• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Bazi cocuklar insan icin gercekten imtahan olabiliyor. Benim rahmetli annem anlatirdi abimden o kadar cok cekmis ki surekli anlatirdi. Ozellikle 3 4 yslarindayken canimdan bezdirmisti diyordu. Oyuncaklari camdan asagi atar yolda dilencinin mendiline dalar diger cocuklara saldirir. Eve gelen misafirlerin uzerine isermis:KK70::KK70: en son misafirlikteyken kaninin evinde yangın cikartmis kasla goz arasi.
İlk okul bitene kadar cekmis annem. Ama sonrasinda da sakin kibar ve cok zeki bir cocuk oldu. Allah sabir versin.

Çocuğunuz ile 1 hafta sonu 1 de hafta ici rutinlerinizi yazabilir misiniz? Belki bir seyler yakalarız.

Gerçekten uzmanların çocuğunuzla ilgili değerlendirmesini çok merak ediyorum. Bizimle de paylasir misiniz sonuçları. Çünkü ilk sayfadan beri düşünüyorum sürekli tekrarladığım tek sey var bir nedeni olmalı ve onu bulamıyorum. Çocuk psikolojisi bambaşka birşey gerçekten.
Benim kızım da 2.5 yaşında bizim sorunumuz da konuşmaması sürekli acabali sorular sormaktan beynim uyuştu. Birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Krese gidiyor şimdi inşallah faydasını görürüz.

Birsey var demis bazi arkadaslar ancak benim 2 cocugum var 2 yas var aralarinda. Ikisini de esim ve ben yetistiriyoruz, ayni kres, ayni ortam ancak buyuk kizim hayati dar ediyor bize. Heryerde bi hareket, yerinde durmama, huysuzluk, eziyet, kucuk olanda tam tersi ablasini ornek almasina ragnen cok sakin ve uslu bir cocuk. Cogu yapidan kaynakli bence.

Bazi davranislar karakterle alakali olabilir ama genel olarak cocugunuz huzursuz bir cocuksa bulundugu sartlari ve ona olan yaklasiminizi bir gozden gecirin derim. Bebekken Sizinle ne kadar vakit gecirebildi? Cok minikken mi bakiciyla tanisti? Sizden kac saat ayri kaliyor? Ve bence en onemlisi ev iceridinde gergin bir ortam var mi? Yaptiklarini ne kadar sakin ve sefkatle katsilayabiliyirsunuz? Daha sorulabilecek milyon tane soru var. Bence oncelikle ben acaba biryerde hata mi yapiyorum diye kendinize sormalisiniz. Esim cinnet geciriyor demissiniz mesela. Onun yaptiklarina bu sekilde agresif tepkiler vermenin inanin bir faydasi yok. Sadece daha da kotuye gider bu sekilde. Esinize bu cocugun bir rahatsizligi da olsa onun cocugu oldugunu ve tepkilerini kontrol altina almak zorunda oldugunu hatirlatin. Bazen sadece huzurlu bir ortam bile yeterlidir.

perihan90 perihan90 hiç bir çocuk sebepsiz yere hırçınlık yapmaz. hırçınlığı olan bir çocukla ilgilenmek kolay değil elbette ancak sizi kızdırmak için yapmıyor, yardım çığlığı gibi düşünün bu hareketlerini.
sorununuz ne kadardır devam ediyor bilmiyorum ancak, yakında doğum yaptığınızda işler iyiye gitmeyecek, yeni bir kardeşi kabullenmek hiç bir çocuk için kolay olmaz, hazırlıklı olun.
mesajların tümünü okumadım ancak ilk mesajlarda psikologa götürdüm demişsiniz. Çocuk psikyatristi deneyin bir de.
Ayrıca siz anne-baba olarak, yetişkin insanlar olarak, çocuğunuzu tanıyıp onu sakinleştirme yolunu bulmalısınız. Sarılmak, başını göğsünüze yaslamak ve bu arada dingin bir sesle konuşmak çoğu kez işe yarar. Unutmayın, yeni denediğiniz her yöntemde önce aşırı bir tepkiyle karşılaşacaksınız, normaldir, tavrınızı bozmadan geri adım atmadan, sakince çocuğunuza duygusal destek olun.
kriz anları dışında ise onunla bol vakit geçirin oynayın, tv'den uzak tutun, yaşına uygun aktivitelere götürün.
bebeğin doğumuna da hazırlamak lazım, bu süreçte eşinizin desteğine ihtiyacınız olacak.
çocuğunuza sert ve kırıcı sözler söylemekten kaçıınmanız ve günlük hayatı kurallı (sert değil düzenli) tutmanız, kuralların bozulmaması için kararlı ancak sakin ve destekleyici olmanız önemli.

Siz çalışırken kim bakıyordu oğlunuza ? Bir aile büyüğü yanınıza gelse bir süre birlikte kalsanız. Babaanne- anneanne ile arası nasıl ya da hala teyze vs gibi sevdiği bir büyük gelemez mi? Bazen çocuklar onların yanında daha sakin huzurlu olabiliyor.

Benzer olayi ilkokul birinci sinifta yasadik , inanilmaz siddet uygulayan bir cocuk vardi sinifta megersem asperger sendromu varmis cocukta , aile 7 yasina kadar fark edememis dueumunu yada konduramamis diyelim , diger velilerin zoruyla cocugu rehber ogretmen pedagoga yonlendirmisti de ortaya cikmisti durumu sonra ozel egitim veren bir okula gonderdiler
Bizim cocuklar bu arada bol bol dayak yiyip egitim olarak da diger siniflarin gerisinde kalmosti , ogretmen onunla ilgilenmekten digerlerine hicbirsey ogrwtemiyordu

Hangi okul olduğunu biliyor musunuz, ya da hangi ilde olduğunu? Oğlum da aspergerli, bu sebeple merak ettim

Eniştemin yeğenide aynı durumdaydı sonra kulak burun Boğaza götürdüler çocuk duymuyordu duyması için kulaklık takıldı sonra özel okula götürüldü sanırım şimdi hırçınlığı daha iyi durumda . Tabu bu sadece bir örnek 3 yaşındaki bir çocuk şimdi hiç susmaz herşeyi sorar siz vakit kaybetmeden büyük şehirde bir uzman pedoğaga götürün , ayrıca eşiniz sinir krizi geçirmek yerine şimdiye bir uzmana gidelim demesi gerekirdi .
Çocuklar anne babanın aynasıdır bu değişmeyen kuraldır , siz ne verirseniz onu alırsınız .

perihan90 perihan90

Herkes yaşadığını biliyor,
anneye yüklenmeyin lütfen. Gerçekten bunalmış ve çaresiz ise kendini ifade ederken artık bıkkın olabilir.
Kuzenim psikolog, doktoralı. 40 yaşında 2 çocugu var. İstanbul da yaşıyoruz. Ve alanında, işinde gayet başarılı, danışanlarının fazlası ile memnun olduğu biri.
Ancak ilk çocuğunda o kadar eli ayağı bağlandı ki kendisi de gitmedik psikolog/psikiyatr bırakmadı...
çocukla baş edemedi, ağlama krizlerine girerdi, bayılırdı vs...
Çocuk 10-11 yaşlarında durulmaya başladı da ikinci çocugu o zaman düşündü. İki kardeş arası 13 yaş şimdi..
yani siz teoride her şeyi bilen ve pratik olarak her şeyi doğru yapan bir anne bile olsanız sonuç beklediğiniz gibi olmayabilir...

Bana göre artık iş işten geçmiş ama kardeş konusunda aceleci davranmışsınız.
Umarım sizin umduğunuz gibi sonuçlanır.

Hangi okul olduğunu biliyor musunuz, ya da hangi ilde olduğunu? Oğlum da aspergerli, bu sebeple merak ettim
Maalesef :( istanbulda olduklarini biliyorum ama semt ve okul bilgisi yok bende , bizde okul degistirdik sonradan artik o ogretmenimizle de gorusmuyorum yoksa sorardim sizin icin
Sifa diliyorum cocugunuza da

Yapiyorum onu dikkate almamaya çalışıyoruz aldirmiyorz.bukez gidip kapilari carpiyo cekmeceden bicak aliyo mesela kizdigimizi bildigi seyleri yapiyo. Artik dovmeyi bile dusunyrm bazen hicbukadar caresz hissetmedim

Kizdiginiz seyleri yapan cocuk ilgiye ac cocuktur. " beni gorsunler" cabasindandir tum bunlar. Kaliteli vakit geciriyormusunuz cocukla? Oyunlar? Kitap okuma? Ailecek oyun?

Siz ve eşiniz de çocuğa karşı davranışlarınız da sıkıntı yoksa çalışan bir anneymişsiniz ya siz yokken kim ilgileniyor sa ondan dolayımı böyle acaba bir de yanında şiddet içerikli diziler falan izlediyseniz oda etkilemiş olabilir aklıma bunlar geldi benim de...

Bunu söylemek çok kolay uygulamak çok zor biliyorum ama kendi oğlumdan edindiğim tecrübeye göre yazıyorum "çocuğunuzla ilgilenin, aktiviteler yapın, başbaşa zaman geçirin, oyunlar oynarken iç dünyasını çözmeye çalışın." Belki içinde büyüttüğü bir sıkıntısı var bunu dışarıya bu şekilde vuruyor. Ve özellikle bir okula verin. Bırakın 1 hafta ağlasın ondan sonra inanının koşa koşa gidecek sosyalleşecek, kendini ifade etmeyi öğrenecek, yemek yemeyi öğrenecek, toplum kurallarına uyacak. sadece kararlı olun ağladı diye almayın hemen, öğretmenle irtibatta olun her gün 1-2 saat alıştırma için bırakın. Deneyimli bir öğretmen onun ilgisini nasıl çekeceğini bilir araştırın lütfen

Boyle cocuklara genelde daha cok ilgi vermek ve daha kaliteli zaman onerilir ama siz tam tersine kardes yapmissiniz :işsiz: olan olmus artik donusu yok tabi ama bebek dogduktan sonra bebekle emzirmek disinda siz ilgilenmeyin ve sadece oglunuza odaklanin. Benim oglum da 2 yas krizindeydi; cok enteresan ama biz resim yaparak cozduk sorunu. Cesit cesit biyalar aldim ama cidden cok cesitli. Onunla birlikte parmak boya yaptiktan sonra farkettim ki cocuk bir anda daha uysal oldu. Yani diyecegim o ki, bir tik noktasi var onu bulursaniz duzeliyorlar genelde :anne:

Sizi yetiştirme biçiminizden ötürü suçlayarak kolaya kaçmayacağım ama beni korkutan bir detayı sizinle paylaşmak istedim.
Çocuğunuz bu denli hırçın ve şiddet eğilimli ise maalesef yeni doğan kardeşine de zarar verebilir farkında mısınız? Uyardığımız şeyleri kasten yapıyor diyorsunuz,çocuklardan hoşlanmıyor,ilgi kayıyor... Sizce de çok riskli değil mi?
Bu yüzden nolur ertelemeden,yeni bebeğinizi kucağınıza almadan evvel muhakkak destek alın. Hemen yarın!
Umarım evladınız ve siz mutlu olursunuz,yeni bebeğiniz de hayırlı olsun.

Back
X