum.Ben de şeker olduğu için yiyemedim pekmez ve muz.Sen bunlardan bol bol ye bak bebiş nasıl kilo alacak.Bir de genelde sol tarafına yatmaya çalış

canım bak sana hafta hafta kaç kilo olduğunu yazayım.Ultrason kağıtlarına bakıp yazıyorum.
35.hafta:2570 gr
36.hafta:2860 gr
37.hafta:2972 gr
38.hafta 3365 gr
dikkat edersen her hafta aynı kiloyu almıyorlar.Benimki 36 dan 37 ye geçişte çok az kilo almıştı.110 gr aldığını duyunca çok üzülmüştüm.Ama doktor bunun normal olduğunu söyledi.Bir hafta 400 gr alırken bir hafta 100 gr da alabilir dedi.Seninki de bak gör birden büyüyecek.Ben de hamileleik şekeri vardı.2 ay boyunca sürekli diyet yaptım düşünsene diyetli bir şekilde bebiş bu kiloya ulaştı.Önemli olan çok yemek değil bebeğin kilo alabileceği şeyler yemek.Mesela günde 2 bardak mutlaka süt iç.Akşamları yemeğin yanında 2-3 bardak ayran iç.Günde iki öğün ben salata mutlaka yiyorum öğlen ve akşam.Enaz iki porsiyponda meyve ye.Pekmez ve muzun çok kilo aldırdığını duydum.Ben de şeker olduğu için yiyemedim pekmez ve muz.Sen bunlardan bol bol ye bak bebiş nasıl kilo alacak.Bir de genelde sol tarafına yatmaya çalış

ya cansın ya bu kadarda ayrıntılı yazmışsın hiç üşenmeden çok çok sğl..aynen dediklerini yapıcam tam bir hafta sonra kontrol var inş dediğin gibi olur :)

Back
X