Davranış Bozuklukları 3 yaşında kızım çok mızmız ve inatçı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

nes8

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
170
4
316
Bursa
merhaba arkadaşlar.3 yaşındaki kızım çok mızmız ve inattçı özellikle bu aralar hiç çekilmiyor. sürekli mızmızlanarak konuşuyor hep kendi istediği olsun istiyor gerçi kendisi de ne istediğini bilmiyor .çalışıyorum akşam gelince mız mız offf hep parka gitmek istiyor götürüyorum sonra diğer parka hiç bitmiyor istekleri.eve geliyoruz mız mız devam ediyor hiç kendi başına oynayamıyor hep yanında birisi olacak onu oynatacak.bazen çok sinirleniyorum ve ona bağırıyorum sonra pişman oluyorum ama birde canı çok tatlı düşünce eline bacağına birşey olmasın yandık .en küçük yara bile olsa artık hiçbişey deydirmiyor eline banyo yaptırırken poşet bağlatıyor günlerce bu böyle devam ediyor.ayrıca tırnaklarını da yiyiyor acı oje aldım ama yine yiyiyor hiç bi etkisi olmadı.tırnaklarını genelde telaşlanınca kaygı duyunca falan yiyiyor ama hiç birşey yokken bile eli ağzında herşeyi kemiriyor bir piskoloğa mı götürsem bilemedim yoksa çok mu abartıyorum .çevremdeki çocuklara bakıyorum birçoğunda inat var.bütün çocuklar böylemi?bir ara çok iyidi kurallara uyuyordu ama karar verdim yine başaracağım onu bu mızmız halinden çıkaracağım .bir karton alıp evin kurallarını yazıp duvara asacağım. ceza koltuğunu tekrar aktif hale getireceğim süper dadı daki gibi ,2 yaşındayken ısırma huyu vardı bu sayede bırakmıştı işe yaramıştı. şimdi tekrar yapçam.inşallah işe yarar.sizden de öneri bekliyorum.teşekkürler

Kızınız Boğa burcu mu?
Benim tanımış olduğum bir aile vardı. Kızları 3 yaşındayken yeni bir kardeş doğdu ona.
O hep mızmızdı. İnatçıydı. Oyun konusunda da öyle. Kimseyi paylaşmayı sevmezdi. Kıskançtı.
Bebek ortama girdikten sonra çok sorun yaşandı. Onu kıskandı, taklit etti, sevmedi, ölsün dedi, anne benim baba benim gibi konuştu.
Ama annesi sabırlı olmaya çalıştı ve ona hep bir şeyler söyledi bu duruma alışabilmesi için.
Daha sonra paylaşımcı oldu. Ablayım ben dedi. Böyle işte.
Yani demek istiyorum ki belkide kardeş yapmalısınız.

benim kızımda çok inatçı hiç bi yöntem inadından vazgeçirmiyor malesef canı sağolsun ne diyim artık 4 yaşında buyudumu geçecek diye avutuyorum kendimi.bu inatlaşma konusunu çözebilen varmı ?

çocukların belli dönem böyle mızmızlıkları oluyor ama yapmayın allah aşkına ceza koltuğu falan ne demek öyle..
çocuğunuz kendini stresli hissettiğinde tırnaklarını yiyormuş böyle cezalar verdiğiniz için bu duruma getirmiş olabilirmisiniz , yazık günah bu cezalar minicik bir çocuk için büyük tramvalara yol açabilir..
o sizin en kıymetliniz biliyorum işiniz kolay değil ama daha sabırlı olmalısınız.

bence sen çalıştığın için seni özlüyor.daha kaliteli zaman geçirin süper dadı da çocuklar hemen uslanıyor. sen bilirsin bi dene bakalım bizide haberdar et

tamda böyle bi konu açmak için girdim birde baktım var
benim oğlumda 3 yaşında ama inanılmaz mızmız ananesi bakıyor ben çalışıyorum eve gidiyorum böyle oyun oynarken ayağa kalkıo bi otarfa bi butarafa gidio başlıo ağlamaya ama nası ağlamak nie ağlıon şundan ağlıom anne dio ama ne olduğunu bilmio kendide odama gidleim dio gidioz ağlıo ben buraya gelmek istemiom su iççem dio veriom içmicem dio böle sabrımızı deniyo resmen insan içine çıkamaz olduk nasıl davrancağımı bilemiyorum artık

şimdi eşime okudum yazdıklarını bizim kızı görüpdemi yazmış acaba dedi. :)) tüm çocuklar aynı tahminimce bu döneme sanırım erken ergenlik deniyormuş. ben de çözüm arıyorum allah kolaylık versin

aynı sıkıntı bizdede var zaten oğlum doğduğundan beri sıkıntılı bir çocuktu ama 1 haftadır iyice katlanılmaz oldu. 2 gün sonra 3 yaşını dolduruyor anlamadık gitti bi mımızlık, herşeye ağlama, bize vurma, bazen neden ağladığını kendide bilmiyo, uykudan uyanıyo mızmız , yemek yemede mızmız, öğle uykusunda mızmız, gece yatmak istemiyor. babasıyla benim konuşmamıza bile tahammülü yok, ikimizi aşırı kıskanıyor, içerde durmuyo dışarda durmuyo şaşırdık kaldık. dolabı açıyo su alıyo içine su ekleyip ılıtim diyorum kıyameti kopartıyo bademciklerimiz hassas o yüzden soğuk su yasak.... akşam bilerek inadından koltuğa işedi normalde çişte hicbir sıkıntımız yoktu çıkmazdayım şuan. çalışıyorum yorgun oluyorum.. ama genede akşam oyunlar kuruyoeum hafta sonları zaten hep onun için bişeyler yapıyoruz. ama olmuyo akşamları sürekli üstümde tepinmek atlamak istiyo vuruyor canımı çok acıtıyor. gel oyun oynayalım b irlikte diyorum yok illa şımarıp tepincek çok tehlikeli hareketler yapıyor hem beni mahvediyor hem kendini daha neler neler.... care bulan varsa lütfen yazsın çok zor durumdayım istekleri hiç bitmiyor. yıprandım

aynı dertler ama benim kızımda bu aralar düzelme var .sanırım bademcik sorunumuz da aynı kızımın bademcilkeri de normalden büyük (ben burdan ortak nokta buldum) ve bademcikleri şiş olunca nefes almakta zorlanıyor ve horluyor .bademcikleri biraz inince kolay nefes alıyor.gece uykusu rahat ve dinlendirici oluyor.horladığı geceler takip eden günler daha mızmız olıyor çünkü uykusunu alamıyor diye düşünüyorum.bu konuyla ilgilenip bir dr a gösterseniz gerçi bakınca ben anlıyorum sizde anlarsınız gereken ilaçları kullanın ve farkı görün :))) belki sizde de işe yarar .inşallah.

bende böyle bi başlık yazacaktım yardım isteyecektimki malesef aynı sorun her cocukta varmış:)))
sabır arkadaşlar sabır ben kızım şöyle yapıyor böyle yapıyor falan demiyecem zaten hepsini yazmışsınız benim yaşayıpta sizin yaşamadığınız bişey yok ben yakında psikoloğa götürecem bakalım sizleelede paylaşırım.

Vallahi bu yazılanları görünce rahatladım, aynı sorunlar tıpa tıp aynı şeyleri bende yaşıyorum, artık sadece benim kızım böyle diye kafayı yemek üzereydim, Allahım ben nerde hata yapıyorum diyordum bi ben değilmişim demekki buda bi süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben çözüm bulamıyorum insallah en kısa zamanda hepsi düzelir

merhaba arkadaşım benimde bir kzım var ve şuan 4 yaşında yeni 1 yaşınada girmiş bir oğlum var benimde kızım mızmız herşeyi ağlayarak anlatan herşeye bi sorun çıkaran inatçı bir çocuk oldu taki ben işe başlayınca.kendi annem bakyor babam bile dün akşambütün gün birşey yok sen gelince ağlıyor diyor bende bundan 2 ay önce sabiha paktuna keskinin anne işte adlı klitabını aldım inan çok faydası var ezberlediğim halde her akşam eve giderke belli bölümleri okuyorum ve öyle gidiyorum şimdi kızımla anlaşmak ona cvp vermek daha kolay inanın.öyle ceza koltuğu filan daha bu yaşta sindirirsiniz çocugu tabi bu benim fikrim.sevgiler.

benım kızımda 3 yasını yenı bıtırdı o kadar ınat huysuz kızgın kı anlatamam kresten gelır gelnez hatta daha gelmeden yolda baslıyor hırcınlıgı herseye aglıyor ve hep onun ıstegı olsun dıye ugrasıyor alamasınında sonu yok sabaha kadar aglayabılır yanı.bıde ıkna olmayan bı cocuk hıc bır sekılde ne kanıyo nede ıkna oluyo kendı bıldıgınden sasmıyor.delırtıyo bızı aksamları

bu kadar olur herhalde bırbırıne benzeyen çocuk benım kızımda aynı 2,5 yaşında çok ınatçı agresif bazen kızıyorum bağırıyorum ama çozum değil konuşuyorum sakın tamam senı uzmuycem dıyor yıne aynı sınırımden oturup ağlıyorum artık valla tutturuyor bazen her ıstediği olacak ı-olmadan susmuyor kapı çalarsa o açıcak telf o konuşucak yanında kalkmıycaksın o sut koy demeden sut koymaya kalkarsam kızıp yerine ağlayarak dolaba sutu koyuyorum ve o al dedığınde alıyorum bı ağlama görmenız lazım acaba çok mu şımarttım bılemıyorum bı yardım edin ne yapayım

Allah yardımcìmız olsun .baska birsey yazmak istemiyorum benim oglanda yazìlanlar gibi :) allahım sabır kuvvet versin bizlere

Aynı sorundan bende muzdaribim malesef.sesimi yükseltmeden inadı son bulmuyor.

sanırım yeni nesil çocukları hepsi aynı
yoksa yeni nesil anne babaları mı,
yoksa anne baba olarak bizmi yanlış büyütüldük
yoksa çok mu fazla değer veriyoruz çocuklarımıza çok duygusalız kıyamıyoruz
bilmiyorum.... bilmiyorum....
kafalar karışık
akışına bıraktım artık...

Merhaba benim kızım da 2,5yasinda ve huysuzlukmemnuniyetsizlik sebepsiz ağlamalar ve inat babaannnede ve Anneannede sorun yok onlarda siz gelince yapıyor diyorlar krestedesorun yok eve girince baslar inatliklai yaptığının dogru olmadıgını tatli ille anlatıyorum olmuyor dikkatini başka yone çekmeye çalışıyorum nafile su an hamileyim bunun da verdigi stresle bazen kızıyorum ozaman da vicdan azabından duramıyorum evreni konuda bir çözümünüz varsa lütfen paylaşın çünkü normalde sıinirli bir insan değilim ama bu gidişle benim sinirlerim altüst olacak

merheba nes8 benim de 2 yaşında bir kızım var hemen hemen yakın davranışları sergiliyor. inatçılık mızmızlık o yaşlarda her çocukda görülebilen şeyler bunlar ama tırnak yeme alışkanlığı çok kötü bunun için çok geç olmadan mutlaka doktora götür bence ya da bir yardım al. bende var bu tırnak yeme alışkanlığı malesef nerdeyse 30 yaşındayım o kadar utanıyorum ki bazen insanlar uyarıyor en ufak bir strese girsem elim ağzımda buluyorum. ben farkında olmuyorum genelde. ama vazgeçemiyorum acı oje falan ne denediysem olmadı mutlaka geç olmadan bir uzmana göster kızını.

sanki benim kizimi znlatmissiniz kizim yaklasik 3,5 yasinda bu anlattiginiz davranislarin hepsine hatta daha fazlasina sahip, birde 1,5 yasinda oglum var onada hic rahat vermiyor surekli sebebsiz yere kardesine vuruyor itekliyor isiriyor ne yapacagimi sasirdim artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…