Davranış Bozuklukları 3 yasindaki oglumun gördükleri lütfen yardım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Arkadaslar 23 aralikta üç yasini dolduracak bir oglum var (23.12.12 dogumlu) 3 gece önce gece aglayarak uyandi ve -anne zeytin geldi beni ısırdı cok korktum dedi ve o gunden beei odasinda uyumak istemiyor bizimle uyumak istiyor yada yaninda biz yaticaz... Bu arada zeytin ve limon cizgi filmine ilgisi vardi ama tv de izledigini gormedim hic telefonda izlemis olabilir hatya lcw de bir pijama gormustu üzerinde zeytin resmi var onu almamizi istemisti...

Bu aksamda yemek yerken arkama baktigini farkettim anne bak görüyormusun orda duruyor ne var oglum diyorum gormuyormusun miki fare duvarda duruyor diyor ve yemek boyunca ara ara arkaya baktigini farkettim ne var tekrar dedim bisey yok maç izliyorum diyor....

Acil bilgisi olan varmi?​

Arkadaslar 23 aralikta üç yasini dolduracak bir oglum var (23.12.12 dogumlu) 3 gece önce gece aglayarak uyandi ve -anne zeytin geldi beni ısırdı cok korktum dedi ve o gunden beei odasinda uyumak istemiyor bizimle uyumak istiyor yada yaninda biz yaticaz... Bu arada zeytin ve limon cizgi filmine ilgisi vardi ama tv de izledigini gormedim hic telefonda izlemis olabilir hatya lcw de bir pijama gormustu üzerinde zeytin resmi var onu almamizi istemisti...

Bu aksamda yemek yerken arkama baktigini farkettim anne bak görüyormusun orda duruyor ne var oglum diyorum gormuyormusun miki fare duvarda duruyor diyor ve yemek boyunca ara ara arkaya baktigini farkettim ne var tekrar dedim bisey yok maç izliyorum diyor....

Bence psikoloğa götürürseniz iyi olur kuzucuk çok korkmuş ve atlatamamis.... size nasıl davranmanız gerektiğini en iyi bir uzman önerebilir

H
Bence psikoloğa götürürseniz iyi olur kuzucuk çok korkmuş ve atlatamamis.... size nasıl davranmanız gerektiğini en iyi bir uzman önerebilir
Cok belirgin bir farklilik var ki bu güne kadar hep kendi odasinda kendi uyurdu gece kalksada sessizce aramiza girer uyurdu... Bursa da çocuk pedagog bulmam zor olmaz umarım

ben de kızıma 3 yaş civarıydı sanırım markette gördüğü ve ısrarla istediği peluş kaplumbağa almıştım..gece onunla yatıyordu sorun yoktu,bir gece iniltilerinden kabus gördüğünü anladım sarılarak uyandırdım,ağlayarak rüyasında o kaplumbağanın ayak başparmağını ısırdığını kurtulamadığını anlattı..o gece o oyuncağı beraber pencereden attık..ama böyle halüsinasyon felan olmadı..bir pedagog iyi olur diye düşünüyorum...

2.5,3 yas cocuklarin hayal guclerinin tavan yaptigi donem diye biliyorum yani bir kitapta okumustum bence hemen endiselenmeyin benim oglum da ibi cizgi filmi cok izler orda dodo varya surekli onu soyler anne bak dododan anahtari aldim geldim der ne biliyim hani ayni kitapta sunlar yaziyordu kisaca anlatiyim soyledigi kurdugu hayali onaylamayin sadece gulumseyin diyordu.hani oglun demisya miki fareye bakiyorum ona bak gulumse gercekten mi ben orada bir miki fare goremiyorum demen ona inanmiyormussun izlenimi verir ever orda bi miki fare var demen bu hallerini devam ettirmesine iter dikkatini dagit
Zeytin ve limonu ac bak zeytin cok tatli kimseye zarar vermek istemez degilmi de ne biliyim nacizhane fikirlerim.ayrica adem gunesin cocuk neyi neden yapar kitabini okumani tavsiye ederim

çocuklar bu yaşta çok hayal kuruyorlar bence korkusunu yenmesini sağlamalısın mesela zeytinle ilgili ilgisini çekecek bir kitap alıp ona okuyabilirsin ama bunu ona sezdirme senin paniklediğini fark ederse bunu alışkanlık haline getirir.ilgini çekmek için devam eder.sakin ol ve onu rahatlatmaya çalış güvende olduğunu hissetsin umarım düzelir

Adem Gunesin cocuk neyi neden yapar kitabin adi ilgimi cekti faydali bir kitaba benziyo alip hemen alip okuyayim bu devirde cocuk buyutmek cok zor Allah hepimizin yardimcisi olsun

benim 3 yasında kızım var henuz baslamadı bu tarz seylere ama yiğenim bu yas cıvarındayken her aksamm bakın kapının arkadasında köpek var derdi..yok dersek ağlardı ve oraya girmek istemezdi bu uzun sure devam etti ama sonra unuttu..o dönem arastırmam sonucunda eger cocuk korkuyorsa hayır yok korkma demek yanlısmıs..korktugunu biliyorum la cümleye girip konuya göre devametmek gerekmiş,sarılmak ve yanında oldugunuzu hissettirmek cok önemliymiş.. eğer korkmadan birseyin varlıgından bahsediyorsa da hayır asla yok dememek lazımmıs..abartmadan o varlıgı kabul etmek hadi minnos köpek gel sende bizle yemek ye gibi kısa sohbetler yapmalıymısız...biz bunları deneye deneye atlattık ama işe mi yaradı belli bir sürectide geçti mi onu bilemiyorum

Tabiki araştır ama telaş etme benimde 7 yaşında bir kızım var 2bucuk yaşlarında kitu diye bi çizgi film kahramanı vardı.bütün gün kitu nerdesin diye dolaplara bakardı en son buydasın işte Anne bak kitu burdaymış der mutlu olurdu başta endişelendim ancak çocuk büyütmüş daha tecrübeli arkadaşlarıma sorduğumda hepsinin benzer şeyler yaşadığını öğrendim.sonrada kendi kendine geçti.yinede araştırabilirsin için rahat etsin en azından ama telaş etme.bu zamanda çocuk büyütmek çok zor gerçekten

Bence hiç endişelenmeyin benim 2 çocuğumda tek başına tuvalete bile gitmiyorlardı, yalnız uyumuyorlardı gece kalkıp kabuslar görüyorlardı korkulacak biley yok zaman içinde çocuğu olan her tanıdığım yaşadı, geçiyor rahat olun

Merhaba kızlar
Buna benzer problem arkadaşın 5 yaşındaki kızında da vardı.. Bursa fsm bulvarında Kübra Sinem hanıma götürdüler. "Hayali arkadaş" problemi olduğunu söyleyip bunun dönemsel olduğunu iletmiş kısa süreli terapi programıyla çocuk düzeldi.. Arkadaşım Kübra Sinem hanımı anlata anlata bitiremiyor.. :)

Back
X