- 21 Aralık 2017
- 3.174
- 8.802
- 78
- 37
Çocukta bir insan canı istemiyor olabilir. Yemiyorsa ısrar etmeyin, eninde sonunda acıkacak. Not: 2,5 yaşında bir oğlum var benim deIyi akşamlar hanımlar
Bu konuda tecrübeli annelere seslenmek istiyorum.
Oğlum 3 yaşında ve yaklaşık bir senedir iştahsızlık ve seçicilik baş gösteriyor.
Bir ara pilavı sever, ondan bıkar sadece makarna yemek isterdi.
Buraya kadar tamam.
Ama artık hiç yemiyor nerdeyse.
Tavuk ve köfteyi mesela çok severdi, şimdi ise bazen haftalarca ağzına almaz...
Beraber alisveris yapariz, mutfakta yemek hazirlarken yanımda bulunur sohbet ederiz, beslenme açısından iyi örnek olmaya ve allah ne verdiyse çeşit sunmaya çalisirim.
Ama çocuk meyveli yoğurdu bile yemez oldu.
Cuma günü eçzaneden iştah açıcı şurup aldım, bakalım neler olacak.
Ben birazda yeme bozuklugundan, daha dogrusu piskolojik oldugundan supheleniyorum.
Bu tarz şeyler yaşadiniz mı ve nasıl aştınız?
(Doktora anlattım, çocuklar bile bile aç kalmazlar, istahsız oldukları dönemler olabilir dedi, ama burdaki doktorlar hep böyle diyor. Mentaliteleri geregi rahatlaf, cocuklari fazla istahli olmaz)
benimkide çok iştahsız iştah şurubu veriyorum biraz yiyor inşaallah iyi olurBenim ki de hep iştahsız bir ara ailem tatildeyken dedesi falan bol bol çikolata türü şeyler aldı hiç bir şey yemeyen çocuk onlara alıştı biz aç kalsa da vermiyorduk bilmiyordu tatlarını , şimdi de sadece onları yemek istiyor saatlerce ağlıyor ben de gücümü toplayıp yeniden uzaklaştırmaya çalışıcam bu tarz şeylerden inşallah şurup işinize yarar çerez tarzı şeyler verin en azından kalorisi fazla olur , çok karışık yazdım kusura bakmayın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?