3. Sinema Günleri 1. Anket Haftası ( atlantis)

?

• Ankete Katılan
    10
  • Anket Kapalı .
Canım bunları denedim olmuyor burdan ya, şifre falan istiyor bir sürü sayfa açılıyor ardından. Sağol aradığın için yine de:)

yedinci mühür... dün izledim, muhteşem bir film olduğunu düşünüyorum ve sayende tanıdığım için çok teşekkür ederim atlantisim, arkadaşım. ortaçağ zihniyeti, kefaret sahnesi, ölümle satranç, şarkılar, replikler...iyi ki izledim...

ıyi ki izledin tuce:D Nedense Bergman filmlerini birine önerince ve izlenince saçma sapan bir mutluluk duyuyorum:D Sanki Bergman onca filmi benim için yapmış da misyonum onu tanıtmakmış gibi:D:D:D:D

Garip bir şarkı vardı ( filmi uzun zaman önce izlemiştim) neşeli, o neşeli havaya girdiğimizde birden şeytan olduğu iddia edilen kadının idam yerine götürülüşü giriyordu bir sonraki sahnede ( karıştırmıyorsam tabi ) o iki müzik arasındaki geçiş ve müzikle birlikte değiştirdiği ruh hali çok etkilemişti beni.

Ölümün ilk ortaya çıktığı sahnede ise nice korku filmi izleyip de zerre gerilmemiş biri olarak inanılmaz ürkütücü gelmişti ve kilisedeki sahne...

Son sahne ve dansları ise Bergman'ın hafızamıza fotoğraf karesi şeklinde sahneleri kazıdığının ispatıdır.

O neşeli şarkı, şövalyenin ölümle satranç oynarken ölümü yenebilir mi acaba diye düşünüp durmam film boyunca, ölümün kilisedeki hilesi, vebanın yok olması için yapılan yakarışli geçiş, oyuncunun ölümün dansettirdiği insanları görmesi, idam sahnesi, faytonda ölümün yakınlarda iken bir sessizlik oldu diye konuşulması, tanrıyı sorgulayan; bunun için şeytanla bile konuşmaya can atan şövalyenin ölümün geldiği sahnede tanrıdan merhamet dilemesi ve daha niceleri...Bergman...takipteyim artık....:)

"Det Sjunde inseglet"

ınanılmazdı.
Filmdeki "ölüm" bugünün teknolojisiyle yapılan gerilim filmlerinin geremediği kadar ürkütücüydü.
Ölüme satranç oynatması Bergman'a hayranlık uyandırabilir , filmin seküler tarafıysa yer yer rahatsız edebilir. Son sahne vurucu ve akıllara kazınacak cinsten.
Teşekkürler Atlantisss :)

Back
X