Rica ederim yanlis anliycak bir sey yok :) Bundan bir kaç sene oncesine kadar oruç bana da mantiksiz geliyordu. Taa ki arastirana kadar.
Yemek yememek sanildigi gibi kotu bir sey degil, sagliksiz hiç degil. Yemek yemedigin zaman, vücut sindirim için harcadigi enerjiyi kendini temizlemek için kullaniyo, gençlik hormonu salgilaniyo, kan sekeri normale donuyo, insulin salgilanmiyo dolayisiyla yaglar depolanmak yerine stoktaki yaglar kullaniliyo, vücut kendini temizledikçe bazi rahatsizliklar kendiliginden ortadan kalkabiliyo, ve daha bir çok faydasi var.
Evet uzmanlar bir çok sey soyluyolar. Ama hangi uzmanlar ? Lobilerin baskisi altinda çalisan ve yalan yanlis bilgi verenlermi ? Ben 3 ayri diyetisyene gittim, eger bir ise yarasaydi su an burda olmazdim. Ve diyetisyen sayesinde kilo vermis tek bir insan bile tanimiyorum.
Ben genel olarak alternatif tip yöntemlerini tercih ediyorum. Maalesef modern tip o kadar çok çikar ve para savaslarina alet ediliyorki, güvenim nerdeyse sifira yakin. Daha dogrusu "doktor soyluyosa gerçektir" mantigini yanlis buluyorum. Modern tip oruca kötü gözle bakip insanlara asla denememelerini tavsiye ederken, bazi ulkelerde oruç klinikleri var ve bir çok hastaligi bu sekilde tedavi edebiliyolar. Asyanin bazi yerlerinde mesela kulturel nedenlerden dolayi devamli oruç tutan topluluklar var, ve dunyadaki en saglikli insanlar arasindalar. En çok modern hastalik ise gelismis, ve yemegi çok tuketen ulkelerde goruluyo. Butun bunlar tesaduf olamaz bence.
Dedigim gibi, ilk bakista saçma geldiginin farkindayim, ama farkli bir bakis açisindan bakmayi deneyince, ve bize anlatilanlardan süphe duymayi ögrenince olaylarin boyutu degisebiliyo