Bugünkü konu benden olsun
sahgull
kaptanımm :)
Aklımda varken sormak istiyorum evleneceğiz insanıı nasıl anlıyorsunuz hissediyor musunuz içinizde şüphe oluyor mu doğru karar nasıl verilir :)
Evet özellikle evli hanımlar bir el atıverin dün tanışma hikayelerini okuduk ama evlennilecek insan olduğunu nasıl anlıyorsunuz illa bişey oluyor mu yoksa sadece kısmet mii ne olacağıı :)
ben insanların bende uyandırdığı histen kolay kolay şaşmadım. Genelde doğru çıkar hislerim. Hani bir insanın ne niyetle konuştuğu ne niyetle yaklaştığını anlarım. belkide çok analiz ediyorum insanları öylede düşünebiliriz.
eşimi ilk gördüğümde gözleri çok temiz bakıyodu. ve her zaman deidğim gibi gözlerinin içi gülüyordu. o bana çok güven verdi. sonra konuşurkenki yürürkenki bi mekana otururkenki hali tavrı okdr saygılıydıki. merhametliydi , bunu bir hayvanı sevmesinden bile anlayabilirsin. ben çok analiz ettim. ama inan onu hiç bir sebeple sevmedim. sebepsiz bnmki. sebeple seversen , o sebep gittğinde tutunacağın bir dalın olmaz.
ben hislerime güvendim ve Allah beni utandırmadı.inşallah hep böyle devam eder. ama hayatında birkaç önemli olayda verdiği tepkiler çok önemli.
sinirlendiğinde küfür ediyor mu? el kaldırıyor mu?
doğayı insanı hayvanı seviyor mu?
saçma sapan insan ayrımı var mı?
merhametli mi? yolda düşen bir çocuğa bakmadan geçer mi yoksa el uzatır mı düşene?
çalışkan mı? evine her zaman bakar mı , yoksa aylaklık hoşuna gider mi?
hayaıtna saygı duyuyor mu? sen okumak istiyorsan bir ilerisini istiyorsan sana destek mi köstek mi?
senin heveslerini senin isteklerini hayallerini önemsiyor mu? bunlar için o da mücadele ediyor mu?
marsa da gitsem bu adam peşimden gelir , bulur beni her yerde , fedakardır diyebiliyo musun?
1hafta ayrı kalsak anneme kalmaya gitsem , ardımdan ne işler karıştırıyor diye içim içimi yer mi?
yolda yürürken başka kadınlar hakkında sırf giyiminden kuşamından halinden tvarından ötürü , ötekileştirerek konuşuyor mu? hemen onları namus yaftası altında eziyor mu? yoksa herkese saygısı var mı cinsiyet ve tercih gütmeden?
kadın erkek ayrımı yapıyor mu? kadınsın sus diyor mu?
en önemlisi ben bu adamı ömür boyu sevebilir miyim? hasta olduğunda burnu aktığında , midesi bulanıp kustuğunda , elini yüzünü yıkayabilir miyim? onu her haliyle sevebilir miyim?
yoruldum valla :)