3"lü ve 2"li test ?

sendemikayboldun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
108
0
66
K.K.T.C.
Arkadaşlar 3 lü ve 2 li test hakkında bilgi istiyorum 9+2 günlük gebeyim ve bu testleri yaptırmam gerek tini söyledi drum bende biraz korkuyorum yaptırsam mı acaba bilimiyorum

Arkadaşlar 3 lü ve 2 li test hakkında bilgi istiyorum 9+2 günlük gebeyim ve bu testleri yaptırmam gerek tini söyledi drum bende biraz korkuyorum yaptırsam mı acaba bilimiyorum

Eğer yapılan işlemlerden korkuyorsan,pek birşey yok.2'li testte ayrıntılı ultrason yapılıp, kan örneği alınıyor.Eğer sonuç düşük çıkarsa 3'lü testte sadece kan alınıyor.Eğer risk yüksek çıkarsa amniyosentez yapabilirler.O da çok acıtan birşey değilmiş.
Eğer sonuçtan korkuyorsan,ona yapacak birşey yok.Ömür boyu acı çekmektense,hergün o çocuğun o halini görmektense bir kere acı çekmek daha iyi.

bu testlerde bebeğin down sendromlu olup olmadığı araştırılıyor.eğer riskli çıkarsa amniyosentez yapılıyor,o zaman da bebeğin down sendromlu olduğuna karar verilirse size doğurmak istiyormusunuz yoksa bebeği alalım mı diye soruluyor.sen de karar veriyorsun.eğer böyle bir durumda bebeğimi aldırmam diyorsan bu testleri yaptırmaya hiç gerek yok.hamileliği zehir olur insanın.bir de riskli olduğu halde sağlıklı olanlar oluyor.riskli olduğunu bile bile doğuramam aldırırım diyorsan yaptır testleri için rahat etsin.
ben kendi adıma konuşayım 2li testi yaptırmadım,3lüyü de yaptırmıycam

İkisini de yaptırmana gerek yok bence.İkili testi yaptır,sonuç iyiyse üçlüyü boşa yaptırma.Zaten bu testler net sonuçlar vermiyor,sadece riski gösteriyor.Ben 2 hamileliğimde de üçlü testi yaptırmadım.

HEm 2'li Hem de 3'lü tarama testini yaptırdım aklımda kalacağına yaptırırım daha iyi tamam kesin sonuçlar vermeye bilir ama gerçeğe yakın sonuçlar gösteriyo bence yapılmalı gebelikte gereken tüm testler

Back
X