merhaba, oğlunuzun şu an yaşı itibariyle bencil tutumlar sergilemesi çok normal. olabilecek tek düşüncenin kendi düşüncesi olduğunu sanıyor siz de görmüşsünüzdür mutlaka gelişim süreçlerini üniversite döneminizde ben de psikolojik danışmanlık okuyorum şu an. bencilce davranıp sadece kendi isteği olsun istemesi normal fakat el kaldırması ya da vurması anormal bir durum. Aile içinde gördüğünü sanmıyorum(?) fakat çocuk şu dönemde tv de gördüğü şiddet içeren görüntüleri bile taklit edecek yaşta girdiği ortamlar da önemli. Sizinle inatlaşması sizin onunla inatlaşmanızdan kaynaklanıyor çünkü sizi rol model olarak alıyor siz ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranacaktır. Biraz daha esnek davranmaya çalışın çünkü oğlunuz sizin kurallarınızı algılayamayacak kadar çok küçük.
Sakın bu durumu kucumsemeyın bu çogu zaman normal değildir özellikle erkek çocugu için.
Benım kardeşim de boyleydı hırcın ınat agresıf gun gectıkce bu daha da arttı ve arttı yaş ilerledikce kendını daha fazla gosterdi .
Huyudur dedik ustunde durmadık okula basladı dıkkat eksıklıgı oldu neden cunku cok hareketlı neden cunku ınat çalış dersen çalışmaz.
Doktora göturduk hiperaktif dedi 10 yasında iken ilaç verdi kullanmadık ilacı ama en son 11 yasında ıken çok unlu bı prof goturduk
prof bunu sakın kucumsemeyın bır cocuk anneye el kaldırma iç gudusune sahıp olabılıyorsa bu asla normal olmaz ve ilerde çok buyuk sorunlar dertle açar dedi . ve derslerınde basarılı olamaz dedı
ilaç verdi bu sorun 17 yasına kadar gecmesı gerekıyor dedi .
kardeşim de acaip duygusal vbı cocuk bı kedı gorse usuyen gunlerce aglar .
Bu anlattıklarım aklınızda bulunsun 3 yas daha çok kucuk zaten bunun ıcın ama 5-6 yasına geldıgınde hersey belli olur
benim kızım da 3buçuk yaşında bir süredir inatçı ve sinirli.çok fazla vurmuyor ama çok sık bağırıp çağırıyor.belki yaşlarından dolayı dönemsel birşeyde olabilir ama benim kızımın böyle olması biraz da babası sizin de dediğiniz gibi çok kuralcı ve çocukla inatlaşıyor.ya da onu kızdırarak sevmeyi çok seviyor.bunlarda etkili olur bu davranışlarda.bence çok inatlaşma.çok fazla kural da çocukta ters tepki yapıyor.bu sefer hiçbir kuralına uymamış oluyor.az ve öz kural olmalı.bir de sürekli çocuğa birşeyi yapması için tekrarlamak bir işe yaramıyor.mesela
-elinden bırak o bibloyu
-bırakmam.
-lütfen bırak yavrum hadi,
-hayııır
-hadi canım bak oyun oynarız
-istemiyoruuum
-bırak çabuk beni dinleyeceksin!!bu şekildeki konuşma uzar gider inatlaşmaktır işte.bıraktırmak mı istiyoruz hadi kızım onu bırak yanıma koş hızlı koşabilecekmisin ya da elinden bir anda bibloyu alıp aa bu benim biblom değil mi sen ne arıyorsun burda bakayım diye bibloyla konuşmak sesini de komikleştirerek sonra yerine koymak.ve hiç vakit kaybetmeden dikkatini dağıtacak bir soru sormak.bunlar gerçekten işe yarıyor.birşey mi istedi şimdi yapamam falan filan açıklamak yerine dikkatini dağıtacak sorular veya hareketler gerçekten işe yarıyor.
bir de stresi okuldaki birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi o da mümkün.ben de anasınıfı öğretmeniyim.kimi çocuklar okuldaki bir arkadaşının ufacık bir davranışından etkilenip mesela okula gelmek istemiyor veya içine kapanabiliyor.olabilir yani.okuldaki çocuklar 3 yaş grubu mu
sagol dikkate aldığın için...ben de söylediklerini uyguluyorum ama bazen sinirlerime hakim olmayıp sesimi yükseltiyorum biliyorum yapmamam gerekiyor ama elimde diyil.özellikle regli dönemlerim de çok yansıtıyorum.ne kadar dikkat etsem de olmuyor işte.benim aslında rahatlamam gerekiyor da bakma sen:)) bu arada 3-4yaş karışıklar aslın da arkadaşları ile arası iyi ama bir anı diyerine tutmuyor işte. bazen faaliyetlere filan katılmak istemiyormuş..bir de acayip gece diş gıcırtmaları var sizin kızınız da da var mı?bu problem..
ses yükseltmemek mümkün mü hepimiz yükseltiyoruz.evet diş gıcırdatması var ve ben de buna çok üzülüyorum.bu kadar stresli olması için sebep ne olabilir ki diye düşünüyorum
.bence sizin probleminiz okulda olabilir.faaliyetlere de katılmak istemiyormuş,birşey hoşuna gitmiyorsa stres yapabilir.çalışıyor musun okula göndermek zorundamısın.eğer zorunluluğun yoksa gönderme.anasınıfı eğitimi 1 sene yeterli bence.zorundaysan da öğretmeni inşallah bilinçlidir ve iyi bir öğretmendir.farkeder az çok neyi stres yaptığını.benim bir öğrencim vardı,evde çok huysuzlaşmış okula gelmek istemiyormuş.meğer yemek zamanını stres yapmış.yemek seçen yemeyen bir çocukmuş.baskı yapmam ama hadi bitirelim yemeklerimizi diyorum ya benden çekinmiş.herşey olabilir yani.öğretmeni dışında mesela eve gelen bir misafire veya başkalarına da vuruyor mu?
bu yaşta ki çocukta bu davranışların olması çok normal zamanla geçecektir üzülmeyin
benim kızımda 3 yaşında ve çok fazla bağırıyor kendini yerlere atarak ağlıyor dışarıda da bunu yapıyor
sadece bana ve babasına vuruyor başka hiç kimseye vurmuyor hatta oyuncak bebeklerine bile tam anne şefkatiyle yaklaşıyor
ve maalesef diş gıcırdatma bizde de varkreşe verdim ama gitmek istemediğini açıkça belli etti bende zaten evden çalışıyorum hemen aldım kreşten sırf kötü etkilenmesin diye
şimdide 1 haftadır hava yağışlı karda falan dışarı çıkardımda yağmurda çıkamıyoruz apartmanda da sadece 1 arkadaşı var oda 1 haftadır anneannesinde daha beter olduk valla
hem öyle hem diyil bazen genetikte olabiliyor,bazen de benim oğlum gibi enerji fazlalığı yüzünden de oluyor...Dis gicirdatmak psikolojik bir sorun diye biliyorum..
Diş gıcırtması varsa içine attığı bir sinir hali vardır. Bakıcı yoksa okuldaki arkadaşlarından ya da komşu çocuklardan şüphelenin derim. Çocuğun yanında kurtlar vadisi izlemeyin. Vurdulu öldürmeli bilgisayar oyunları oynamayın.
Kocanız da karşısında evlilik çağına erişmiş bir erkek varmış gibi davranmasın bir zahmet. Azıcık alttan alın çocuğu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?