Davranış Bozuklukları 3 yaşındaki kızım herşeye ağlıyor..........

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gurbet_izm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
345
19
98
Adıyaman
bunaldım artık. ne yaoacağımı bilemiyorum. her şeye ağlıyor yaa.
-kızım yemeğini ye..
-yemicem ben.
-kızım ye..
-ığğğğğğğğğğ....

bunaldım bu anları ve benzerlerini yaşamaktan.... dejavu..
geçen sene anneanne baktı bir dönem, bir dönem de babaanne baktı.. zaten baba da ilgileniyor sürekli... sevilen, ilgilenilen herşeye sahip bir çocuk. ben değil de babası nerdeyse bir dediğini ikiletmiyor ama ikimizin uyumsuzluğundan mıdır bilmem bu çocuk uyuzun biri oldu çıktı.. bi çare???

diretmeyin inatlaşmayın acıkınca kendisi söyler sizede birisi ye ye diye diretse sizinde canınız yemek istemez

Benim.kizim.da tam uc yas civari ayni tutumu sergiliyordu uzman yazilarindan yola cikarak istedigi kaar aglamasini soyledim (uzman aglamaktan olen cocuk gordunuzmu diyordu)yasina gore dakika ceze yontemi uyguladim.inanin kendim.de yipranmadim.cocugada bagirmamis oldum
Bir kac hun iicinde tamamen degisti.kizim

bir tek yemek değil istemediği her şey için böyle.. tuvaleti olduğu halde tuvalete gitmeyi reddediyo götürüyorum oturur oturmaz idrarını yapıyor çünkü gerçekte sıkışmış oluyor. arkadaşına gitmek istiyor, şimdi gidemeyiz kızım deyince başlıyo ağlamaya... vs. vs.

ben çocuğumla evde başbaşa iken bırakıyorum, ağlatıyorum yani. ilk seferinde tam 1.5 saat aralıksız ağladı. ama eşim nöbet usulü çalışıyor çoğunlukla evde oluyor ve o evdeyken asla ağlamasına izin vermiyor.. bu ikilik de çocuğu düzeltemiyor tabi....

Ağladığında hiç bi'şekilde istediğini yapmayın, ağlarsa asla istediğini yapmayacağınızı tekrar tekrar hatırlatın.

anlattığınız duruma göre çocuk ağlayarak birşeyleri yaptırmayı öğrenmiş görünüyor mesela bebeklikten gene bir alışkanlık olabilir bu her ağladığında kucağınıza aldıysanız salladıysanız bu şekilde öğrenmiş olabilir yolun ortasında oyuncak isterim diye ağladıysa elalem ne der düşüncesiyle oyuncak almak ya da bakkaldan çikolata vs almak da çocuğu buna teşvik eder ağlasın ama ağlayarak istediğini elde edemeyeceğini de öğrensin siz de bundan sonra ağlamadığında ona istediklerini verip ağladığında vermeyeceğinizi onun anlayacağı dilde anlatırsanız sorun kalmaz

Canım benim oğlumda bır kac hafta oncesıne kadar böyledı şimdi bıraz daha duzeldı.İnan artık canımdan bezdirmişti beni bir çocuk herşeye ağlarmı herşeye huy tutar mı beni mahvetmişti.Artık apartmanda herkes bizioğlumun ağlamasıyla tanıdı o derece(kreşte bile öğretmeni huyu çok değişti hiç dediğimi dinlemiyor diye şikayet etti düşün).Bende evdeyken ağlar ağlar susar diye hiç ilgilenmedim ama nerdeyse 2-3 saat kesintisiz ağladı artık bayılcak gibi oldu ama genede yok ağlamayı bırakmadı benim sinir sistemim tamamen çöktü tabi tahammül sınırlarım tükendi kızdım olmadı ceza verdim olmadı sevdim olmadı
poposuna şaplattım oda olmadı sonunda kendi haline bıraktım kendimi rahatlatmaya çalıştım önce benim rahatlığımı oda hissetti sanırım hiç umursamadım dikkatini dağıtmaya çalıştım bir şekilde düzelmeye başladı şimdi daha iyi 3-3 buçuk yaş civarı mini bi ergenlik yaşıyorlar sanırım malesef hepsi böyle bu veletlerin

[SUP][/SUP] Okuyunca işte benim kızın aynısı 26 aylık bizimki 11 yaşında bir kızım daha var ama o daha sakindi bu akşama kadar yemek verme ben açım demiyorum sabak 7.30 8 gibi kalkıyorm öglen uyutmasam gece 11 kadar benim uykum geldi demez haliyle uykusuzluk açlık hepsi birden aglama krizi tuvalet dersen seninkinin yaptıgını aynısını bizimkide yapıyor tutuyor. Çişim yok diyor ama oturunca hemen yapıyor suyu içiyor bardagı koy yerine diyorum o yere fırlatıyo çok bunaldım çok

kızlar bizim sorun maaşallah çözüldü gibi. yanına gitmek için saatlerce ağladığı arkadaşına artık izinsiz gitmiyor. bugünkü dialogumuz
kızım- anne ben Sema'yı çağırabilir miyim
-tabi kızım, ama kapıdan seslen sen evlerine çıkma
kızım- tamam anneee...

koştu kapıyı açtı bağırdı Seeemaaa Seema diye , sanırım o sen gel dedi bizim kıza. bizimki
-olmaz annem izin vermiyor, sen geeell

içimden bir şükür çektim, bu günlşeri görmek varmış.
missblue

Ağladığında hiç bi'şekilde istediğini yapmayın, ağlarsa asla istediğini yapmayacağınızı tekrar tekrar hatırlatın.

bu tavsiye gerçekten yararlı oldu.. çpcuğun karşısında ne kadar kararlı olduysak o kadar başarılı olduk.. yabi bunun oturtulması, nasihatler, engellemeler filan en az 1 hafta savaş verdik ama kazandık çok şükür.. şimdi iyi gidiyor bakalımm..
Allah o krizli günlerini bi daha göstermesin, yine arada bir istediği olmayınca ağlayacak oluyor ama kati bir dille istediğini ağlayarak elde edemeyeceğini söylüyorum, çabucak çeviriyor kendini...

Çocuklarda 3 yaş sendromu varmis tıpkı ergenlik çağına yeni girenler gibi. Bi asabiyet bi hırçınlık..

Merhaba arkadaşlar benım kızımdada var bu kötu huy herşeyı aglayarak yaptrmaya calışyor ıstedgı olana kadar agıor ne yaptıysak vaz gecıremedım bu huyundan çalışan bı anneyım cok ağladıgı zamnda kendımı suclu hısseıyrum zaten butun gun grmuyrum bıde akşam aglatıyormuşum gıbı b hıs oluyor ıcımde dayanamıyrum ecbur ıstedıgını yapmak zorunda kaıyruz(

Benim kizimda ayni sekilde malesef normalde evde yanliz olunca hic aglamaz ama birileri bize gelsin yada biz gidelim basliyor zirlamaya.. Hele bide yasiti bi cocuk varsa tutabilene ask olsun.. Herseye sahip cikiyor hic birseyi paylasmiyor..

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

tamam işte bir dediğini iki etmiyoruz diyorsun ya işte sorun da burada..........................................

tamam işte bir dediğini iki etmiyoruz diyorsun ya işte sorun da burada..........................................

ama istediklerinin yapılmasının da sınırları var.. markete gidiyoruz 1 tane seçme hakkı var ikinci birşey beğenmişse "kızım bu daha önemliyse ilkini bırak bunu al" tarzı yaklaşımımız var.. ilgi delisi. ağlamalarını azalttık ya da kestirdik şimdi de yapabildiği şeyleri bizden umuyo.. tuvaletini kendisi yapıp temizliğini halledip su dökebiliyor ve sonrasında ellerini yıkayabiliyorken hala ve hala annesini peşine istiyor.... ilk çocuk anne babanın öğretmenidir derler ya işte tam böyle bir durum.. ne yapmamız gerektiği ya da ne yapmamamız gerektiğini yaşayarak öğreniyoruz maalesef

Benim kizim 22 aylik buara parki cok istiuo cikartiyoeum salincaktan inmiyo eve gelince ciglik cigliga agliyor nasil davranicam bilemiyorum her agladiginda yanina giden bir anneyim ilk bebegim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim oglumda ayni sekilde fakat paylasmak nedir bilmiyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim kızımda 3 yaşında. yaklaşık 1 aydır kreşe gidiyor. kreşe gitmeye başladıktan sonra huyu değişti çocuğun. son 1 haftadır. herşeye ağlıyor bağırıyor. o bağırarak ağlayınca benim de sinirlerim bozuluyor. kızmaya başlıyorum. sus dedikçe daha çok bağırıyor. ne yapacağımı şaşırdım akşama kadar zaten yanında değilim bir de böyle ağlayınca ne yapacağımı bilemiyorum çok üzülüyorum

Benım ikizlerimde aynı 31 aylıklar hep kavga ediyorlar aglıyorlar inatlar hep evde onların bagrısları var iki yas sendromundan dolayı heraldr

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bırakın ağlasın, muhtemelen dönemsel bir olay oğlumda 3 yaşında ve hiç yapmadığı şeyi yapıyor, ağlayarak bir şey istemeler, ağlayarak diretmeler, ben ağlamasına izin veriyorum stres atıyor, ağladığın için seni duyamıyorum, ağlamadan konuş diyorum ve ağlayarak istediği hiç bir şeyi yapmıyorum, bakalım düzelecek mi, kolay gelsin sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…