3. Tüp Bebek tedavisi?

Sky_sun

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
7.180
5.084
Merhaba hocam. Ben 28, eşim 32 yaşında iki başarısız aşılama iki başarısız tüp bebek denemem var. Rahim filmi,hormon testleri herşey normal benim, eşimin Sperm sayısı 150 milyon, Sperm konsantrasyonu: 90 milyon. Morfoloji:% 1 bu değerlerle tüp bebek denedik 4 ay ara ile fakat iki tüp bebek denememde Imsı tekniği uygulanmadı mikro enjeksiyon yöntemle iki tüp bebek denemesi yapıldı... Sonuç 12 ve diğer tüp bebek denememde 15 yumurta toplandı... birinde 7 diğerinde 11 yumurtam döllendi fakat embriyo gelişimi her iki tüp bebek denemede 5. Güne gidemedi her iki tedavimde 2. Kalite 8 hücreli 3. Gün embriyosu transfer edildi... Sonuç her iki tüp bebek sonucum negatif hamilelik oluşmadı... hocam benim size sorum kalitesiz embriyo oluşma nedeni Imsı tekniği uygulanmadığı için mi ? 3. Tüp Bebek denemek istiyoruz fakat yine aynı sonuçla karşılaşmaktan korkuyoruz,kaliteli embriyo oluşması için nelere dikkat edilmeli? Gebelik oluşmamasının nedeni ne olabilir hocam ne yapmamız gerekiyor çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba hocam. Ben 28, eşim 32 yaşında iki başarısız aşılama iki başarısız tüp bebek denemem var. Rahim filmi,hormon testleri herşey normal benim, eşimin Sperm sayısı 150 milyon, Sperm konsantrasyonu: 90 milyon. Morfoloji:% 1 bu değerlerle tüp bebek denedik 4 ay ara ile fakat iki tüp bebek denememde Imsı tekniği uygulanmadı mikro enjeksiyon yöntemle iki tüp bebek denemesi yapıldı... Sonuç 12 ve diğer tüp bebek denememde 15 yumurta toplandı... birinde 7 diğerinde 11 yumurtam döllendi fakat embriyo gelişimi her iki tüp bebek denemede 5. Güne gidemedi her iki tedavimde 2. Kalite 8 hücreli 3. Gün embriyosu transfer edildi... Sonuç her iki tüp bebek sonucum negatif hamilelik oluşmadı... hocam benim size sorum kalitesiz embriyo oluşma nedeni Imsı tekniği uygulanmadığı için mi ? 3. Tüp Bebek denemek istiyoruz fakat yine aynı sonuçla karşılaşmaktan korkuyoruz,kaliteli embriyo oluşması için nelere dikkat edilmeli? Gebelik oluşmamasının nedeni ne olabilir hocam ne yapmamız gerekiyor çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır.Esınızın sperm morfolojısı düşük cıkmıs bu durumda ilerı teknolojı yontemlerı ıle sperm secılmelı.
Mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.
Tekrar eden negatıf tup bebek denemelerınde araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim- tup fılmı,rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.Ayrıca embrıolara genetık tarama metodu(array cgh) uygulayarak saglıklı saglıksız ayırımı yapılmalıdır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.