slm arkadaşım
ya benim kızımda bu şekilde bişiler yapıyor ama 9 10 aylıktan beri bir türlü unutturamadım
dediğiniz gibi hep boş olduğu onunlaa ilgilenmediğim zamanlarda bu şekilde yapıyor dr a falanda konuştum o da dikkatini dağıt ozamanlarda sakın kızma diyor ama zor sabrediyorum çok sinirlerim bozuluyor onu öyle gördüğümde dr unutur zamanla diyordu ama 2 yaşını geçti hala unuttuğu yok nası vazgeçireceğim bilmiyorum ileride aklı erince nası anlatıcam onuda bilmiyorum artık pedagoga falan gidip bilgi alıcam başka çare yok sanırım
allah hepimizin yardımcısı olsun çocuk yetiştirmek çok zor şimdi ikinciside geliyor naparım bilmem
Birincisi kendisini tanıyordu ki bunu bazı çocuklar yapar.. Devamlılık halinde olursa doktora danışmakta fayda vadır.
Ya takıntı olarak psikolojık olabilir ya da kaşıntı gibi bir rahatsızlığı olabilir.
.......
Konuyla ilgisi yok belkide, sadece yazmak istedim..Lütfen kız bebeklerinizi, çocuklarınızı kimsenin yanında 5 dk. bile yalnız bırakmayınız.. En güvendiğiniz-yakınınız olsa bile asla yalnız bırakmayın..
Birde t.v şiddetle karşı çıkanlardanım..Yemek yedirmek için ya da rahat iş yapabilmek için bu gereksiz kutu karşısında çocuklar oturtulmamalı..
İki arada bir derede öyle sahneler-kareler çıkıyor ki reklam içinde dahi raslanabiliyor olumsuzluklara.
Ben şimdi size bunun nedenını soylemek ısterdım ama bılmıyorum soylemelı mıyım yada yanlıs bı dusunceye mı sevkederım dıyee..( ben daha 5 yasındayken yapıyorudum kızınız yaptıgını..kendını farketmıs ıste......aılem bıle bılmez kı nasıl desem sımdı bılemedım..allahımdan baska kımse bılmez bunu neden yaptıgımı (
bunu nerden ogrendıgımı( hep ıcımde sır (
işte burda benim soylemek ıstedıgım sey...Birsen hanım , soylemek ısteyıp soyleyemedıgım seyı sız yazmıssınız ıcınde...ıste dedınız ya 5 dk bıle bırakmayınız dıyee...cok dogru...bana daha anaokuluna bıle gıtmeden , o yaşta bunu alıstıran kısı bır amca kızı....!!( hep erkeklerden sakındırmayınız lutfen cocujklarınızı...bır kadından bıle sakınınızzz ....yalvarıyorum bır kız akrabanızla bıle vakıt gecırınce cocugunuzda degısıklık var mı yok mu bakın lutfenn............
Canım bu sır seni olumsuz etkiliyor mu? Çocukların kendini erken keşfetmesinde, büyüklerin
dikkatsizliğinin payı olabileceğini mi söylemek istiyorsun?
Uyarı niteliğinde bir iki çümle paylaşmak istersin belki.
Olağan dışı değil ki bu durum, evet çok tahribatlara neden oluyor ama malesef üzülerek söylüyorum ki bunlar yaşanıyor- yaşanacak..Annelerin herzaman her saniye gözleri ve kulakları açık olmak zorunda NORMALIN 4 katı biri olduğu zaman..
Sadece kız çocukları değil erkek çocuklarıda öyle.Onlarda tehlikede.
Taciz, sıkıştırma, dövülme , kötü kelimeler öğrenebilme ve alışkanlıklar kazanabilecek yaştalar. Sonra biri geliyor sizin canla başla büyüttüğünüz çocuğunuza zarar veriyor maddi manevi.
Çekirdek aile dışında, (aileden aileye bu bile değişir) kimseye ama kimseye güvenmiyorum ben.. Heran herkes bu zararı verebilir.
Çocuk yaşta başınıza gelen bir durum..Bu anlattığınız eminim ki bir çok annenin-babanın kafasına dank edecektir.
Sonradan üzülür müsünüz paylaştığınız için bilemiyorum ama içinizdeki o üzüntüyü dillendirmenizin tek nedeni yardım etmek olduğu aşikar ve bu çok kıymetli bence.
İnşaallah bu tür durumları yaşamaya maruz kalmayacak evlatlarınız olur, huzur içinde büyüyen..
Sadece işte boyle yazılar gordugumde aklıma gelıyor..Lisedeyken cok takmıstım bu konuya..Ama tabii yaşımı aldıkca artık etkılerı kotu gelmıyor..Sadece uzuluyorum..
Amca kızım da zaten 11 yasındaydı ve ben 5 yasında..ama ben cok mınıktım o oyle deıldı..yapılıydı kapı falan kıtlerdı acaıp oyunlar ogretırdı sureklı beraberdık..yok neymıs doktorculuk, tartıcılık gıbı salak sacma oyunlar..bır de utanc verıcı anlar oldugunu hatırlıyorum..yuzum kıpkırmızı olurdu o gıttıgı zaman..:S tabıı bunu yaptıgı seyı anlamadan farkederdım..oyun oynardık yuzum kızarırdı gıbı gelırdı suan hatırlıyorum da..
Zaten yaptıgı sey once soymak sonra dokunmak ...o sacma oyunlarda oramı buramı tutarak guya muayene etmek falan..ama işte ılkokula basladıgım zmnlarda o olaylar aklıma gelırdı ..
dersteyken kendımı elledıgımı hatırlıyorum..gızlıce elledıgım ıcın de yakalanırım yada bırı gorur korkusuyla kıpkırmızı olurdu yanakalrım .....ogretmenım annemı okula cagırırdı...ama demezdım ıste...kasınıyor derdım ...
Bilmiyorum bu sırrımı burda anlatmakla dogru mu yaptım amaa cıdden su konuda mutluyum kı yarın bırgun Allah nasip eder de cocugum olursa dikkat etmen gerektıgını ogrendım..Allah razı olsun annemden, o bıze cok ıyı bakardı , 27 yasındayım ve hâlâ bebekmısım gıbı bakıyor ama ıstee o zamankı sorumlulukları ve tertemız bı hayat yasadıgından gelmedı belkı aklına...kıyamam ona ben...
İşte dıyecegım su kı...Cocuk oldugunda kımseye guvenmeyın kımseyee....cocugun oynadıgı oyuncaktan oyun cesıdıne kadar herseyıne dıkkat etmek gerekır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?