• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Krese vermeyi denedim 1hafta boyunca araliksz agladi ilk iki gun bnde gidiyodum alisinca caktrmadan cikiyodum en son ogretmen cagirdi kabul edemeyz hic boyle bi cocuk gormedik Allah yardmcnz olsun dediler.gercekten heryolu denedim ama sanki Allah ceza veriyo .boyle bisey olamazzz
Tabi ki aglayacak benim kizim o kadar mulayim sakin bir cocuktu ki hala ole allah bozmasin. 2 bucuk yasinda krese veridgimde o bile agladi ve 1 ay bekledim.alirsam ağlayarak herseyi yaptiracagini anlar diger sene yine bu sorunu cikarirdi.
Sinifinda oglunuz gibi bir cocuk vardi.tam 2 yil degerli ogretmenimiz her yeri mor mor gezdi.sinifta kirmadi esya oyuncak kalmadi.hircin agresif bir cocuktu.ama sonucta alisti ve uysallasti tabiri caizse arkdaşlari gibi uyum sagladi.biraz enerjisi yuksek ve hircin dedi ogretmenimiz asla kabul edemem demedi.bir cok veli sikayet ettigi halde.
Sonucta simdi olmasa seneye yine ayni durum olabilir.kardes kiskancligida eklenirse iyice zor olur
Daha anlayisli bir ogretmene denk gelmenizi dilerim

Bugün e kadar ikimizde ne bagirdik ne vurduk ofke vermedik ama ofke bulduk.
Baski, inat, yoksayma, istemedigi bir seyi yaptirma, istedigini gormezden gelme gibi seylerden birini yaptiniz belki de? Yemek yemez bir cocuk anlarim ama tabagi firlatmasi tepki gostermek demek. O an mutlaka onu rahatsiz edecek bir sey yaptiginiz anlamina geliyor. Misafirlikler cok can sikiyor, hicbir yere el degdiremiyor olabilir.

Tehlikeli olmamak sartiyla tamamen ozgurluk sunuyor musunuz ona? Oyun oynuyor musunuz? Sik sik sarilip, opuyor musunuz? Birlikte uyudunuz mu ilk yillar? Yatagini ne zaman ayirdiniz? Cok ketum musunuz? Muhakkak bir yerde yanlis yaptiniz. Onun bu hali maalesef ikinizin eseri.

Durum bu kadar ciddiyse, bulunduğunuz yerde iyi bı pedagog yoksa daha büyük şehirlere gidilir bu sebebi için
Daha 3 yaşında bı çocuk okula da alınmamış demekki durum normal değil
Benim oğlum da ağladığı zaman kriz geçirecek derecede susmayan bı çocuk ama pedagog eşliğinde gördük ki hata bizdeymiş
Biz onun istediklerini yerine getirmeyi ilgi sanmışıž
Siz kabul etmiyorsunuz ama belliki yönteminiz yanlış
İkinci bebek de geliyor Allah kolaylık versin

Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.

John broadus watson, biraz uzun bir metin ama ozetle bana bir duzine çocuk verin istedigimi hirsiz, istedigimi dilenci, istedigimi doktor vs yaparim demis.
Davranisciligin onculerindendir kendisi ama cocuklar uzerinde yaptigi psikolojik deneyler nedeniyle kendisinden hic hazzetmem... neyse, yine de bu anlamda tezi gayet kabul gormustur, bir bebegi doğuştan gelen ozellikleri ne olursa olsun, nasil yetiştirirseniz o olur.
Yani atalarimizin dedigi gibi ne ekersen onu bicersin :)

Bence direk bir ergen ve cocuk psikiyatristi bulun işinin ehli daha fazla gec kalmadan siz fark etmeyebilirsiniz ama bir rahatsızlığı olabilir

Ben ne zaman çocuklarıma sınırlı hırçın inatçı davransam aynı tepkiyi onlardan da görüyorum. Ne zaman ki bosverio kendi hallerine bıraksam hayat cidden kolaylaşıyor. En büyüğü 6 yaşında 3 çocuğum var.anliyorum sizi yorulmussunuz ama mutlaka bir yolu vardır. Cocuga bakış açınız değiştirin önce,o hayatınızın problemi değil mucizesi. Parkta durmuyorsa boş piknik alanı koru orman gibi alanlara gidin,koşsun azsin istediği gibi.siz sadece sevin,tek ihtiyacı olan şey bu
Piknige vs de tabiki gidiliyo ama herzamn olmuyo tabiki .sorun su ki cocuk sosyallesmiyo biturlu.ki ben herturlu cocuklu ortama da sokuyorm onu.yok ana bi turlu alismiyo.cok seviyorm tabiki cok uzuluyorm ilerde sorunlu bi birey olacak diye korkyrm.hatta acaba calisan bir anneyim oyuzden mi boyle diyorm.ama bicok anne calisiyo cocuklar bukadar problemli diil

Çocuk anlaşılamadığını düşündüğü için agresif davranıyor olabilir. Bir çocuk psikoloğuna gidin, siz de nerede hata yaptığınızı öğrenirsiniz sizde de hata olduğunu düşünüyorum.

Televizyonda görmüş olabilir mi? Benim kuzenim buna benzer tavırlar sergiliyordu ve televizyondan öğrenmişti birçok aksi davranışı malesef. Mutfaktan bıçak alıp gelmesi bana pek normal gelmedi bir yerden görmüş olmalı..
Bicagi ilk aldiginda alma oglum bak bu tehlikeli vs diye acikladim.yani zararli oldugunu ogrendi.ve bundan sonra istedigi olmazsa direk bicagi aliyodu.sonra kaldrdm ust raflara.yani bicak olmazsa baska kizacagmz sey buluyo

Çocuk anlaşılamadığını düşündüğü için agresif davranıyor olabilir. Bir çocuk psikoloğuna gidin, siz de nerede hata yaptığınızı öğrenirsiniz sizde de hata olduğunu düşünüyorum.
Illaki .büyük bi sehre gotrcem burda cok imkan yok

Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Çocuk psikiyatrisine mutlaka götürün. Hangi ilde yaşıyorsunuz?

Çocukla ilgili en baskın tespit çok acayip bir çocuk olduğu yönünde. O da diyor mıdır ki çok acayip bir aileye denk geldim diye:işsiz:cidden her yaşın ayrı bir sendromu var kriz yönetimini iyi yapan yumuşak atlatıyor.

Keske ikinci cocugu yapmasaydiniz
Imkaniniz varsa buyuk sehirde dogru duzgun bir pegagoga gidin

Bir uzmana görünün ve babasına da cocugun beraber yaptiginiz icin sizin kadar onun da olduğunu söyleyin de sorumluluk bir tek sizin basiniza kalmasın.

Piknige vs de tabiki gidiliyo ama herzamn olmuyo tabiki .sorun su ki cocuk sosyallesmiyo biturlu.ki ben herturlu cocuklu ortama da sokuyorm onu.yok ana bi turlu alismiyo.cok seviyorm tabiki cok uzuluyorm ilerde sorunlu bi birey olacak diye korkyrm.hatta acaba calisan bir anneyim oyuzden mi boyle diyorm.ama bicok anne calisiyo cocuklar bukadar problemli diil
Bakin anlattiginiz hersey bir soruna isatet ediyor , acilen buyuk sehirde duzgun bir pedagoga gidin , cocuga da yazik tamam siz cekiyorsunuz ama belki de erken teshis ve tedaviyle duzelebilecek bir sorunu var ama siz bu imkani ona vermiyorsunuz

Yakın çok yakın bir tanıdığımın çocuğu da öyle. 5 yaşına geldi biraz düzeldi sanki. Aşırı sinirli bir çocuk, kimseye gitmez, kendini sevdirmez. Bağırır, ağlar, vurur, şiddet uygular ailesine, canlarını yakar, kimseye cevap vermez. Bebeklikten beri aynı resmen durmadan ağlardı hiç durmadan hemde. O kadar ağlayan bebek duymadım hiç. Ailesi de onun aksine rahat insanlar, ne yaparsa yapsın gık dediklerini duymadım, bu nasıl çocuk bile demiyorlar. Huyu böyle demiş doktor. Arkadaşımın ailesi de arkadaşımın hamilelikte iyi beslenmemesine bağlıyor. Çocuğu görünce tırsıyorum tek kalmıyorum ağlar ya da kendini yere atar da sebebi ben zannederler diye. Zaten çocuk beni görünce dik dik bakıyor. Acaba aileler bir yerde hata mı yapıyor bilmiyorum. Umarım düzelir.

Back
X