• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaşındaki kızım da wc eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Merhaba arkadaşlar 3 yaşındaki kızıma bu gün wc eğitimi başlattım saat 11 den itibaren 3_4 kere kaza üstüne yaptı 2 defa wc oyunlarla duruyor tabi fazla durunca çığlığı basıyor 9 olunca bezi bağladım gel gelelim kızım cümle kurmadigi için iyi bir iletişime geçemiyoruz çiş demiyor ben ara kafama göre getirdim tecrübeli anneler basarabilcekmiyiz sizce de hamileyken wc eğitimi bi hayli zorladı beni malesef

Merhaba arkadaşlar 3 yaşındaki kızıma bu gün wc eğitimi başlattım saat 11 den itibaren 3_4 kere kaza üstüne yaptı 2 defa wc oyunlarla duruyor tabi fazla durunca çığlığı basıyor 9 olunca bezi bağladım gel gelelim kızım cümle kurmadigi için iyi bir iletişime geçemiyoruz çiş demiyor ben ara kafama göre getirdim tecrübeli anneler basarabilcekmiyiz sizce de hamileyken wc eğitimi bi hayli zorladı beni malesef
Merhaba ben oğluma 3 yaşına 1 ay varken öğrettim ilk haftalarda erkek olduğu için babasını taklit etti babası bak oğlum kaka yapıyorum dedi sonra ben onun kakasının geldiğini anlayınca kostur kostur tuvalete goturdum ve yaptı tabi alkış kıyamet gibi evde sonra kakalara byby yaptık 2. Hafta evdeki tüm bezleri kaldırdım paramız bitti artık tuvalete gitme vakti dedim önce ağladı sonra altına çişini yaptı pes etmedim 15 dk bir tuvalete gittik ve gecede sürekli kaldırdım 3. Gün kendi idrak etti ve cisim geldi dedi şuan tam zamanı pes etme öğrenir gece de bağlama

29 aylık kıım var bızımkı herşeyı soyluyor ama bezınden asla kopamıyor. tek soyledıgı cocuklr bezıne ıser anneler babalar tuvalete gıder dıyor. kardeşi var 7 aylık ondan etkılendı bırazda galıba.

Oğlum 27 aylıkken wc eğitimi verdim. Kakasını hemen öğrendi çok kazamız olmadı. Ama çişi uzun sürdü. Zaten çişini kaçırmasını damlatmasını çok takmıyordım. Kiloduna damlatmadan çişi geldiğini 4 ayda öğrendi :KK48:
Kime sorduysam 3-4 yaşına kadar devam ettiğini söylüyor normal dedi. Ama bizimki erken kesti çok şükür

Şimdi kızım var. 18 aylık sürekli bezini çıkartıyor. Çişş diye lazımlığa oturup yapıyor. 3gün bez bağlamadım uyku dahil hiç fire vermedi. Çişi gelince gitti yaptı ama kakasını yaparken olduğu yerde ıkınıyor:KK53:
Hazır olmadığım için geri bağladım bezi ama şuan bez bağladığım içim çok mutsuz napacam bilmiyorum

Merhaba ben oğluma 3 yaşına 1 ay varken öğrettim ilk haftalarda erkek olduğu için babasını taklit etti babası bak oğlum kaka yapıyorum dedi sonra ben onun kakasının geldiğini anlayınca kostur kostur tuvalete goturdum ve yaptı tabi alkış kıyamet gibi evde sonra kakalara byby yaptık 2. Hafta evdeki tüm bezleri kaldırdım paramız bitti artık tuvalete gitme vakti dedim önce ağladı sonra altına çişini yaptı pes etmedim 15 dk bir tuvalete gittik ve gecede sürekli kaldırdım 3. Gün kendi idrak etti ve cisim geldi dedi şuan tam zamanı pes etme öğrenir gece de bağlama
Kızımın üstünü giydirirken belde ağrı oldu eğilmek de zorlandım bırakmak mecburiyetinde kaldım yaza artık inşallah

29 aylık kıım var bızımkı herşeyı soyluyor ama bezınden asla kopamıyor. tek soyledıgı cocuklr bezıne ıser anneler babalar tuvalete gıder dıyor. kardeşi var 7 aylık ondan etkılendı bırazda galıba.
Kardeş olunca öyle oluyor bende kardeşi doğmadan öğrensin istedim ama nafile bizde cümle kuramadigi için iletişim kopuklugu oldu wc eğitime devam edemedim belim de ki sorun yüzünden sürekli giydir çıkar malesef hareket etmek de zorladı beni yaza artık siz odullendirebilirsiniz konuşarak herşeyi söylediği için bizde cümle kuramadigi için inat hatsafhada

Oğlum 27 aylıkken wc eğitimi verdim. Kakasını hemen öğrendi çok kazamız olmadı. Ama çişi uzun sürdü. Zaten çişini kaçırmasını damlatmasını çok takmıyordım. Kiloduna damlatmadan çişi geldiğini 4 ayda öğrendi :KK48:
Kime sorduysam 3-4 yaşına kadar devam ettiğini söylüyor normal dedi. Ama bizimki erken kesti çok şükür

Şimdi kızım var. 18 aylık sürekli bezini çıkartıyor. Çişş diye lazımlığa oturup yapıyor. 3gün bez bağlamadım uyku dahil hiç fire vermedi. Çişi gelince gitti yaptı ama kakasını yaparken olduğu yerde ıkınıyor:KK53:
Hazır olmadığım için geri bağladım bezi ama şuan bez bağladığım içim çok mutsuz napacam bilmiyorum
Çıkar bence ne güzel kendi yapmak istiyor çocuğun hazır maşallah

Kızım daha 20 aylık iken açtım bence bu biraz çocuğun isteğine bağlı birşey canım zorlama çocuğu daha da soğutur sun mesela hadi bebeğim beraber tuvalete gidelim de götür kendin le bak hadi beraber yapalım sen artık büyüdün de felan alıştırma tuvaleti almış sin dir büyük ihtimalle otur sun bekle sabır et kızım anne diyordu götürüyordum oturuyor du öyle yarım saat felan serbest yani :anne: yapıyordu sonunda ödül de koyabilirsin canım ben onu da yaptım baya ise yaradı hadi benim kızım yaparsa büyük bir sürprizim var derdim genel de sürpriz yumurta ile ödüllendirir dim hala çok sever :KK70: kızım su an 3 yaşında çok şükür ki küçük ken eğitim verilince daha iyi anlıyor lar bunu anladım valla ikinciye hamileyim bunu da başlarım artık 15 aylık iken :KK70:

31 aylıktı kızıma tuvalet egıtımı verıyordum. Zaten ılk gunden bellı edıyor cocuklar kendını o gun hep altına kacırdı. Bende devam etmedım. Demekkı hAzır degıl dedım. Sonra33 aylık olumca yone denemeye karar verdık ve o gun hıc altına kacırmadı. Ondan sonra me gunduz ne gece hıc kacırmadan tuvalete alıstı kızım.
Oglumda da 30 aylıkken tuvalet egıtımıne basladım. Ilk gun ogrendı sonra me gece ne gunduz altına kacırmadı.

Kardeş olunca öyle oluyor bende kardeşi doğmadan öğrensin istedim ama nafile bizde cümle kuramadigi için iletişim kopuklugu oldu wc eğitime devam edemedim belim de ki sorun yüzünden sürekli giydir çıkar malesef hareket etmek de zorladı beni yaza artık siz odullendirebilirsiniz konuşarak herşeyi söylediği için bizde cümle kuramadigi için inat hatsafhada
kursada değişen birşey yok konusarak ınatlaşıyor benımle hayır dıyorum sana dedı bezımı bagla dıyor bazen oyle şeyler soyluyorkı haklı dıyorum :):)

Sevgili anneler ne zaman baslanmali tamam cocugu takip edecegiz kizim 20 ayluk biz tuvalete gidince arkamizdan gelip anne cis baba cis diyor.. Bezini taniyor bezli oldugunu biliyor diyeyim. Kakasini gizli yapiyor ses seda cikmiyor bazen bakiyorum kaka yapmis... Nasil bir yol izleyim yazi bekleyim.diyorum havalar soguk surekli yika vs belki usutebilir diye sizce

Back
X