Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence tamda yaptığınız ülkedeki insanları canavar gibi göstermek. Akademik akademi k deyip duruyorsunuz, dediğim gibi herkes akademik bir alanda is bulmak zorunda degil nedir bu batı hayranlığı anlamıyorum. Boşanmış çocuklu bir kadın rahatlıkla ülkemizde de yaşayabiliyor,her ailede hemen hemen böyle kadınlar var kimsenin yan gözle baktigi da yok bişey dediği de o dedilginiz 20 25 sene öncede kaldı. Bide almanya da yaşayan akrabalarim da var onların şartları da bal börek değil.Art niyetli insanlar elbetteki dünyanın her yerinde var. Elbette Türkiye'de kadınların hepsi akademik kariyerli değil. Fakat iş bulmanın basit olduğunu lütfen bana söylemeyin .. Evet burada da kadınlar çalışıyor örneğin benim annem asgari ücret ile 6 gün tam 12 saat çalıyor! Böyle bir iş için Türkiye'ye gelmek istiyor ise buyursun gelsin. Alacağı ücretle kira mı verecek çocuğuna iyi bir eğitim mi sağlayabilecek bu kadın? Bu tür bir iş bulduğunda mecburen evliliği düşünecekbu durumda da istediği gibi aşk evliliği değil maddi sıkıntıları karşılayamadığı için bir evlilik yapmış olacak bunu görmek için kör olmak lazım bence. Almanya'da da elbette çalışma şartları zor olabilir, her şey çok iyi gider demiyorum fakat en azından 12 saat alması gereken ücret asgari olmayacaktır. Bu da emeğinin karşılığını alması demektir. Sizin çevrenizdeki örneklerin çok iyi işleri olabilir. Fakat ben parasızlık nedeni ile boşanamayan insanlar tanıyorum. Gerçekleri görmek, öz eleştiri yapmak da ülkeyi canavar gibi göstermek anlamına gelmez.
Art niyetli insanlar elbetteki dünyanın her yerinde var. Elbette Türkiye'de kadınların hepsi akademik kariyerli değil. Fakat iş bulmanın basit olduğunu lütfen bana söylemeyin .. Evet burada da kadınlar çalışıyor örneğin benim annem asgari ücret ile 6 gün tam 12 saat çalıyor! Böyle bir iş için Türkiye'ye gelmek istiyor ise buyursun gelsin. Alacağı ücretle kira mı verecek çocuğuna iyi bir eğitim mi sağlayabilecek bu kadın? Bu tür bir iş bulduğunda mecburen evliliği düşünecekbu durumda da istediği gibi aşk evliliği değil maddi sıkıntıları karşılayamadığı için bir evlilik yapmış olacak bunu görmek için kör olmak lazım bence. Almanya'da da elbette çalışma şartları zor olabilir, her şey çok iyi gider demiyorum fakat en azından 12 saat alması gereken ücret asgari olmayacaktır. Bu da emeğinin karşılığını alması demektir. Sizin çevrenizdeki örneklerin çok iyi işleri olabilir. Fakat ben parasızlık nedeni ile boşanamayan insanlar tanıyorum. Gerçekleri görmek, öz eleştiri yapmak da ülkeyi canavar gibi göstermek anlamına gelmez.
Bence tamda yaptığınız ülkedeki insanları canavar gibi göstermek. Akademik akademi k deyip duruyorsunuz, dediğim gibi herkes akademik bir alanda is bulmak zorunda degil nedir bu batı hayranlığı anlamıyorum. Boşanmış çocuklu bir kadın rahatlıkla ülkemizde de yaşayabiliyor,her ailede hemen hemen böyle kadınlar var kimsenin yan gözle baktigi da yok bişey dediği de o dedilginiz 20 25 sene öncede kaldı. Bide almanya da yaşayan akrabalarim da var onların şartları da bal börek değil.
Sabırla ve özenle anlatmanızı takdir ediyorum ama anlaşılmanız için iki kişinin de çabası gerekiyor. Almanyada çalışan çocuk için para alan ücretsiz güzel okullarda okutabilen bekar anne ile türkiyede çalışan aldığı 3 kuruş parayla kreşe mi okula mı nereye vereceğini bilmeden kara kara düşünen bekar anne arasındaki farkı anlatmak için paragraflarca da yazmamak lazım ama işte.
Burda bile çok koca delisisin bebeğinle evlenmen şart mıydı mesajlarını yazan onlarca insan varken bunun erkek versiyonunu düşünemezken ne anlatabilirsiniz ki. Evet her yerde art niyetli insanlar vardır ama bazı yerlerde daha fazla vardır. Atıyorum Hindistanda durum bizden de kötüdür ama bazı yerlerde de bizden daha iyidir. Bazı şeyleri kişisel algılamasak ve bu vatanını sevme olayını tüm hatalarını örtme olarak algılamasak çok iyi ederiz.
Bu dediklerinizin hepsi dünyanın heryerinde de olabilir. Bu benim fikrim ki Türkiye de de gayet mutlu yaşayabilir yalnız bir kadın ve çocuğu. Yazdiklarinızdan batı hayranliginiz olduğu fikrine sahip oldum. Tamam burayı bırakıp gidelim dememiş olabilirsiniz ama bu fırsat sizde olsa geri cevirmezsiniz anladigim kadariyla e bü da sizin Fikriniz tabi ama konu sahibini istekli görüyorum dönme konusunda Türkiye ye, korkmasına hiç gerek yok yine tekrar edicem ki korkacak bişey yok burda da gayet mutlu ve rahat yaşayabilir. Bu arada hemcinsime kötü birşey soyledigimi düşünmüyorum. Batıya hayran olmak kötü bişey değil ancak fazlası zararlı.Ya çok merak ediyorum" Batı hayranlığı" hangi cümlemde var? Sürekli ağzınızda bir batı hayranlığı lafı. Batı .çok iyi burayı terk edelim diyen mi oldu, pardon? Orada hayatı çok daha iyi ise ve çocuğuna çok daha iyi bir eğitim veriyor ise neden buraya dönsün? Ben zaten akademik alanda iş bulmak zorunda gibi bir laf da etmedim. Evet iş bulur ama bulacağı işler de belirlidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi. Bakın size kendi ailemden, kendi evimden annemden örnek veriyorum bundan daha somut örnek olabilir mi? Bu tür işler bana yeter ben razıyım diyorsa elbette gelebilir. Evet bende oradaki insanların çok iyi durumda çalıştığını ya da havadan geldiğini söylemedim. Ama emek hakkı konusunda bizden çok iyi durumda olduklarını da bence tartışmaya bile gerek yok. Boşanmış çocuklu bir kadın elbette ülkemizde de yaşayacak bunun tartışması bile olamaz. Ama aynı ülkemizde hamile bir kadın parkta dayak da yiyebiliyor mesela. Neden bunları göremiyorsunuz? Ben sizden çok daha fazla isterim ülkemizin çok iyi seviyelere gelmesini, eğitim, sağlık alanında başarılarımızın her geçen gün artmasını. Ama siz bakın burada hemcinsinize karşı bile onu hiç tanımadan "batı hayranı" ilan edebiliyorken neden bu kadının çevresindekilerin dul bir kadına bazen anlayış gösteremeyeceğini açık yüreklilik ile söyleyemiyorsunuz. Sizin yaptığınız ne, kim hayranlığı ? Daha fazla size cevap verip konu sahibini de bunaltmak istemiyorum.
Donmeyin bence turkiyede tek basina cocuk buyutmek cok zor. Bir arkadasim vardi burda gecen kasimda esi vefat edince 6 yasinda cocukla belcikaya yerlesti. Bende ayrildigimda oglum 5 yasindaydi. KorkmayinOncelikle herkese iyi geceler. Basliktada yazdigim gibi kizimin babasindan ayrilali 3 yili gecti. Yurtdisinda yasiyorum. Dogma buyume Almanya dayim ama burada hem yalnizlik(ailem genelde turkiyedeler, yilin 9 -10 ayi yani) hemde memleket hasreti burada mutsuzum. Zaten bi travma atlattim ama tabii izleri hala var. Eski esimi sevme falan degil asla cok sukur. Zaten cok eziyetli mutsuz bi evlilikti ama yinede seviyordum ilk yillardaki sevgim yipramis olsada haksizliklarinndan vs fakat aldatilinca sevgi falan kalmadi. Simdi 37 yasindayim. Kizim 9 yasinda. Ailem ile cok sicak bi iliskimiz yok zaten annem sinir hastasi cok cok zor bi karekter. Turkiye ye donmek istiyorum. Dua edinlutfen hayirlisi olsun :). Yalniz kalirmiyim hep diye korkularim var. Bosanmis birde cocugu olan bir kadina sanki yasca buyuk erkekler talip olur gibi. Benim de ruhum genc, yasimida gostermiyorum cok sukur ve galiba en onemlisi kucuklukten gelen sevgi eksikligi sebebiylede mutlu bi ask evliligi istiyorum. Ve umutsuzum. Sanki bakis acisi erkeklerin anca sevgili olup belki kullanmsk gibidir diye. Haksizmiyim? Cevrenizde ne gibi ornekler var? Tesekkur ederim. :)
Gunler sonra giriyorum cunku ilk iki uc gun hic yorum yoktu bende dolayisiyla cvp gelmeyecek diye girmemistim. Dediklerinize katiliyorum. Belki turkiye de buraya nazaran daha zor dul olmak ama inaniyorum ve umuyorum insallah abartildigi kadsr degildir.Abartmayın, t urkiyede de kadınlar evleniyor,boşanıyor kimsenin bişey dediği yok. Gel ülkemiz güzel, bülbülü altin kafese koysalar yine vatanım der, bir iş bulup calisabiliyorsan hicbiseycik olmaz. Yani bu dönme dönme ,burda dul olma zor, lafları çok saçma. Bi çok bekar Anne var çevremizde kimsenin bişey dediği yok. İnsan kendini bildikten sonra evli olsa ne farkeder ,dul olsa ne farkeder.
size cevabimi yanlislikla bi alta yazmisim .. orayi okurmusunuz. yok sanirim size yazmisim zaten. Karistirdim sandim. PardonAbartmayın, t urkiyede de kadınlar evleniyor,boşanıyor kimsenin bişey dediği yok. Gel ülkemiz güzel, bülbülü altin kafese koysalar yine vatanım der, bir iş bulup calisabiliyorsan hicbiseycik olmaz. Yani bu dönme dönme ,burda dul olma zor, lafları çok saçma. Bi çok bekar Anne var çevremizde kimsenin bişey dediği yok. İnsan kendini bildikten sonra evli olsa ne farkeder ,dul olsa ne farkeder.
burada yapayalnizim. Yazimda anlattim zaten. Degisiklik olsun diye istedigim bir sey degil Tr ye tasinmak. Tesekkur ederim.cevabinizaAlmanya'da iyi bir hayatın var ise Türkiye'ye dönme...
Merak derken? Neyse onyargi ve at bakisi tarzi bi cvp gibi geldi buda bana.Hayatın yanlız gecicek derken? Kızın var zaten illa hayatında koca suretinde biri mi olmalı. Gereksiz bir merak bence.
elbette pat diye verilmis bi karar degil. Allah korusun elbette kotu niyetli insanlarda var her yerde var belki Turkiye de dul olmak daha zor. Bununla savasmak zorundayim Allah ima guvenip ona siginip. Burada cocugumda mutlu degil ve onu memleketimde insallah daha mutlu yasatacagima inaniyorum.Neden dönmek istiyorsunuz Türkiye'ye? Özlem desek doğma büyüme Almanya'daymışsınız zaten, Türkiye'yi Almanya'dan az görmüşsünüzdür. Almanya'dakiyle benzer bir hayatınız olmayabilir, hatta daha kötü bile olabilir. Türkiye'de boşanmış kadınlara hala farklı bir gözle bakan geri kafalı tipler mevcut. Evlilik istiyor olabilirsiniz ancak Türkiye'de aradığınızı bulacağınızın garantisi yok, bu kadar ciddi bir kararı pat diye vermeyin bana kalırsa.
denedim yinede mutlu olamiyoruz burada. Dul kadina bakis acisi insallah Izmir de dediginiz gibi degildir.Ya nolur dönmeyin türkiyeye, burada dul kadınlara bakış olayını biliyorsunuz..
Kızınıza almanyada cok daha genis imkanlarla bir hayat sunabilirsiniz. Çevreniz yoksa eger kursa yazılın mesela, kızınızla gidebileceginiz türde seyler de olabilir.
utopyanin hangi semtindensin???Abartmayın, t urkiyede de kadınlar evleniyor,boşanıyor kimsenin bişey dediği yok. Gel ülkemiz güzel, bülbülü altin kafese koysalar yine vatanım der, bir iş bulup calisabiliyorsan hicbiseycik olmaz. Yani bu dönme dönme ,burda dul olma zor, lafları çok saçma. Bi çok bekar Anne var çevremizde kimsenin bişey dediği yok. İnsan kendini bildikten sonra evli olsa ne farkeder ,dul olsa ne farkeder.
ben olsam donmezdim. en egitimlisi bile dul bir kadina malesef farkli davraniyor. hayirlisi olsun senin icin.denedim yinede mutlu olamiyoruz burada. Dul kadina bakis acisi insallah Izmir de dediginiz gibi degildir.
Insallah . zaten hemen.evlilik degil derdim belki hic evlenmeyedebilirim. Insan.sadece mutlu olmayi ozluyor belkide. Tesekkurleraşkı arıyorsun sanırim belki memlekette bulursun ama tanışacağin erkeğin her sözüne ınanma birde memlekette erkeklerin çoğu mesleksiz ve parasız kredikart borçları çok. araştırma yapmadan
aşık olma
Dogrudur. Hayirlisi sagolun. Allah iyilerle karsilastirsin cumlemiziben olsam donmezdim. en egitimlisi bile dul bir kadina malesef farkli davraniyor. hayirlisi olsun senin icin.
Cok tesekkur ederim. Cok degerli bir cevap. Sagolun.Bu korkuları yaşamanız normal, hemen herkesin olmuştur benzer korkuları. Üniversiteden hemen sonra evlendim fakat eşimi tanıyana kadar benim de en büyük korkularımdandı saygılı, sevmeyi ve sevilmeyi hakeden, benimle benzer hayat amacı edinmiş, konuşabileceğim, hatta yaptığım esprileri anlayacak kısaca kendim gibi birini asla bulamamak ve yanlış kararlar alıp katlandığım bir evlilik yaşamak.
Bu korkuları sürekli canlı tutup beslememeye dikkat ederek sadece kızınızla kurduğunuz hayatı yaşayın. İkinizin hayatı için en doğru kararları vermeye çalışın yeter. Karşınıza biri çıkacaksa siz arayıp bulmayacaksınız zaten, kader onu size getirecek. O yüzden siz sakin kalıp hayatınızı en mantıklı kararlarla pozitif yaşamaya bakın ki karşınıza çıkan insanları aklı selim değerlendirebilin.
Yazdiklariniz mantikli. Elbette Turkiye de daha farkli bakiloyor bunu.biliyorum. Ama hayatimizi yasaymayiz bu korkulara mahkum kalirsak diye dusunuyorum. Calismayacagim o acidan korkum yok. Yoksa sarkan eden olurmu isyerinde diye bile korkardim. Cok sukue Almanya dan.kira gelirim bizi gecindirir diye planladim. Enine boyuna hesapladim. Gerisi Allah kerim. Tesekkurler cevabiniz icin.dönme diyenlerden biri de benim. Dul olduğu için dönme dediğimi söylemedim öncelikle bunu belirtmek isterim. Eğer çok çok iyi akademik bir kariyeri yok ise nasıl bir iş bulacak çok merak ediyorum Türkiye'de? Biz kadınlar olarak elbette boşanmış insanlara art niyetli yaklaşmıyoruz. Fakat bu durumu genellemek ne kadar doğru? Çoğu hemcinsimiz konu sahibini sıradan bir erkek arkadaşı ile görse Almanya'dan geldi zaten bu dulmuş bir de... diye binlerce kulp takmaya hazır bunu siz de bende çok iyi biliyoruz bence. Üstelik ülkemizdeki eğitim şartlarını düşünürsek Almanya ile kıyaslanmak doğru olmayacaktır. Evet tüm bunları düşünerek doğup büyüdüğü yerde kalması gerekir.