3 tane embriyo transferi olan var mı ?

arwenzeytin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
57
34
3
38
38 yaşındayım ve ilk tüp bebek deneyimim. Bi iki gün içinde regl olcam ve transfer sürecine gircem. Bir adet 4BA iki adet 3 aa embriyom oldu havuz yöntemi ile. Ve üçünü de transfer etmeyi düşünüyor doktorum. Daha önce üç transferle ve bu kalite embriyolarla deneyim yaşamış arkadaşlarım var mı? En iyisini umut ediyorum ama bilirsiniz ki aklımız arada bulanıyor :) aynı deneyimden geçtiğim birileri var mı merak ediyorum :)

3 embrıyoda bölünebilir biliyorsunuz değil mi ? Yani böyle bişeye hazır mısınız ,sağlıksız gebelik de oluşabilir, yada güzel de olabilir ,çoğul gebeliğe razı mısınız ?

3 embrıyoda bölünebilir biliyorsunuz değil mi ? Yani böyle bişeye hazır mısınız ,sağlıksız gebelik de oluşabilir, yada güzel de olabilir ,çoğul gebeliğe razı mısınız ?
Vallahi bugün okurken farkettim böyle bişey olabileceğini ve biraz gerildim tabi haliyle. İkiz bebeklere kadar okeyim ama diğer türlü hem yaşım hem bebeklerin sağlığı hem maddiyat vb. Düşünmem mümkün değil. Doktor bunun daha uygun olacağını söyledi ve bişey diyemiyorum. Korkuyorum aslında

3 embrıyo 4-5-6 olabilir bebek sayısı. o zaman da alalım bebekleri diyecek doktorunuz iyi düşünün

Sonuçunuz nasil oldu

Yalnız embriyo kalitelerinin tutma ihtimali yüksek. Ben olsam 3 tane koydurmam. İlk etapta iki adet koydururum. Her ikisinden birer tane olmak üzere. 3 tane koydurmak akıl işi değil.

Benim arkadaşım 44 yaşındaydı ve 6. Denemesiydi o yüzden 3 embriyo koydular ama kalitelerini bilmiyorum. İkisi tuttu ve çift yumurta ikizi olarak doğdular
44 yaş için ve deneme sayısı için bunu göze almış olabilirler. Ama 38 yaş için bu risk alınmaz.

Ben de 38 yaşındayım ve ilk denemem. Tek embriyo ile başlayacağız
İlk denemeye göre normal. İki adet de koyulabilir sorun olmaz. Ama hastanın endişesi varsa tek ideal. 3 tane koydurmak yine diyorum doğru değil. Diyelim 3 tane oldu. Doktor riskli diyecek vs.birine son verecek. Vicdana sığmıyor. Burada birisi vardı. 3 tane olmuş. Birine son verecekti vs. Hem olsun diye uğraş sonra da yok ben istemem. Allah korusun yaa. Akıllıca davranmak gerekir.

Tabi canım benimde bunlar geliyor aklıma stres oluyorum. Zaten bugün yazdım doktora bi görüşüp söylicem iki adet olsun diye. Çok sağ olun kızlar ben mi abartıyorum diyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…