3 milyon sperm sayisi, esimin morali cok bozuk

EfendimGuzelim

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2015
121
262
23
39
Sperm testi yaptiralim dedik öylesine, ben sorun cikmayacagindan emindim ama bugzn sonuclar geldi cok kötü cikti.
Miktari normal, sperm sayisi 3 milyon, hareketli olanlar ise yüzde 10 sdc. doktor pek ilgilenmedi, ciddiye almadi. Normal yollada hamile kalabilirsiniz ama zor olur dedi. Esim cok kötü saatlerdir tek bi kelime konusmadi, agliyor kisirim ben diye. Ne yapicam ne diyecem sasirdim. Yardim edin, siz esinize nasiö destek oldunuz? Bu sperm sayisiyla tüp bebek olur demi ?

Son düzenleme:
Canim allahtan umut kesilmaz.hani yazmisin ya doctor pek ilgilenmadi diye bece siz baska bir iyi hastaniye gitib tekrar yaptirin test.belki iyi cikar sonuc yada doktor bir yolunu gusterir size.

Eşine destek ol kendini bu kadar üzmesine izin verme
Bir süürü tedavi yöntemi var araştırıp daha iyi bir doktora gidin

Dört saattir agzindan tek kelime cikmadı, yatakta sessiz sessiz aglıyor. Ne yaptıysam konusmadı benimle kendini kisir zannediyor tüp bebek desemde tepki vermiyor hic. Ne yapicagimi sasirmis durumdayim. Kendime mi üzüleyim esime mi anlamadim. Bu testlerin yanlis cikma ihtimali var mi ?

Okuduğumda bian kendimi gördüm. Bizde aynı şekilde 1 yıl denedik olmadı doktora gittik bende sorun yok bide eşin örnek versin dedi. Verdi de. Aynı şekil 4 milyon sperm. Doktor direkt tüp bebek demişti. Aşılama falan olmaz. Eşim yıkıldı. Ama ben hep şükrettim. Sonuçta bize gerekli olan 1 tane 2 tane. İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta dememişmiydik. E çözüm tüp bebekse haydi bismillah dedik başladık. Önümüzdeki hafta transferim olacak nasipse. Çok uğraştık bu güne kadar yolun sonundayız. Allah sizin de yardımcınız olsun.

Doğal olarak oda aynı tepkiyi verdi. Yanına yaklaştırmadı. Açıkçası bende aman gideyim sarılayım ağlasın içini döksün falan die uğraşmadım. Çünkü konuşmaya çalıştıkça kendisini daha kötü hissedeceğini biliyordum. Sadece nie kendine bunu yapıyorsun sen istemedin bunu tedavi şansımız var umudumuz var die sölendim hep. Bir süre sonra toparlanıp neler yapabileceğimizi araştırdı. 3 ay keçiboynuzu kürü ve proxeed plus ilacını kullandı ama gram fayda etmedi bize. Oysaki deneyip iyi sonuç alan çok. Bize yararı olmadı malesef. Bizde vakit kaybetmeden tedaviye başladık.

Bizde tüp bebek merkezinden randevu alacagiz yarin. Tedavinin baslamasiyla transfer arasinda ki süre ne kdr? Neler yapiliyor transfer öncesi? Bu sürecin kadin icin cok zor gectigini okumustum dogru mu

Efendim güzelim merhaba. Merak etmeyin çözümü vardır mutlaka. Sadece daha fazla sabır ve caba gerekiyor. Eşinin şu an bu tepkiyi vermesi gayet normal. Tüp bebek süreci yorucu ama zor değil. Hiç merak etme. Önce yumurtaların uyarılması için birtakım iğneler verilecek. Evde kendimiz bile yapabiliyoruz düşünsene :). 2 günde bir ultrason kontrolü gerekecek. kanda e2 değerine bakılacak. sonrasında yumurta toplama işlemi olacak anestezi altında. hiçbirşey hissetmiyorsun zaten. embriyo transferi ise anestezi olmadan gerçekleşiyor ağrısız bir işlem...Hem doktor normal yolla da hamile kalabilirsiniz ama zor demiş. Demekki sanıldığı kadar kötü değil. Bazıları için tüp bebekle çocuk sahibi olmak bile zor.

canım ben eşimle 5 yıl sevgiliydim ve 5 yıl boyunca tüp bebekten başka çaremiz olmadığını da biliyordum ,,evlendik balayından sonra ilk işimizi tüp bebek merkezine gitmek oldu ,,kaldı ki 3 milyon bizim sayımızın yanında muhteşem bi rakam bizim ki çiftli sayılarda çünkü,,,buna rağmen hiç ümitsiz olmadık çünkü bu da bizim sınavımızdı ,,,ne güzel ki bunu öğrenmişssiniz ya 5 yıl daha çocuk istemeseydiniz ve sonra öğrenseydinizzz,,hayatımızda muhteşem şeyler olurken neden ben diye sormayız böyle şeylerde de sormamak lazım,,kısırlık bile olsa bu Allahın bahşettiği bir şey biz nedenlerini bilemeyiz yapmanız gereken ağlamak değil,,,bak burda binlerce insan var bebek sahibi olmak için ümitle tedaviden tedaviye koşan ,,,kendinizi toplayıp iyi bir tüp bebek merkezine gidin hemen göreceksiniz ki ümitsiz değilsiniz kaldı ki yalnız da değilsiniz,,eşiniz 3 milyon spermi olmasına ağlamış haklıdır alışacaktır ama ya kan kanseri olduğunu öğrenseydi ??? şükredin çünkü her kötü dediğimiz şeyden daha kötüsü vardır..ilk denemem negatifle sonuçlandı ve şimdi 2. için kolları sıvıyoruz eşim ve ben ,,, korkmayın yalnız da değilsiniz tek te değilsiniz kaldı ki dünyanın sonu da değil,,,sadece bizim bebeklerimiz nazlılar gelmek için naz yapıyolar anne ve babalarına ...geçmiş olsun dileklerimle ağlamaktansa atağa kalkma ve bebeğinize kavuşmak için çabalama zamanıdır...

ne kadar pozitif düşünceler... :))) Hepimize iyi geldi...Teşekkürler

Ya bende aynisini diyorum esime. Sperm sayisi sifir olanlar bile cocuk sahibi oluyor bu devirde üzme kendini diyorum. Dünden beri 10 sene yaslandi sanki. Icim parcalaniyor onu öyle gördükce. Süreci anlattigin icin tsk ederim. Su ana kdr hic ilgilenmedi, bu konuyla hic bi fikrim yoktu. Tüp bebek merkezinden randevu aldik ocak sonuna. Daha önce olmuyormus.

Tsk ederim bu umut dolu sözleriniz icin. Bende sizin gibi düsünüyorum. Tabi ki büyük bi sok ama kesinlikle umutsuz degilim. Tedaviler cok gelisti, ayrica ilk sperm testiydi. O hafta hastaydi ilac kullandi, doktorda bana pek güvenli gelmedi. Ikinci testin sonuclari daha iyi cikacak eminim. Bugun ona vitamin haplari alacagim, faydasi belki olur belki olmaz hayirlisi

Z
Zaten iyi bir sperm testi için öncelikle 3 günlük bir cinsel perhizinin olması gerekir. Yalnız bu perhiz 10 günden fazla olmayacak. Sonra iyi bir beslenme. Madem ilaç kullanıyor ve hastaydı. Bu da sonuçları etkiler. Hele sizin yumurta ile ilgili bir sıkıntınız yoksa bence fazlasıyla umut var. Sorun zaten o değil. Bence doktorun yaklaşımı insanı rahatsız etti. Psikolojiden anlamayan doktor çok malesef..

iyi bir tüp merkezi seçmelisiniz bu arada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…